Tasty taartjes en toetjes

Aangezien naast lezen ook bakken een hobby van me is, was ik erg nieuwsgierig naar dit ‘Tasty taartjes en toetjes boek’. Dus ik heb meteen de uitgever een mailtje gestuurd toen ik dit boek voorbij zag komen. En ik kreeg vrij snel antwoord terug dat ik het boek zou ontvangen. En vrij snel na verschijning lag het boek dan ook in de brievenbus. Hier wil ik Kosmos uitgevers dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Klaar om te rijzen, van beginnende bakker tot ware Tasty Bakmeester? Tasty taarten en toetjes geeft je de low-down van alle bakbasics. Je bakt, vult, layert en frost je weg naar de kers op de taart van elke maaltijd. Van een Confetti Verjaardagssoufflé tot de No-Bake 16-laags S’mores Cake: met deze 75 recepten vind je voor elke craving, bui of gelegenheid een mooi sugar adventure.

De cover

De cover van dit boek nodigt meteen uit om te gaan bakken. Ik vind de cover er echt smakelijk uit zien en het water loopt me in de mond als ik de cover zie. Ik zou dit boek dan ook zeker oppakken in de boekhandel om door te bladeren.

De auteur

Tasty is het grootste online foodnetwork ter wereld. In Nederland en België alleen al kijken miljoenen fans naar hun kookvideo’s.
Het geheim achter Tasty?
Een combi van eenvoud, makkelijk en snel, plus een grote dosis guilty pleasure.

Mijn mening

Ik ben altijd benieuwd naar nieuwe bakboeken, aangezien ik zelf graag bak en ook graag nieuwe dingen uit probeer. En de cover van Tasty Taart & Toetjes zag er zo smakelijk uit dat ik nog eens extra benieuwd was naar dit boek.
Het boek heeft een iets andere indeling als je wellicht gewoon bent bij bakboeken. De hoofdstukken zijn onder verdeeld in ‘Stevig & sticky’, ‘Knapperig, krakend, knisperend’, ‘Chewy & Gooey’ enz. Dus zoals je merkt is het meer op hoe de beet van het gebak is. Dit is in het begin even wennen, aangezien de meeste bakboeken op soort gebak gesorteerd worden. Als je bijvoorbeeld naar het eerste onderdeel ‘Stevig en Sticky’ kijkt. Hier komt de brownie aan bod. En dan tientallen variaties op de gewone brownie. Daarop volgen dan een dubbele chocolade moussetaart, pindakaas lavacakes en nog enkele variaties. De recepten zijn erg goed uitgewerkt en je hebt recepten voor beginners en voor gevorderden. Wat ik wel merk is dat het recepten zijn met best veel handelingen. Het zijn geen recepten die je snel tussendoor even maakt.

Wat me ook opviel is dat er recepten instaan die ook met duidelijke foto’s uitgewerkt zijn. Wat ik zelf wel jammer vind is dat dit niet bij alle recepten is. Sommige recepten staan met alleen tekst uitgewerkt. En op de een of andere manier ben ik bij die recepten altijd net iets minder snel geneigd om die recepten uit te proberen, doordat ik geen voorbeeld erbij heb. Als je een voorbeeld hebt, hoe iets moet worden, heb ik toch eerder de durf om het uit te proberen, doordat je weet hoe het eindresultaat moet worden.

Wat wel meteen opvalt zijn de mooie foto’s die in het boek gebruikt zijn. De foto’s zien er echt smakelijk uit en je krijgt echt zin in alle lekkere dingen die in het boek staan. Ik zeg je, tijdens het bladeren door dit boek ga je al meteen watertanden.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Bekijk dan zeker onderstaand leesfragment.

tasty-taart-en-toetjes

Gegevens van dit boek:
Titel: Tasty taart & toetjes
Uitgever: Kosmos
Aantal pagina’s hardcover: 192
ISBN hardcover: 9789021574455
Prijs hardcover: € 17,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge