Tamara Haagmans – Ctrl Alt Delete

Ik zag dat bij Kabook uitgevers het boek “Ctrl Alt Delete” uit zou komen, dus na dat ik een mailtje hierover gestuurd had, kreeg ik bericht dat er nog een oproep zou komen voor recensenten en dat ze mijn mail hier aan zouden toevoegen. Dus toen ik een mailtje kreeg dat ik een van de gelukkige recensenten was, was ik natuurlijk helemaal blij. Ondertussen had ik via Twitter ook al contact met Tamara Haagmans gekregen en bleek ze ook nog eens uit Heerlen te komen. Een gemeente verder dan waar ik nu woon. Dit maakt het natuurlijk extra leuk. Ik wil Kabook uitgevers hartelijk bedanken voor het recensie exemplaar van dit boek.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Lily werd als kind behandeld voor NonHodgkin, maar moest daardoor noodgedwongen stoppen met dansen. De behandeling slaat aan, en na een lang behandeltraject wordt Lily genezen verklaard. Ze pakt haar leven weer op en na jaren hard werken komt haar wens uit: ze mag dansen in de videoclip van Unity, een van de hotste boybands op aarde!

Ze ontmoet Jim, gameontwerper, en samen moeten ze werken aan haar clip. Jim blijkt een irritante kwal, die het bloed onder Lily’s nagels vandaan haalt. Toch krijgt Lily gevoelens voor Jim, als ze een andere kant van Jim ontdekt en ziet hoe hij zich inzet voor kinderen in het ziekenhuis. Langzaam maar zeker groeien ze naar elkaar toe. Het leven lijkt Lily eindelijk toe te lachen. Tot dat vreselijke moment…

Ctrl Alt Delete is pas vanaf 13 juni 2018 verkrijgbaar, maar is wel reeds reserveerbaar. Ik was één van de 5 gelukkigen die dit boek van te voren mocht lezen.

De cover

Op de cover zien we een stukje van een gezicht van een jong meisje. Het is in een blauwe tint weergegeven. Over de afbeelding staat in grote letters Ctrl Alt Delete. De titel vind ik erg goed gekozen en de cover spreekt me erg aan. De cover heeft voor mijn gevoel iets dromerigs. Al heeft het verhaal dat niet echt. Toch vind ik de cover erg mooi en passend bij het verhaal.

De auteur

Tamara Haagmans (1980) wilde altijd al “iets” met schrijven doen. Ze schreef al haar hele leven, maar het begon pas serieuze vormen aan te nemen toen ze mee ging doen aan schrijfwedstrijden. Tamara haalde meerdere keren een shortlist en won zelfs enkele wedstrijden. Haar schrijftalent bleef niet onopgemerkt. “Ctrl Alt Delete” werd haar Young Adult debuut: Een ontroerend verhaal over liefde en de tragische kant van het leven.

Het verhaal

Lily is als kind noodgedwongen moeten stoppen met dansen door dat ze behandeld werd voor NonHodgkin. Na een lang behandeltraject, wat gelukkig wel aanslaat, wordt Lily genezen verklaard. Ze pakt haar leven weer op en is ook weer met dansen begonnen. En eindelijk lijkt haar wens uit te komen. Ze mag dansen in de videoclip van de hotste boyband op aard, Unity!

Ze heeft een afspraak met Jim, een gameontwerper. Met hem moet ze samen gaan werken aan haar clip. Echter Jim blijkt een irritante kwal te zijn, die het bloed onder de nagels van Lily haalt. Toch blijkt Lily gevoelens te krijgen voor Jim. Jim blijkt zich namelijk in te zetten voor kinderen in het ziekenhuis, en dit raakt Lily. Hierdoor komen ze steeds dichter tot elkaar. En eindelijk lijkt alles goed te gaan voor Lily. Maar schijn bedriegt…

Mijn mening

Het verhaal begint eigenlijk op het moment dat het eigenlijk weer goed lijkt te gaan met Lily en ze een uitnodiging krijgt om te dansen in de videoclip van Unity. Je leeft meteen met Lily mee. Het verhaal wordt afwisselend vanuit Lily en Jim verteld. Dit vind ik zelf altijd prettig. Hierdoor krijg je een beter beeld hoe de verhoudingen zijn en worden bepaalde zaken beter uitgewerkt en dat is hierbij ook weer het geval. Je leert zowel Lily als Jim heel goed kennen en merkt al vrij snel dat ze het beiden niet erg makkelijk gehad hebben in hun nog jonge leven.
Doordat Tamara Haagmans het gevoel van zowel Jim als Lily zo goed weet te omschrijven leef je met beiden erg mee.
Ze laat je ook nadenken over je eigen leven, want ondanks de tegenslagen in hun jonge leven, hebben beiden als doel om klaar te staan voor anderen. En daardoor ga je ook nadenken wat je zelf doet of kunt doen. Hierdoor is naar mijn gevoel, dit boek een boek voor alle leeftijden en niet alleen voor young adult.

Dit boek wisselt humor en verdriet razendsnel af, zonder ergens ongeloofwaardig te worden. Je wilt dat het allemaal goed komt, maar weet dat ook in het gewone leven het niet altijd goed afloopt.

Als je houdt van boeken waarbij drama met humor afgewisseld wordt dan moet je Ctrl, Alt Delete echt gaan lezen. Hier krijg je absoluut geen spijt van. Dit is een boek wat je zeker weet te raken.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ctrl Alt Delete
Auteur: Tamara Haagmans
Uitgever: Kabook Uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 197
ISBN paperback: 9789082686166
Prijs paperback: € 18,95
Verschijningsdatum: 13 juni 2018

Dit boek is o.a. reserveerbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge