The Indie awards

Sanne Hillemans en Simone Lucchesi hebben de handen in elkaar geslagen en zo zijn The Indie awards ontstaan.

Wat zijn The Indie Awards?
The Indie Awards is een prijs voor boeken die in eigen beheer uitgegeven zijn. Er zijn enorm veel boeken prijzen in Nederland, maar geen enkele prijs richt zich op de boeken die in eigen beheer zijn uitgegeven. Om deze toenemende groep Indie-auteurs de waardering te geven die ze verdienen hebben Simone Lucchesi en Sanne Hillemans The Indie Awards in het leven geroepen.

Wie zijn Sanne Hillemans en Simone Lucchesi?
Sanne Hillemans is bekend als schrijfster en heeft naast het gratis boek “Voor altijd twintig” dit jaar ook het boek “Circus Cesaria” uitgebracht. Ze heeft psychologie en bedrijfskunde gestudeerd in Groningen. En Nederland verruilt ze regelmatig voor het buitenland, o.a. Frankrijk en Indonesië. In haar vrije tijd is ze het liefst met haar passie bezig, schrijven. Omdat ze, zoals ze zelf zegt een controlfreak, heeft ze begin dit jaar besloten haar boek “Circus Cesaria” in eigen beheer uit te geven. De e-book versie van Circus Cesaria is uitgekomen bij The Black Sheep Indie.

Simone Lucchesi is oprichtster van The Black Sheep Indie. Dit platform voor e-books is ideaal als je je boek in eigen beheer uit wilt brengen maar ook een e-book versie van je boek wilt hebben. Simone heeft een achtergrond in de marketing. Ze ontdekte dat het voor de self-pubber belangrijk is om zelf je eigen doelgroep te vinden en deze aan te spreken. Via The Black Sheep Indie helpt ze andere self-pubbers hun eigen doelgroep te vinden en de markt op de juiste manier aan te spreken. Simone schrijft zelf ook boeken. In 2016 verscheen haar eerste boek: Short Stories of a Single Girl.

Je merkt vaak dat boeken die in eigen beheer uitgegeven zijn, niet zo positief ontvangen worden. Maar ik kan je zeggen dat dit tegenwoordig echt niet meer klopt. De boeken die in eigen beheer uitgegeven worden, worden steeds beter en doen echt niet onder voor boeken die via een uitgeverij uitgegeven zijn.

Ik heb zelf ook een aantal boeken gelezen die in eigen beheer uitgegeven zijn. En hier zijn boeken bij, die ik zelfs tot mijn favorieten van 2017 kan rekenen.

Je kunt zelf natuurlijk ook boeken nomineren voor The Indie awards. Hoe zul je denken? Ga naar The Indie awards. Klik op Nomineer! en vul de gegevens van je favoriete boek in en geef aan voor welke award je boek in aanmerking komt. Je kunt kiezen uit: Beste boek 2017, Meest verrassende plottwist, Meest memorabele personage, Mooiste cover en Meest spannende cliffhanger. Je moet voor ieder boek wat je wilt nomineren het formulier invullen, maar je kunt wel meerdere keuzes aangeven per boek.

Ik heb de volgende boeken genomineerd:

 • Eveline Wijngaard – Doctor Deathdog (deel 2 van de hondenvechter).

  Waar gaat het boek over:
  De rust lijkt wedergekeerd in het leven van Ollie Krul, Bertus zit zijn straf uit en de rivier vervolgt haar eeuwig stromende weg.
  Als Bertus bezoek krijgt, wordt het hem duidelijk dat er buiten de deuren van de gevangenis iemand op hem wacht om wraak te nemen. En Bertus zal niet de enige zijn. In een korte periode worden de gruwelijk verminkte lichamen van mensen die dieren misbruiken of mishandelen gevonden. Het lijkt het werk van een wreker.
  Ondertussen ontvangt Ollie vreemde brieven en lijkt de moordenaar een spoor van geheimzinnige verwijzingen achter te laten.
  Rein, de rechercheur en zijn nieuwe collega Leida volgen het spoor van de moordenaar. Kunnen zij hem op tijd stoppen en de boodschappen die hij achterlaat ontcijferen voordat hij Olivia zal bezoeken?
  Doctor Death Dog is het vervolg op de Lingehof, het eerste deel van De Hondenvechter-serie. Hoofdpersoon Olivia heeft een dierencrematorium en begraafplaats in haar geboorteplek, haar toevluchtsoord na een turbulent leven. In haar werk en privéleven wordt ze geconfronteerd met dierenliefhebbers, maar ook verschrikkelijke zaken zoals dierenmishandeling. De Hondenvechter biedt een blik in de wereld van de dierenvriend, maar ook in de geest van de dierenmishandelaar.

Mijn recensie van “Doctor DeathDog” lees je hier.

 • Sanne Hillemans – Circus Cesaria

  Waar gaat dit boek over: Een tragisch verlies heeft ervoor gezorgd dat Noah zijn verdriet al wekenlang in alcohol verdrinkt. Als hij een baan aangeboden krijgt bij een reizend circus, ziet hij geen reden om niet te gaan. Deze drastische verandering kan precies zijn wat hij nodig heeft.
  Er lopen veel interessante mensen rond op het circusterrein, maar degene die eruit springt, is een meisje van zijn leeftijd dat voor iedereen een glimlach klaar heeft. Terwijl haar aanwezigheid hem uit een donkere put trekt, lijkt zijn nabijheid het tegenovergestelde effect op haar te hebben.

Mijn recensie van “Circus Cesaria” lees je hier.

 • Saskia M.N. Oudshoorn – Op eenzame hoogte
  Waar gaat het boek over: Eva Groen, journaliste, werkt tijdelijk in New York. Ze woont samen met Colin, een talentvolle maar bezitterige voetbalspeler. Hun leven lijkt perfect; toch is Eva niet gelukkig. Ze reist alleen terug naar Nederland om alles op een rijtje te zetten. Ze wordt overgehaald om met een aantal vrienden een weekje op wintersport te gaan. Eva kan het daar bijzonder goed met Brian, de neef van haar beste vriendin, vinden. Maar dan krijgt ze een ernstig ongeluk en als ze verlamd wakker wordt, zit Dirk, de stalker voor wie ze naar New York gevlucht was, naast haar ziekenhuisbed. Hij geeft zich uit voor haar broer.

Mijn recensie over “Op eenzame hoogte” lees je hier.

 • Tjeerd Langstraat – Eeuwig Donker
  Waar gaat het boek over:  Rechercheur Jan Vos doet samen met zijn partner onderzoek naar de gruwelijke moord op twee jonge loverboys. Terwijl het onderzoek moeizaam vordert, maakt Carla, een van de meisjes die werd aangetroffen op de plaats delict, een opvallende transformatie door. Ze lijkt haar leven weer op te pakken na haar traumatische ervaringen en ziet de toekomst met haar jonge zoontje Alexander met vertrouwen tegemoet. Maar Carla blijkt meer te weten over de moorden op de twee jongens die haar jarenlang hebben uitgebuit. En waar is de mysterieuze Sofiya die samen met Carla vast werd gehouden en plotseling verdween?Eeuwig Donker speelt in Rotterdam en is een actuele thriller over de schimmige wereld van de mensenhandel.

Mijn recensie van “Eeuwig donker” lees je hier.

 • Yvonne van Beek – Bloem van de prairie

  Waar gaat het boek over: Tessa Verbeek is een kandidaat-notaris van bijna dertig jaar. Sinds de dood van haar moeder heeft ze zich volledig op haar werk gestort. Als Tessa een testament moet opmaken voor mevrouw Boogaart, is dat het begin van een nieuwe wending in haar leven. De oude dame heeft een ranch in Colorado die ze aan de kleinzoon van haar broer, Maickel Severins, wil nalaten. Maar na haar overlijden blijkt ook Tessa een gedeelte van de ranch te hebben geërfd. De familie van mevrouw Boogaart eist dat ze onmiddellijk een verklaring tekent om afstand te doen van haar erfenis. Tessa weigert dat en start een onderzoek naar de beweegredenen van de oude dame. Daarbij stuit ze niet alleen op een familiegeheim, maar verliest ze ook haar hart aan Maickel, die sterk twijfelt aan haar goede bedoelingen.

Mijn recensie van “Bloem van de prairie” kun je hier lezen.

 • Maaike Möllman – Laat me met rust

  Waar gaat dit boek over:Het brommende geluid van de scooter achtervolgt haar nog altijd in haar slaap. Soms, heel soms, denkt ze terug aan hoe bijzonder ze zich voelde. Het gelukkigste meisje van de stad. Ze denkt aan de momenten dat hij haar terugbracht naar haar eenzame fiets op school. En dat ze eigenlijk geen afscheid wilde nemen… Een vuil, doordacht plan was het.
  Hoe heeft ze zich zo kunnen vergissen?
  Als Tess uiteindelijk breekt en haar beste vriendin Lize alles vertelt, komt hun vriendengroep in actie.

Mijn recensie over “Laat me met rust” lees je hier.

Nu denk je misschien, wat gebeurt er met al die nominaties? Deze komen op de Longlist te staan en vanaf 1 februari hebben lezers dan ook de mogelijkheid om te stemmen op de boeken van deze longlist. Dus nomineer nu je favoriete self published boek, uitgebracht in 2017, en vergeet dan niet in februari 2018 te stemmen op de longlist. Want ik vind dat deze groep boeken veel meer aandacht verdient.

Ga je zelf ook boek(en) nomineren voor The Indie awards? Zo ja, welk boek verdient je nominatie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge