Tamara Haagmans – Sprong in het diepe

Tamara stuurde mij een berichtje op Facebook of ik het leuk zou vinden om haar nieuwe boek ‘Sprong in het diepe’ te lezen en te recenseren. Nadat ik ‘Ctrl, Alt, Delete‘ gelezen had van Tamara was ik meteen verkocht. Ze heeft een heerlijke schrijfstijl. Dus toen mij dit berichtje stuurde hoefde ik niet lang te twijfelen, ondanks dat ‘Sprong in het diepe’ niet meteen mijn favoriete genre is. Na een korte mail naar de uitgever had ik het boek vrij snel in de bus. Ik wil uitgeverij Ellesy dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Tessa heeft geen leuk jaar achter de rug. Ze verliest haar baan én haar vriend op hetzelfde moment. Als haar moeder haar een vakantie geeft omdat ze zelf niet kan gaan, neemt Tessa die na enig twijfelen aan. Alleen… Ze zit op een golfresort in Duitsland, en het is november. Alle winkels en restaurants zijn gesloten en er is echt helemaal niemand, behalve de Nederlandse badmeester Thomas die haar onder zijn hoede neemt. Telkens als ze in zijn buurt is, gebeuren er hele vreemde dingen. Aan het eind van haar vakantie haalt Thomas haar over om er nog een paar dagen met hem aan vast te plakken. Hij moet dan wel werken maar er blijft genoeg tijd over om leuke dingen te oen. Omdat er thuis toch niemand op haar wacht zegt ze ja.
Het ene reisje loopt naadloos over in het andere en ondanks alle vreemde gebeurtenissen groeien Tessa en Thomas steeds dichter naar elkaar toe. Tot Thomas ineens helemaal van de aardbodem verdwijnt, om op een héél onverwacht moment weer op te duiken met een schokkende onthulling.

Cover

Op de cover zien we een silhouet van een verliefd koppel. In mijn beleving zijn dit Tessa en Thomas. Op de achtergrond zien we de Eiffeltoren. De cover geeft een romantische indruk. Ik vind dit wel goed bij het boek passen.

De auteur

Tamara Haagmans (1980) wilde altijd al “iets” met schrijven doen. Ze schreef al haar hele leven, maar het begon pas serieuze vormen aan te nemen toen ze mee ging doen aan schrijfwedstrijden. Tamara haalde meerdere keren een shortlist en won zelfs enkele wedstrijden. Haar schrijftalent bleef niet onopgemerkt. ‘Sprong in het diepe’ is haar nieuwste feelgood roman.

Het verhaal

Het leven van Tessa gaat niet helemaal zoals ze wil. Ze verliest niet alleen haar baan maar ook haar vriend. En dat tegelijkertijd.
Haar moeder biedt haar een vakantie aan naar een golfresort in Duitsland in November, omdat haar ouders niet kunnen gaan. Tessa twijfelt heel erg, maar uiteindelijk neemt ze het aanbod aan. Het is echt uitgestorven daar, er is niemand, behalve de Nederlandse badmeester Thomas. Hij neemt Tessa meteen onder haar hoede.
Er gebeuren allerlei vreemde dingen als ze in de buurt van Thomas is. Als ze op het punt staat om naar huis te gaan, haalt Thomas haar over om met haar mee te reizen. Omdat er thuis toch niemand meer op haar wacht stemt Tessa na enig aarzelen in.
Het ene reisje is nog niet voorbij of het volgende staat hun al te wachten. En er blijven steeds gekke dingen, maar toch beginnen Tessa en Thomas steeds meer naar elkaar te groeien. Als Tessa bij een bepaald reisje besluit niet meer mee te reizen gaat ze terug naar huis en vervolgens krijgt ze geen contact meer met Thomas. Zou haar gevoel zo fout geweest zijn? Want Thomas lijkt van de aardbodem verdwenen. Totdat hij opeens opduikt tijdens een schokkende onthulling.

Mijn mening

Natuurlijk lees ik wel eens vaker feelgoodromans, maar dit is niet het genre wat ik als eerste uitkies. Dit zijn meestal boeken die ik lekker lui onderuit op de bank met een dekentje of lekker in het zonnetje (ja 2 uitersten :)) zou lezen. En doordat de schrijfstijl van Tamara mij zo goed beviel hoefde ik niet lang te twijfelen. Ik heb erg genoten van het boek. Het is inderdaad een echte feelgood roman. Alles loopt natuurlijk goed af, zoals een feelgood hoor te zijn. Echter heb ik wel een kleine kanttekening bij het verhaal. Tessa leert Thomas bij het resort kennen en ondanks dat ze niks over hem weet, reist ze zonder aarzeling met hem mee. En ook haar moeder (die normaal toch altijd wel bezorgd is) ziet nergens problemen en vindt net niet eens raar dat ze zonder overleg verder reist. Wellicht dat een boek bij een feelgood roman wat minder op waarheid gebaseerd hoeft te zijn. Maar omdat ik erg veel thrillers lees, vind ik dat een boek wel moet aanvoelen alsof dit werkelijk zou kunnen gebeuren. Dit vind ik bij ‘Sprong in het diepe’ helaas wat minder en vind ik het soms wat ongeloofwaardig overkomen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Sprong in het diepe
Auteur: Tamara Haagmans
Uitgever: Ellessy
Aantal pagina’s Paperback: 219
ISBN Paperback: 9789086603787
Prijs Paperback: € 17,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.


One thought on “Tamara Haagmans – Sprong in het diepe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge