Tastea 30 dagen Detox

Van Tastea ontving ik de Tastea 30 dagen Detox om uit te testen en hier een recensie over te maken. Hier wil ik Tastea natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over Tastea 30 dagen Detox: Begin vandaag nog met de tastea levensstijl. Wil je starten met een nieuwe gezonde en actieve levensstijl waarbij je gaat stralen van binnen én van buiten? Dan is de 30 dagen kuur perfect voor jou. Beide theetox kuren kunnen bijdragen om jouw gezondheidsdoelen te bereiken.

De detox theeën bestaan namelijk uit de meest luxe en unieke 100%  natuurlijke theekruiden die allen een specifieke bijdrage leveren bij effectief detoxen. De 30 dagen kuur bestaat uit een speciale ochtend blend (Detox Morning) en een avond blend (Detox Evening). Het product is 100% natuurlijk waardoor resultaten kunnen verschillen per persoon.

Ik las heel goede resultaten over deze thee, dus mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Deze thee kan je lichaam op verschillende manieren ondersteunen. Namelijk o.a. bij:

 • Boosten van je immuunsysteem
 • Verbeteren van de huid
 • Afdrijven van vocht
 • Verminderen van opgeblazen gevoel
 • Afdrijven van vrije radicalen en giftige stoffen waardoor gewichtsverlies kan ontstaan
 • Ondersteuning bij stress en vermoeidheid
 • Verhogen van je weerstand
 • Ondersteuning bij je stofwisseling
 • Ondersteuning voor een goede nachtrust
 • Onderdrukken van honger gevoel

Wat bij mij heel interessant klonk was het ondersteuning bij stress en vermoeidheid en ondersteuning voor een goede nachtrust. Zoals sommigen wellicht weten slaap ik heel erg slecht. Dus als er iets is wat mijn nachtrust zou kunnen verbeteren, dan wil ik dat heel graag uittesten. Alles wat maar een beetje helpt… ben ik blij mee. Sinds kort heeft Tastea ook een echte slaapthee (onder de naam Sweet Dreams).

De set die ik ontvangen heb van Tastea is de Detox thee met een ochtend en avond thee en een Tastea beker.
De Morning thee bevat Groene thee, China gunpowder, goene thee matcha, citroenmelisse, mate green, natuurlijke smaak versterkers (citroen-abrikoos smaak), witte thee (Mao Feng), citroenschil, Mallow, Chinese zwarte thee (Pi Lo Chun Longkou), Paardenstaart,Taraxacum, Spirulina, Guarana.

De evening thee bevat Appel, Verbena, Balm, natuurlijke smaak versterkers (sinaasappel-mandarijn smaak), sinaasappelschil, Hopbladeren, Tulsi, Calendula, Vrouwenmantel kruid, Valeriaan, bonenkruid.

De thee zit in leuke zwarte blikken met duidelijk erop vermeld of het de ochtend of avond thee bevat. Van iedere thee moet je 2,5 gram thee gebruiken op 200 ml water. De eerste dagen heb ik dit netjes met de keukenweegschaal afgewogen, maar na een aantal dagen weet je ongeveer hoeveel het is, bij mij kwam het er op neer dat de ochtendthee een volle theelepel was en van de avondthee waren het 2 theelepels, dit ook door de grotere blaadjes.

Je krijgt al heel vaak te horen, maar die thee is wel duur. Ja deze thee is zeker wat duurder dan de gewone thee, maar dit merk je ook meteen. Vaak heb je bij losse thee vooral theegruis en niet zoals bij deze echte blaadjes en stukjes fruit. Dus de prijs is wel te verklaren.

De thee ruikt erg lekker als je het blik open maakt en dat was voor mij al meteen een pluspunt, want ik ben niet echt een theedrinker. Maar deze thee kon me door de geur alleen al wel bevallen.

De beker bevat uit een dubbelwandige beker, een geheime bodem, een zeefje en een deksel met drinkopening. Wel wordt er netjes gewaarschuwd dat je de deksel niet moet afsluiten als je de thee net gemaakt hebt. Dit vanwege de hitte en de druk die dan zou ontstaan. Dus iedere keer netjes de deksel open gelaten. Door het zeefje wat in de beker zit, heb je geen last van theegruis wat door het zeef gaat. Echt wel fijn. Enige wat ik hier persoonlijk wat minder aan vond, is doordat ik de thee best wel flink liet afkoelen, is dat de thee dan redelijk sterk wordt. Dus regelmatig de thee ook in een gewoon theeglas met een thee-ei gemaakt, zodat ik de theekruiden kon verwijderen als ik de thee sterk genoeg vond.

Deed de thee ook iets voor mijn lichaam?

Nu natuurlijk de belangrijkste vraag… Deed de thee ook iets? Ik kan hier volop ja op zeggen. Het zorgde er sowieso voor dat er meer vocht afgedreven werd, want ik moest veel vaker plassen dan normaal. Normaal weet ik vaak nog niet meer wanneer ik naar de wc geweest was en nu was ik vaak elk uur naar de wc aan het gaan.
Ik slaap normaal maximaal zo’n anderhalf uur per nacht. En nadat ik de thee ben gaan gebruiken sliep ik toch zeker een uur tot anderhalf uur meer. En dat is voor mij toch echt een duidelijke winst. Ook had ik na een aantal dagen het gevoel dat ik toch iets meer energie had. Door het minimale slapen wat ik doe is dat natuurlijk ook mooi meegenomen. Echter op een bepaald moment kreeg ik dagelijks hoofdpijn. Ik stond er al mee op. En dat is ook niet echt prettig. Ik kan niet zeggen of dit aan de thee ligt, of dat mijn lichaam moet wennen dat ik opeens meer slaap krijg. Dit is mijn lichaam natuurlijk ook niet gewend. Ik kan deze thee zeker aanbevelen, omdat ik duidelijk meer rust kreeg en er ook meer energie van kreeg. Ik wil wel de Tastea Sweet Dreams nog uit gaan testen om te kijken wat dit op mijn nachtrust gaat doen.

Tastea heeft nog andere theesoorten namelijk:
Slaapthee onder de naam: Sweet dreams
Afslankthee onder de naam: Skintight
Weerstandthee onder de naam: Horsepower
Energiethee onder de naam: Energy boost
Sexthee onder de naam: Make your bedrock
Zwangerschapsthee onder de naam:Bun in the oven
Borstvoedingsthee onder de naam: Mama’s milkshake

De theesoorten kosten tussen de € 35,95 en € 39,95 per verpakking.

De geteste 30 dagen Detox is o.a. verkrijgbaar in de webshop van Tastea voor € 39,95 of in een packagedeal van 2 maal 30 dagen Detox en een Tastea theebeker voor € 79,95.

2 thoughts on “Tastea 30 dagen Detox

 1. Ik heb de skintight en de 30 dagen detox thee. Op zich bevalt het heel goed maar als ik de avond detox neem dan wordt ik met knallende koppijn wakker. Ik dacht dat het misschien aan wat anders lag en ben even gestopt met de avonddetox. Omdat het toch bij het “programma” hoort ben ik hem ’s avonds weer gaan drinken en weer werd ik wakker met knallende hoofdpijn. Dit heb ik ook met melatonine maar ik kan in de thee geen ingrediënt vinden die mij deze hoofdpijn zou kunnen geven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge