Theo-Henk Streng – Dochter van de onderwereld

We werden door de auteur benaderd of we wellicht interesse hadden om zijn boek te lezen en te recenseren. Nadat we de korte inhoud gelezen hadden, leek ons dit wel een boek voor ons en stemden we in. Kort na verschijning ontvingen we via H!P Publishing een digitaal recensie-exemplaar. Hier willen we Theo-Henk Streng en H!P Publishing hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Nikki Verdonk weet dat de verhalen over haar vader waar zijn. Hij is een grote drugscrimineel en wist op het nippertje aan een fikse gevangenisstraf te ontsnappen.

Hoewel iedereen een mening over haar en haar vader heeft, probeert Nikki haar leventje zo normaal mogelijk te leiden. Dat gaat prima, totdat op een dag het ergste gebeurt. Haar vader wordt geliquideerd.

Na zijn dood gaat er een beerput open. Haar vader bleek meer vijanden dan vrienden te hebben en nu aast iedereen op zijn plekje in de onderwereld. Dat maakt iedereen verdacht als mogelijke moordenaar. Zelfs mensen die dichtbij hem stonden. Heel dichtbij.

Terwijl Nikki probeert haar leven weer op de rit te krijgen, laten de vragen haar niet los. Wie vermoordde haar vader? En waarom?

De cover

Op de cover staat een meisje die vanachter een glazen wand ergens naar kijkt. Hierdoor is haar gezicht gedeeltelijk vertekend. Onderaan de cover is de skyline van Rotterdam in silhouet te zien. Dit is de plaats waar het verhaal zich grotendeels afspeelt. Vooral door de titel zou dit boek mij opgevallen zijn in de online boekhandel.

De auteur

Theo-Henk Streng (18 mei 1986) is een Nederlandse schrijver van kinder- en jeugdboeken. Hij won in 2015 de landelijke schrijfwedstrijd WriteNow! en publiceerde in 2017 ‘De Nalatenschap’ bij uitgeverij Holland. Nu is ‘De dochter van de onderwereld’ verschenen bij H!P Publishing.

Het verhaal

De vader van Nikki Verdonk is een grote drugscrimineel die door een vormfout aan een flinke gevangenisstraf is ontsnapt. Nikki weet dat de verhalen waar zijn, maar toch gaat ze er hard tegen in. Iedereen heeft een mening over haar en haar vader. Ze probeert ondanks alles een zo normaal leventje te leiden. Dit lukt haar tot nog toe redelijk goed. Maar dan komt ze thuis en staat de politie voor hun deur. Haar vader is vermoord.

Er blijkt meer aan de hand te zijn dan Nikki wist. Haar vader bleek veel meer vijanden te hebben dan dat ze dacht. Iedereen aast op zijn plek in de onderwereld, hierdoor kan iedereen de moordenaar van haar vader zijn. Ze vertrouwt niemand meer. Zelfs de personen waarvan ze dacht dat ze te vertrouwen zijn, lijken iets te verbergen te hebben.

Ze probeert ondanks alles haar leven verder te leven, maar de vraag wie haar vader vermoordde blijft haar bezig houden.

Boektrailer

Mijn mening

‘Dochter van de onderwereld’ was voor mij de eerste kennismaking met de schrijfstijl van Theo-Henk Streng. En het blijft altijd spannend hoe een, voor mij onbekende auteur, gaat bevallen. Ik kan nu al meteen zeggen dat ik aangenaam verrast was en dat ik het eigenlijk jammer vind dat ik nu pas van Theo-Henk Streng hoor. Zijn schrijfstijl is vlot en spannend en ik las het boek dan ook in één ruk uit. Het boek was natuurlijk niet zo heel dik, op mijn e-reader telde het net geen 100 pagina’s.

Het boek deed me qua schrijfstijl en verhaal denken aan de boeken van Eva Burgers en deze boeken, zowel de jeugdboeken als de volwassenen boeken van haar, lees ik erg graag.

Het verhaal gaat over Nikki. Op school gaan er verhalen de ronde dat haar vader een crimineel is die in drugs handelt. Nikki weet wel dat deze verhalen kloppen, maar ze probeert toch een zo normaal mogelijk leven te leven en ze wil haar examens halen.

Dan wordt haar vader vermoord en Nikki wil hoe dan ook weten wie dit gedaan heeft. Wie is nog te vertrouwen? En wie heeft een dubbele agenda? Je gaat samen met Nikki op onderzoek uit. En het kan natuurlijk niet uitblijven dat uiteindelijk ontdekt wordt, wat ze uitspookt. Maar dan krijg je nog een razend spannende ontknoping met een dader die ik niet gelijk in het vizier had. Ik had wel door dat diegene niet helemaal klopte, maar dat die de dader was… Daardoor bleef ik toch wel even verbijsterd achter.

De personages zijn niet heel diep uitgewerkt, maar dat is ook niet nodig bij dit verhaal. Je leert ze goed genoeg kennen om een beeld van ze te vormen. En dat is meer dan voldoende. De hoofdpersonages leer je beter kennen en vooral van Nikki leer je genoeg om te zien dat dit een jonge puber is, die gewoon wil weten wat met haar vader gebeurd is, zoals denk ik iedere dochter zou willen weten.

Streng heeft er een fan bij. Een volgend boek van zijn hand zal ik zeker weer oppakken, want hij heeft een schrijfstijl die er voor zorgt dat je aan het boek gekluisterd blijft en steeds toch nog even een hoofdstuk wilt lezen. Dit doe je tot het boek uit is. Een echte aanrader!

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Dochter van de onderwereld
Auteur: Theo-Henk Streng
Uitgever: H!P Publishing
Aantal pagina’s e-book: 126
ISBN e-book: 9789493266933
Prijs e-book: € 3,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com en Bruna.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus.

One thought on “Theo-Henk Streng – Dochter van de onderwereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge