Suzanne Vermeer – Winterberg

Informatie die te lezen is op de achterflap: Na de dood van haar tante Eva wordt Sophie samen met haar nichten Isa en Lieke verzocht om naar Winterberg te komen voor het openen van het testament. Al snel blijkt dat Eva wel wat voorwaarden aan haar nalatenschap heeft gekoppeld en dat zorgt voor onrust onder de familieleden. Er ontstaat een fikse ruzie omdat Isa heel andere ideeën dan de rest heeft. De volgende dag komt ze niet opdagen

Als Sophie haar gaat zoeken, vindt ze tot haar afschuw het ontzielde lichaam van Isa. Verbijsterd moet ze toezien hoe haar man Daan door de politie als verdachte wordt opgepakt. Daan houdt bij hoog en laag vol dat hij onschuldig is. Maar als dat zo is; hoe komen zijn vingerafdrukken dan op het moordwapen?
Sophie moet haar eigen angsten overwinnen en de geheimen van het hotel zien te achterhalen omdat steeds duidelijker wordt dat daar misschien het ultieme bewijs voor Daans onschuld ligt…

Zoals alle boeken van Suzanne Vermeer is het makkelijk leesbaar en goed te volgen. Dus voor mijn verwarde hoofd goed te volgen. Door problemen met mijn gezondheid is mijn geheugen momenteel een aardige zeef. Dus ingewikkelde verhalen zijn momenteel even niet aan mij besteed. De boeken van Suzanne Vermeer vind ik altijd leuk om te lezen. Maar zie deze toch altijd meer als tussendoortje, een soort vakantieboek. En voor mij is dit op dit moment ideaal.

Daan, de man van Sophie, negeert de aanwijzingen van oom Dieter om de ondergrondse gangen niet te bezoeken omdat deze niet veilig zouden zijn. Daan gaat op onderzoek en doet vreemde ontdekkingen. Hij merkt dat hij via daar de kamers in de gaten kan houden. Doordat hij zich niet aan de aanwijzingen gehouden heeft maakt hij zich verdacht en wordt hij gearresteerd voor de moord op Isa. Sophie gelooft echter (met enige twijfel) in de onschuld van Daan en gaat zelf op onderzoek uit, en overwint hierbij zelfs enige angsten die ze bezit. Als ze haar oom Dieter met bepaalde ontdekkingen confronteert zorgt hij er voor dat Isa toch enigszins twijfelt over haar man. Zelf blijf je enige tijd onzeker over wie het gedaan heeft. En eigenlijk in de slotfase van het boek, komt de dader eigenlijk pas te voorschijn. Wel wordt al vrij snel in het boek duidelijk wie er ook iets mee te maken heeft.

Vrij ver vooraan in het boek ziet Sophie een lichtflits in het donker als Daan op onderzoek is in de gangen. Echter wordt hier verder over gezwegen en dat vind ik erg jammer, want als mijn vriend gearresteerd zou worden zou ik echt ieder klein detail herinneren. En dat miste ik dus bij Sophie.

Verder een leuk boek om te lezen, maar voor de echte thriller liefhebber niet spannend genoeg verwacht ik.

Gegevens van dit boek:
Titel: Winterberg
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina’s Paperback:256
Aantal pagina’s E-book: 259
ISBN Paperback:9789400505100
ISBN E-book: 9789044970579
Prijs Paperback: € 9,95
Prijs E-book: € 6,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge