Tamara Geraeds – Woede

In het verleden las ik al eens een boek van de hand van Tamara Geraeds en was daar erg over te spreken. Dus toen wij van Oona.Agency een persmail kregen over het nieuwe verhaal van Tamara, was ik eigenlijk meteen enthousiast. Dit verhaal wilde ik graag lezen. Na een mailtje retour ontvingen wij, niet veel later, dan ook een digitaal recensie-exemplaar in ons postvak. Hier willen wij Kobo en Oona.Agency natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die op internet te lezen is over dit verhaal: Sinds de verdwijning van hun zoon Robin is het leven een worsteling voor Koen en Myrna de Wit. Tot Robin op een dag op de stoep staat. Zowel zijn ouders als zijn broer en zusje sluiten het verloren gezinslid liefdevol in de armen. Maar de droom is niet zo mooi als hij lijkt. Hoewel het niemand verbaast dat Robin veranderd is door wat hij tijdens zijn jarenlange gevangenschap heeft meegemaakt, begint het er steeds meer op te lijken dat hij iets verbergt…

De cover

Op de cover is een plas water te zien. In de plas water zien we de weerspiegeling van een jonge jongen. Ik vind de cover erg goed bij het verhaal passen. De cover zou mij zeker opgevallen zijn in de online boekhandel.

De auteur

Tamara Geraeds (1981) werkt naast auteur als freelance docent Engels, Nederlands en creatief schrijven, en als redacteur voor verschillende uitgeverijen. Het schrijven zat er al jong in. Op haar zesde schreef ze haar eerste gedichtje en op haar vijftiende begon ze aan haar eerste boek. In 2012 verscheen haar debuut Nergens bij Uitgeverij Kluitman, Alkmaar en na meerdere YA- en jeugdboeken kwam in 2017 haar eerste thriller uit.

Het verhaal

Koen en Myrna de Wit hádden alles wat hun hartjes begeerden. Tot dat hun zoon Robin een aantal jaar geleden plotseling verdwenen was. Als Robin plotseling, uit het niets, weer voor hun deur staat, sluit de familie De Wit hun verloren zoon in hun armen. Ook zijn broer en zusje zijn maar wat blij dat Robin thuis is.
Robin heeft vreselijke dingen meegemaakt tijdens zijn jarenlange gevangenschap en het verbaasd dan ook niemand dat hij veranderd is. Maar het begint er steeds meer op te lijken dat Robin iets verbergt. Maar de grote vraag is: Wát?

Mijn mening

Zoals ik hierboven al aangaf heb ik eerder Tamara’s thriller ‘Kwelling‘ gelezen. Ook mochten wij haar een tijdje geleden, tijdens de Avond van het spannende boek, ontmoeten. Dan is het natuurlijk extra leuk om nu het nieuwste verhaal van deze auteur te lezen. 🙂

In het eerste hoofdstuk is te lezen hoe Myrna de Wit boodschappen aan het doen is en ze denkt dat ze haar zoontje Robin plotseling ziet. Maar Robin is al een aantal jaar vermist. Myrna weet niet hoe ze het heeft, vooral als de jongen aangeeft dat hij Brent heet en samen met zijn moeder aan het winkelen is. In dit eerste hoofdstuk weet Tamara al meteen de toon van het verhaal te zetten. Ook weet ze een sfeer neer te zetten die ik beklemmend wil noemen. Na dit eerste hoofdstuk wordt het al snel duidelijk dat Myrna het mis had en dat de jongen niet haar Robin is. Maar dan staat Robin plotseling voor de deur en is hun leven weer compleet. Of toch niet?

Eigenlijk vanaf het eerste hoofdstuk zit er spanning in het verhaal. Deze blijft ook het gehele verhaal aanwezig. Vooral in het begin merk je dat het verdriet van vooral Myrna centraal staat, zo erg zelfs dat ze dingen ziet die er niet zijn. Maar vanaf het moment dat Robin voor de deur staat merk je een ommezwaai. Deze begint met blijdschap, omdat Robin terug is. Maar even later verschijnen er ook grote vraagtekens, want wat heeft Robin meegemaakt? Waar is hij al die jaren geweest?

Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit Myrna, Koen en Robin. Bij de hoofdstukken die vanuit Koen en Robin geschreven zijn lezen we ook stukjes over vroeger. Want dat er vroeger iets gebeurd is, is al snel duidelijk, maar wat, dat blijft lang gissen. Ik snapte lange tijd niet hoe de vork in de steel zat, maar op een bepaald moment had ik het door en kan ik alleen maar zeggen dat Geraeds een goede psychologische thriller heeft geschreven die onder je huid gaat zitten.

Ik had deze thriller redelijk snel uit en dat betekent dat het verhaal mij wist te grijpen. Ik kijk dan ook weer erg uit naar nieuw werk van deze auteur!

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig naar dit verhaal? Lees dan ook het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Woede
Auteur: Tamara Geraeds
Uitgever: Kobo
ISBN e-book: 9781774538302
Prijs e-book: € 11,99

Dit boek is verkrijgbaar bij Bol.com en te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge