Tammy Cohen – De afdeling

In de catalogus van uitgeverij Boekerij zag ik het boek “De afdeling” staan. Nadat ik gelezen had waar het boek over ging, was ik extra nieuwsgierig en wist ik, dit boek wil ik lezen. Dus aangegeven dat ik dit boek graag wilde lezen en na verschijnen had ik dit boek al vrij snel in de bus liggen. Hier wil ik uitgeverij Boekerij dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Wat als degene die je onvoorwaardelijk hoort te kunnen vertrouwen tegen je liegt?

Hannah heeft een heel gewoon leven, met een liefhebbende echtgenoot en een fijne baan. Daar komt abrupt een einde aan als ze iets volkomen onverwachts doet. Haar handelingen hebben verstrekkende gevolgen en zorgen ervoor dat haar leven volledig op z’n kop komt te staan. Ze belandt op de gesloten afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis – een plek waar ze veilig zou moeten zijn. Alleen sterven er patiënten…

De artsen houden vol dat het elke keer om zelfmoord gaat, maar Hannah weet dat ze liegen. Hoe kan ze ervoor zorgen dat iemand haar gelooft na de afschuwelijke daad die zij zelf heeft gepleegd? En misschien nog belangrijker: hoe kan ze ervoor zorgen dat iemand haar gelooft voordat de moordenaar weer toeslaat?

De cover

De cover is voornamelijk groen. En je ziet een deurknop scherp afgebeeld met erachter een gang met vage contouren en achter in de gang zie je het silhouet van iemand die in de gang loopt.  Midden op de cover staat de naam van de schrijver en de titel. Bovenin staat een quote, die de aandacht trekt. Onderin staat een quote van de schrijfster Sarah Pinborough. Door de groene kleur trekt het boek op de een of andere manier de aandacht. En ik blijf me steeds afvragen wie de persoon is die je als silhouet door de gang ziet lopen. Dus ik vind de cover zeker goed gekozen.

De auteur

Tammy Cohen is freelance journalist. Ze is pas op latere leeftijd fictie gaan schrijven en heeft inmiddels vijf thrillers op haar naam staan. Ze is writer-in-residence aan Kingston University en woont met haar partner en drie kinderen in Noord-Londen

Het verhaal

Hannah heeft een liefhebbende echtgenoot en een fijne baan. Echter daar komt abrupt een einde aan als ze iets heel onverwachts doet. Haar leven staat volledig op de kop door dingen die ze gedaan heeft. Hierdoor komt ze op de gesloten afdeling van het psychiatrisch ziekenhuis terecht. Hier zou ze veilig moeten zijn… Echter er sterven patiënten… Is dit werkelijk zelfmoord?

Volgens de artsen wel, maar Hannah gelooft ze niet en weet zeker dat ze liegen. Wat moet ze doen, zodat iemand haar gelooft en haar geloof niet in twijfel trekt, vanwege het gene wat ze gedaan heeft. En hoe kan ze dit op korte termijn voor elkaar krijgen, voordat de moordenaar opnieuw toeslaat?

Mijn mening

In “De afdeling” draait het verhaal duidelijk om Hannah. De personage Hannah is dan ook goed uitgewerkt en hier heb je dan ook geen vragen over. Wel merkte ik, dat ik me over verschillende andere personen in het boek bepaalde dingen ging afvragen en hier helaas niet echt antwoord op gekregen heb. Echter aan het verhaal deed dit helemaal geen afbreuk. Dit was meer mijn grenzeloze nieuwsgierigheid willen stillen. Het verhaal is zo geschreven, dat je steeds meer mensen gaat verdenken. En ik had op een bepaald moment zoiets “Iedereen kan het gedaan hebben” want iedereen kwam op een bepaald moment verdacht op mij over. En daar houd ik van in een thriller. Ik moet gewoon iedere keer op het verkeerde been gezet worden. Dan geniet ik. Wel had ik op het eind het gevoel dat het einde wat snel in elkaar gezet was en er een hoop dingen bij gehaald moesten worden om de verschillende karakters een duidelijke rol te geven. Dit vind ik op zich een beetje jammer. Echter door de snelle manier van schrijven van Tammy Cohen, die ook nog eens heerlijk weg leest. Vergeef je dit Cohen heel eenvoudig en geniet je gewoon heel erg van “De afdeling”. En ik wilde doorlezen tot het einde,want hoe dan ook wilde ik dat het goed afliep voor Hannah. Je leeft gewoon heel erg met haar mee. En wilt gewoon dat het goed met haar komt.

Dit boek vraagt er gewoon om, om gelezen te worden.

Gegevens van dit boek:
Titel: De afdeling
Auteur: Tammy Cohen
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 352
Aantal pagina’s E-book: 298
ISBN paperback: 9789022582770
ISBN E-book: 9789402310726
Prijs paperback: € 17,50
Prijs E-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge