Tjeerd Langstraat – Eeuwig donker

Ik ontving van Jalapeño Books een persmail met de aankondiging van het boek Eeuwig donker, geschreven door Tjeerd Langstraat. Aangezien de inhoud van dit boek mij erg aansprak heb ik op deze mail geantwoord dat ik dit boek graag wilde lezen. Ik kreeg meteen een recensie exemplaar opgestuurd, met een persoonlijke boodschap van de schrijver erin. Hier wil ik Jalapeño Books en Tjeerd Langstraat hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Rechercheur Jan Vos doet samen met zijn partner onderzoek naar de gruwelijke moord op twee jonge loverboys. Terwijl het onderzoek moeizaam vordert, maakt Carla, een van de meisjes die werd aangetroffen op de plaats delict, een opvallende transformatie door. Ze lijkt haar leven weer op te pakken na haar traumatische ervaringen en ziet de toekomst met haar jonge zoontje Alexander met vertrouwen tegemoet. Maar Carla blijkt meer te weten over de moorden op de twee jongens die haar jarenlang hebben uitgebuit. En waar is de mysterieuze Sofiya die samen met Carla vast werd gehouden en plotseling verdween?

Eeuwig Donker speelt in Rotterdam en is een actuele thriller over de schimmige wereld van de mensenhandel.

Dit was voor mij de eerste kennismaking met de schrijfstijl van Tjeerd Langstraat, dus dat maakt het voor mij altijd extra spannend als ik een boek ga lezen. Bevalt me de schrijfstijl wel. Kom ik snel in het verhaal? Het boek begint met een 25 woorden thriller. Dit vond ik wel apart. En ik snapte heel lang niet wat dit met dit boek te maken had, maar dit wordt op het eind echt duidelijk en dit past perfect. En daardoor wordt dan ook de titel duidelijk. Die is naar mijn gevoel van deze 25 woorden thriller afgeleid.

De cover spreekt me aan. Door de donkere cover en een vrouw die half in het donker staat verscholen, heb ik het gevoel alsof ze iets te verbergen heeft. Dit  maakte me heel nieuwsgierig naar het boek en ik zou het boek zeker opgepakt hebben als ik het in de boekhandel zou hebben zien liggen.

Het boek is opgedeeld in drie delen. Ook kom je regelmatig schuingedrukte stukken tegen. Dit is van een dader. Waarbij al tijdens het verhaal duidelijk wordt wie het is.

In het boek leren we rechercheur Vos kennen. Hij heeft ook al een rol gespeeld in het boek Villa Gladiola, het eerste boek van Tjeerd Langstraat. Ondanks dat ik dit boek niet gelezen heb, is dit boek toch heel goed te lezen. Er wordt soms wel verwezen naar de zaak van Villa Gladiola maar wel zo dat het verhaal steeds duidelijk blijft en je ook begrijpt wat er gebeurt is ook al heb je het verhaal niet gelezen. De spanning wordt goed opgebouwd in het verhaal. Je leert de hoofdpersonen goed kennen. En begrijpt ook waarom ze bepaalde dingen doen. Je gunt Carla bijvoorbeeld al het goeds, en ondanks dat er dingen niet blijken te kloppen, bleef ik sympathie voor haar houden.

Aan het einde werd ik toch nog behoorlijk verrast. Ik had verwacht dat er nog iets zou gebeuren, maar dat het boek zo zou aflopen had ik dus echt niet verwacht en heeft mij echt op het verkeerde been gezet. Het is in ieder geval geen boek met een happy end. En voor mijn gevoel blijf ik toch nog wel met vragen zitten. Maar dit maakt het voor mij ook wel een goede thriller. Je blijft er over nadenken. Je schuift hem niet zomaar aan de kant. Slim in elkaar gezet door Tjeerd Langstraat. En dit zorgt er voor dat ik zeer zeker ook het eerste boek van hem wil gaan lezen. Ondanks dat ik nu al kleine stukjes weet doordat er in eeuwig donker al bepaalde dingen over onthuld worden. Maar de schrijfstijl is zo goed. Dat ik het boek Villa Gladiola ook echt moet lezen.

Dit boek geeft je een inkijkje in een wereld waar je bijna niemand moet vertrouwen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Eeuwig donker
Auteur: Tjeerd Langstraat
Uitgever: Jalapeño Books
Aantal pagina’s: 312
ISBN: 9789082667905
Prijs: € 19,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Jalapeño Books en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge