Suzanne Vermeer – Zomeravond + Winactie

Aangezien wij fan zijn van de boeken van Suzanne Vermeer hoefden wij niet lang na te denken toen wij ‘Zomeravond’ aangekondigd zagen staan. Vermeer zorgt hier thuis namelijk altijd voor de nodige uurtjes leesvermaak. Na een mailtje naar de uitgeverij ontvingen wij, niet lang na verschijning, een recensie-exemplaar op de mat. Hier willen wij A.W. Bruna uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Lauren Martens is met haar zusje Celeste en hun ouders op vakantie in de Ardèche, wanneer Celeste op een avond niet terugkeert van een bezoek aan de discotheek. Een week later wordt haar lichaam gevonden aan de oever van een rivier. Haar schedel is ingeslagen. Al snel wordt een verdachte opgepakt, Julien Fournier, maar die ontkent in alle toonaarden. Toch wordt hij schuldig bevonden en veroordeeld tot levenslang.
Twaalf jaar later is Lauren hulpofficier van justitie in Groningen als ze benaderd wordt door Nadine Dubois, een Franse journaliste die een populaire true crime-podcast maakt. Julien Fournier beweert nog steeds onschuldig te zijn en heeft met hulp van zijn advocaat de journaliste gevraagd zijn zaak te onderzoeken. Hoewel Lauren eerst geen enkele behoefte heeft om de boel weer op te rakelen, weet Dubois haar toch over te halen om mee te werken. Ze keert terug naar Aubenas, de plaats waar haar zusje werd vermoord.

De cover

Op de cover is een jonge vrouw te zien. Ze staat in het water en kijkt door een soort van rotstunneltje, naar het achterliggende landschap. Aan de cover zie je direct dat het om een Suzanne Vermeer-thriller gaat. Dit komt door het kleurgebruik, maar ook zeker door het kader dat gebruikt is. De quote ‘Twaalf jaar geleden werd Laurens zusje vermoord. Nu moet ze bewijzen dat de man die hiervoor veroordeeld werd onschuldig is.’ maakt mij nieuwsgierig!

De auteur

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. Alle titels van Vermeer hebben de bestsellerlijst gehaald en twee titels werden genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Het verhaal

Lauren en Celeste Martens zijn zusjes. Als ze, samen met hun ouders, op vakantie in de Ardèche zijn, komt Celeste na een avondje stappen in de plaatselijke discotheek niet thuis. Als een aantal dagen later haar lichaam wordt gevonden blijkt haar schedel ingeslagen te zijn. Al snel gaan de gekste verhalen rond over wat er met Celeste gebeurd kan zijn. De politie pakt al snel Julien Fournier op, die ze verdenken van deze bizarre moord, maar hij ontkent iets met deze zaak te maken te hebben. Hij krijgt levenslang. Maar is hij wel de schuldige?
Jaren later is Lauren Martens werkzaam in Groningen als hulpofficier van justitie. Ze wordt benaderd door de Franse journaliste Nadine Dubois die ook het gezicht achter een populaire true crime-podcast is. Dubois is benaderd door de advocaat van Fournier en heeft haar gevraagd aandacht te besteden aan hun zaak aangezien Fournier nog steeds beweert onschuldig te zijn. Aangezien er maar liefst twaalf jaar over heen zijn gegaan, heeft Lauren niet veel zin om alles weer naar boven te halen. Maar toch weet Dubois haar over te halen om mee te werken. Samen gaan ze naar Aubenas om verschillende dingen uit te zoeken. Maar voor Lauren is het niet makkelijk om terug te zijn op de plaats waar haar zusje werd vermoord.

Boektrailer

Mijn mening

Wij zijn al een aantal jaar fan van de verhalen van Suzanne Vermeer. Zo las ik onder andere de boeken ‘Souvenir‘, ‘Waterland‘ en ‘Midwinter‘, van haar hand. Haar vorige boek ‘Midwinter vond ik minder spannend, maar ‘Zomeravond’ daar in tegen had alles wat een spannende thriller van dit niveau moet hebben. Ik ben in ieder geval erg enthousiast.

In de proloog is te lezen dat een meisje op haar buik in een ondiep stuk van een rivier ligt. Ze draagt een strakke bloemetjesjurk. De auteur maakt het hier meteen spannend want ik vraag me meteen af wat er gebeurd is aangezien haar schedel ingeslagen is. Deze proloog zorgt ervoor dat ik snel de bladzijde omsla om aan het eerste hoofdstuk te beginnen.

Vermeer heeft met Lauren Martens een interessant personage weten neer te zetten. Lauren is vast beraden en ze weet precies wat ze wil. Een personage om van te houden. Daarom is het niet zo gek dat Vermeer ervoor gekozen heeft om Martens terug te laten komen in haar volgende boek ‘Dwaalspoor‘, dat reeds overal te koop is. Zou dit een langer lopende serie worden? Ik zou er persoonlijk niet gek van staan te kijken.

Vermeer heeft een vlotte schrijfstijl en de spanning is in dit boek ook weer op en top. Voor mijn gevoel is het verhaal ook een stuk dieper uitgewerkt als het vorige boek. Dit zorgt ervoor dat ik laaiend enthousiast ben over ‘Zomeravond’. Het vervolg ‘Dwaalspoor’ ligt hier ook al klaar en ga ik binnenkort lezen en recenseren. Ik kan niet wachten om er aan te beginnen.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Zomeravond

Gegevens van dit boek:
Titel: Zomeravond
Serie: Lauren Martens
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: A.W. Bruna uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s e-book: 320
Verteller luisterboek: Charlotte Lap
Duur luisterboek: 8:46:45
ISBN paperback: 9789400513570
ISBN e-book: 9789044932560
ISBN luisterboek: 9789046174753
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 7,99
Prijs luisterboek: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te beluisteren via Kobo Plus.

Wij mogen twee fysieke exemplaar van ‘Zomeravond’, geschreven door Suzanne Vermeer, verloten. Hier willen wij A.W. Bruna uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

  • Stuur een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Zomeravond’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel onze recensie + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze recensie + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze recensie + winactie een duimpje en deel het bericht.

Deze winactie loopt tot en met 5 augustus 2021. De maandag hierop volgend zullen we de winnaars bekend maken.

Succes!

6 thoughts on “Suzanne Vermeer – Zomeravond + Winactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge