T.M. Manor – Wat de vermisten zagen

Voor een goede detectiveverhaal ben ik altijd wel te vinden. Dus toen ik ‘Wat de vermisten zagen’ online tegenkwam, was ik meteen nieuwsgierig. Na een berichtje aan de auteur ontvingen wij al snel een positief antwoord en een paar dagen later ontvingen wij een leuk pakket waar o.a. een recensie-exemplaar van haar debuut in zat. Wij willen T.M. Manor natuurlijk hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Commissaris Thea Ooms, bijnaam De Draak, heeft een twijfelachtige reputatie. Ze volgt haar eigen regels, houdt geen rekening met haar medewerkers en is uit op wraak.
Samen met haar nieuwe collega-assistent wordt ze belast met twee zaken: de ontvoering van een kind en de moord op een tiener. Ze raakt verzeild in de onderwereld van bedrog en macht. Niemand vertelt de waarheid en familiegeheimen worden blootgesteld. Om de mysteries te ontrafelen moet ze in het verleden van beruchte moordenaars duiken. Dan kruist ze het pad van een huurling die eveneens op zoek is naar het kind en de dader…

De cover

De cover is in zwart en grijs tinten. We zien een man door een donker, en mistig, bos lopen. De quote ‘Een kind verdwijnt en hij is niet de enige’, maakt mij nieuwsgierig. Daarnaast moet ik zeggen dat de titel en het vak onder de naam van de serie, door de gele kleur, goed in het oog springt. Ik ben enthousiast over deze cover.

De auteur

T.M. Manor: Wat de vermisten zagen is het eerste boek van de auteur. Ze combineert spanning, dialogen met een vleugje humor en sarcasme.

Het verhaal

De Draak, dat is de bijnaam van de eigenwijze commissaris Thea Ooms. Ze is niet alleen eigenwijs, maar houdt ook totaal geen rekening met haar collega’s. Ze is maar op één ding uit en dat is wraak.
Samen met haar kersverse collega wordt ze belast met twee verschrikkelijke zaken: Een ontvoering en een moord. Al snel wordt het duidelijk dat de zaken niet zo simpel zijn, ze raken langzaam verzeild in de wereld van macht en bedrog. Om de onderste steen boven te krijgen moeten ze in het verleden van de beruchte misdadigers duiken. Maar als ze tegen een huurling oploopt, die ook opzoek is naar het kind en de dader, start de race tegen de klok voor Ooms.

Mijn mening

Zoals onze vaste volgers weten lees ik zo af en toe graag een goede detective. Zo ben ik o.a. fan van de Baantjer-serie en de Rechercheur De Klerck-serie. Dus toen ik zag dat er een nieuwe Vlaamse detective-serie was gestart was ik natuurlijk erg nieuwsgierig. Zouden ze in de buurt van Baantjer en De Klerck komen?

In de proloog is te lezen hoe een man, samen met zijn collega een dichtgetapete zwarte zak in De Schelde laat zakken. Het is midden in de nacht en er is niemand die hun ziet. Daarna rijden ze weg richting de stad. Deze proloog maakt mij nieuwsgierig want wie zijn deze twee mensen. En wat nog belangrijker is, wie ligt er in die zwarte zak? En waarom? Deze proloog belooft veel goeds.

T.M. Manor heeft een nieuwe commissaris losgelaten in boekenland. Namelijk Thea Ooms. Ze is een personage dat altijd erg aanwezig is en haar wil is dan ook wet. Haar collega’s bekijken haar met argusogen en ze werken dan ook liever niet, dan wel, met haar samen.

De auteur heeft een leuk, en ook met vlagen spannend, verhaal weten neer te zetten. Ook humor kan ik altijd goed waarderen in een boek, echter moet het wel geloofwaardig blijven en daar gaat het mis. De humor die Manor heeft gebruikt gaat eigenlijk nergens over en ik kan mij niet voorstellen dat dit in het echte leven gebeurt. Daardoor was ik mij op een bepaald moment zo aan het irriteren aan de ‘zwarte’ humor, dat het lezen van het verhaal niet leuk was.

Ik denk dat er vast lezers zullen zijn die dit kunnen waarderen. Echter als een commissaris een gedragen slipje moet ruilen voor een dienst van een collega, en ze dat gedragen slipje dan bij een andere mannelijke collega, die damesondergoed draagt, geregeld krijgt, sla je wat mij betreft de plank volledig mis.

Helaas ben ik geen fan van deze serie en zal dan ook geen boek van deze auteur meer ter hand nemen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan ook het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Wat de vermisten zagen
Serie: Commissaris Thea Ooms
Auteur: T.M. Manor
Uitgever: Crime Series Publishing
Aantal pagina’s paperback: 339
ISBN paperback: 9789464513707
ISBN e-book: 9789464513714
Prijs paperback: € 21,99
Prijs e-book: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge