Theo van Rijn – Het tippelteefje

Ik zag dat Theo van Rijn een nieuwe verhalenbundel geschreven had. Maar ik was verbaasd dat ik geen persmail over dit boek gehad had. Dus na een mailtje gestuurd te hebben naar uitgeverij LetterRijn gaf Theo (tevens eigenaar van uitgeverij LetterRijn) aan dat hij voor zich zelf geen persmail stuurde. Ik kreeg hem dus alsnog opgestuurd om te recenseren. Ik wil Theo van Rijn en uitgeverij LetterRijn dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het Tippelteefje telt tweeëndertig korte verhalen waaruit blijkt dat de auteur een scherp observator is. Hij beschrijft zijn waarnemingen met een flinke dosis droge humor, scherpzinnige woordgrappen en de broodnodige zelfspot. Elk verhaal bevat voor een deel waarheid, variërend van één tot negenennegentig procent. Het is aan de lezer om te bepalen wanneer de realiteit overvloeit in de ruime fantasie van de schrijver.

Cover

De cover is echt geweldig uitgedacht. Je ziet het achterlijf van een teefje, met een rode hakkenschoen en een jarretel aan haar achterpoot. Het tippelteefje dus… Echt super bedacht. Alleen daarom zou ik het boek zeker al opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Theo van Rijn heeft jarenlang tegen wil en dank in de ICT gewerkt en startte in 2012 met uitgeverij LetterRijn. Deze was oorspronkelijk bedoeld voor slechts één boek, het laatste werk van zijn eerder dat jaar overleden broer Adriaan Bontebal, maar inmiddels heeft de uitgever circa vijfentwintig auteurs onder zijn hoede. Het Tippelteefje is de vierde verhalenbundel van Theo’s hand.

Mijn mening

Theo schrijft op Facebook regelmatig geweldige verhalen, dus toen ik zag dat er een verhalenbundel van Theo uit kwam wist ik dat ik deze wilde lezen. Want de verhalen die Theo op Facebook schrijft zijn meestal van een soort dat je gewoon door moet lezen, omdat je wilt weten hoe het afloopt.

Theo heeft het boek ook nog eens voor ons gesigneerd. Dit maakt een boek voor mij een boek nog eens extra speciaal. Ze krijgen op deze manier een persoonlijk tintje en zo krijgt een boek ook extra emotionele waarde. Dus nogmaals dankjewel Theo.

Als je de eerste paar regels gelezen hebt van een verhaal heb je een idee alsof je je zo kunt voorstellen waar het verhaal zich afspeelt. Dit krijgt Theo bij ieder verhaal weer opnieuw voor elkaar. De woorden die Theo persoonlijk voor ons op schreef was dat het soms de volledige waarheid was, maar soms voor 99{0a4034c56799fdcbb6c9f01bb4616d6430cd375384c5fb1edad2021a4dfb32ec} dikke duim. En toch ook de dikke duim verhalen schrijft hij zo geloofwaardig op dat je de situatie meteen voor je ziet. Ik heb de verhaaltjes niet allemaal achter elkaar gelezen dat vond ik zonde. Daar zijn de verhalen te leuk voor. En door er iedere dag een paar te lezen kun je ook langer genieten van de humor die Theo iedere keer weer aan de dag weet te leggen.
De laatste verhalen gaan over de olympische spelen. Deze hadden wat mij betreft meer verspreid door het boek mogen staan, aangezien ze nu als afsluiter in het boek staan. En als je nu, net als mij, minder met de olympische spelen hebt, valt dat toch een klein beetje tegen. Echter dan nog blijven de verhalen geweldig om te lezen. Als je van humor in verhalen houdt en ook nog van korte verhalen dan kan ik je alleen maar zeggen… Ren naar de winkel of naar je computer voor de online winkel en bestel dat boek… Je krijgt er zeker weten geen spijt van.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het tippelteefje
Auteur: Theo van Rijn
Uitgever: LetterRijn
Aantal pagina’s Hardcover: 120
Aantal pagina’s E-book: 93
ISBN Hardcover: 9789491875601
ISBN E-book: 9789491875618
Prijs Hardcover: € 15,00
Prijs E-book: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Theo van Rijn – Het tippelteefje

  1. Je enthousiasme is echt aansprekend, maar als ik dan kijk naar het aantal pagina’s en de prijs, dan zal het boek niet de winkel uitvliegen. Nou ja, de winkel.. de internetverkoopplekken. Dus ik laat het voorbij gaan en kijk uit naar een andere enthousiaste recensie. Jullie rippen mij regel.atig door jullie stukjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge