Svea Ersson – Zin in Zillertal

We ontvingen van De Crime Compagnie een mail met de boeken die zouden gaan verschijnen. Dat was even watertanden, want daar stonden weer erg veel mooie boeken in. Na een mailtje naar de uitgever, kregen we al snel een bevestigend antwoord en rond de verschijningsdatum viel dan ook ‘Zin in Zillertal’ op onze deurmat. Hier willen we De Crime Compagnie hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De kinderen van Katja van Merwede zijn talentvolle skiërs. Om hen optimaal te laten trainen, verhuist Katja naar het Oostenrijkse Zillertal. Terwijl het leven van Myrthe en Rowan zich afspeelt op en rond de piste, probeert Katja een bestaan op te bouwen. Dan duikt er iemand op die haar dringend wil spreken en wordt ze geconfronteerd met haar eigen verleden als skiracer. Maar die periode uit haar leven wil ze het liefst vergeten…

De cover

Op de bovenste helft van de cover zien we een bospad in de sneeuw. Hierop wandelt een jonge vrouw met een oranje jas aan. Hierdoor moet ik meteen aan Katja denken. Je ziet dat er al meer mensen door de sneeuw gelopen hebben. Op de onderste helft staat de titel in fel roze letters op een witte achtergrond. De titel knalt van de cover af en hierdoor word je meteen naar het boek toegetrokken. Hierdoor zou ik het boek ook zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Svea Ersson schreef vorig jaar de eerste winterse Vertrekthriller in de Vertrekserie van Marelle Boersma: ‘Hej Denemarken‘. Eerder schreef Svea titels als ‘Alleen Eva’, ‘Voor altijd Isa’ en ‘Na Melanie’ die onder meer als Vriendin Bookazines uitkwamen.

Het verhaal

Het Nederlands echtpaar van Merwerde wil heel graag een pension kopen in het Zillertal. Hun kinderen hebben bijzonder veel talent om te skiën. Maar dan worden de plannen door elkaar gegooid. Ralph wil scheiden. Katja besluit contact op te nemen en gelukkig kan ze het pension ook huren. Maar eenmaal aangekomen in Oostenrijk blijkt ze haar plannen toch noodgedwongen even te moeten wijzigen.
Het leven van de kinderen Myrthe en Rowan speelt zich voornamelijk op en rond de pistes af, ondertussen probeert Katja een leven op te bouwen. Als ze eenmaal haar leven een beetje op orde begint te krijgen, duikt er iemand uit haar verleden op die dringend met haar moet spreken. Hierdoor wordt ze terug in het verleden gegooid. En denkt ze terug aan haar verleden als skiracer. Maar deze periode wil ze het liefst voor altijd vergeten…

Mijn mening

Nadat ik eerder ‘Hej Denemarken’ met veel plezier gelezen had, keek ik er naar uit om ‘Zin in Zillertal’ te gaan lezen. Het boek begint met een spannende proloog, waardoor ik alleen maar de pagina kan omslaan om verder te lezen. Ik wil weten waarom datgene gebeurd. Het lijkt heel onlogisch en dat maakt mij meteen nieuwsgierig.

Daarna komen we even in rustiger vaarwater. Katja is met haar kinderen onderweg naar Oostenrijk en er hangt een bepaalde spanning in de auto. Aan de ene kant doordat Katja en haar ex net uit elkaar zijn en hun kinderen hier tussenin zitten, aan de andere kant de gezonde spanning van een nieuw leven opbouwen. Dit heeft Ersson erg goed in het verhaal geweven, want vooral die laatste spanning is duidelijk voelbaar.

Eenmaal in Oostenrijk aangekomen wacht Katja een nare verrassing, maar ze is hierin erg nuchter en heeft eigenlijk al vrij snel zoiets schouders eronder en we vinden wel een oplossing.

Ik had vanaf dat eerste moment in Oostenrijk eigenlijk al een dader op het oog, maar bleek hier toch verkeerd mee te zitten. Dit zou ook te simpel geweest zijn. Op een bepaald moment begon mij wel iets te dagen, maar bleef het onduidelijk hoe dit nou in elkaar zat. Dit blijft eigenlijk tot aan het einde onduidelijk en dit heeft Ersson op een geweldige manier naar buiten laten komen. Ze geeft wel iedere keer kleine dingen prijs, maar de puzzelstukjes lijken nog niet goed op hun plek te vallen. Maar op een bepaald moment komen al die kleine aanwijzingen toch bij elkaar en vallen alle puzzelstukjes op hun plek. Ik zat dan ook echt op het puntje van mijn stoel en kon niet meer stoppen met lezen. Ik vergat alles om mij heen en waande me echt in de sneeuw bij Katja en haar gezin. De ontknoping vond ik echt goed uitgedacht, al heb ik hier ook mijn vraagtekens bij…

Ik vraag me namelijk af of ik mijn verleden voor mijn vriend zou kunnen verzwijgen? Hoe snel wordt er toch niet iets over vroeger gezegd en vooral als je kinderen zo’n skitalent hebben, hoe kun je ze dan niet soms een welgemeend advies geven omdat je zelf ook geskied hebt? Dit kwam op mij wat ongeloofwaardig over en had wat beter uitgewerkt mogen worden. Maar toch vond ik ook deze vertrek-thriller weer steengoed en kan ik niet wachten op een volgend verhaal van Svea Ersson.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Zin-in-zillertal

Gegevens van dit boek:
Titel: Zin in Zillertal
Serie: Vertrek-thriller
Auteur: Svea Ersson
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 238
Aantal pagina’s e-book: 300
Verteller luisterboek: Karin Douma
Duur luisterboek: 08:17:10
ISBN paperback: 9789461095947
ISBN e-book: 9789461095923
ISBN luisterboek: 9789461095923
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 8,99
Prijs Luisterboek: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge