Tille Vincent – Onbevlekt

Onbevlekt

Informatie die te lezen is op de achterflap: Verzorgingstehuis Heuvelrust staat in rep en roer wanneer blijkt dat comapatiënte Dina Lehman zwanger is. Ze willen de zaak liefst stilhouden tot ze zelf weten wat er gebeurd is, maar dat is buiten de gynaecologe gerekend. Zij haalt er Hannah Maes van de Gentse zedenpolitie bij. Dina is tenslotte nog maar veertien… Was het meisje al zwanger voor ze het verkeersongeval kreeg? Of moet de dader worden gezocht onder het personeel van de instelling? En wat te denken van de Kerk van Jakob die geleid wordt door Dina’s vader en die er bijzonder strenge regels op nahoudt? ONBEVLEKT is het tiende boek in de reeks gebaseerd op de VTM-serie Code 37 die zich afspeelt bij de Gentse Sectie Zeden. 

Wederom een boek van Code 37. Ik vond de tv-serie destijds erg goed. Dus iedere keer als ik een boek van Tille Vincent voor me heb uit de Code 37 reeks is het voor mij al een plezier nog voor ik begonnen ben. De eigenwijze Hannah Maes in de hoofdrol. Die een zaak altijd op haar eigen manier wilt oplossen, ook al draagt dat nu niet meteen de voorkeur weg van de hoofdcommisaris. Ook in dit boek volgt Hannah weer haar eigen weg, en zet ze zelfs de financiële sectie op Jacob Lehman om zo grip op de hele situatie te krijgen. Het boek is niet heel erg spannend, maar zorgt er wel voor dat ik steeds wil blijven lezen, doordat de eigenwijze Hannah er voor zorgt dat het verhaal toch steeds interessant genoeg blijft om te blijven lezen.
Er wordt gezegd dat dit het 10e boek van de serie Code 37 is, maar volgens mij is dit het 12e boek. Dus vraag me af hoe ze bij 10 komen. Ik heb er toch echt al meer als 10 gelezen. Maar ook al is het het 10 of 12e boek uit deze reeks, dit boek is ook heel goed te lezen als je nog geen boek gelezen hebt uit de serie. Het zijn op zich staande verhalen die wel op elkaar aansluiten, maar niet echt doorlopen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Code 37 Onbevlekt
Auteur: Tille Vincent
Uitgeverij: Lannoo
Aantal pagina’s Paperback: 272
Aantal pagina’s E-book: 166
ISBN Paperback: 9789401420051
ISBN E-book: 9789401422390
Prijs Paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 15,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge