Tjibbe Veldkamp – De Lovebus

Van Querido kinderboeken ontving ik het boek “De lovebus” om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Querido kinderboeken hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Op zaterdagavond 7 februari 1976 werden in Medum en omgeving twee mensen vermoord, er viel één zwaargewonde en acht personen hadden medische zorg nodig voor lichtere verwondingen.
Al dat geweld draaide om seks.
Dit is het verhaal van die avond.  

De tekst op de achterflap was vrij summier, maar maakte mij heel erg nieuwsgierig naar het verhaal wat er die avond gebeurt was. Dus toen ik het boek binnenkreeg ben ik vrijwel meteen gaan lezen. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende personages. Je weet al vanaf het begin dat er twee mensen dood gaan en er een hoop gewonden vallen. Maar het blijft lang onduidelijk wie dat nu zijn.

Bij ieder hoofdstuk staat een dag en tijd, zodat je weet hoe laat het was. En dan weet je ook al snel dat het het verhaal van een ander persoon is. Hierdoor krijg je het verhaal van uit verschillende standpunten te zien. Wat het verhaal interessanter maakt. Hierdoor leer je de gevoelens van verschillende personen kennen. En begrijp je uiteindelijk hoe bepaalde dingen uiteindelijk tot de doden en gewonden gekomen zijn.

De spanning in het verhaal vond ik niet overal aanwezig. Cathelijn leeft echt in een fantasiewereld om uit de echte wereld te vluchten en romantiseert het leven en dat merk je ook meteen als haar verhaallijn aan de beurt is. Dan is er weinig spanning, maar toch past ook dit wel bij dit verhaal.

Het is wel een verhaal wat naar mijn idee echt had kunnen gebeuren. En door de tekst op de achterflap en achteraan in het boek, had ik echt even zoiets is het nu waar gebeurd of niet. Deze twijfel over of het boek waargebeurd is of niet, maakt het voor mij wel een goed boek. Dit boek is uitgegeven door Querido Kinderboeken, maar ik denk dat ook genoeg volwassenen dit boek met plezier lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: De lovebus
Auteur: Tjibbe Veldkamp
Uitgever: Querido kinderboeken
Aantal pagina’s Paperback: 176
Aantal pagina’s E-book: 118
ISBN Paperback: 9789045120591
ISBN E-book: 9789045120621
Prijs Paperback: € 14,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

One thought on “Tjibbe Veldkamp – De Lovebus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge