Suzanne Vermeer – Strandfeest

In de aanbiedingsfolder van A.W. Bruna uitgevers zagen we dat er een nieuw boek van Suzanne Vermeer zou verschijnen. Eigenlijk kunnen we zeggen dat we de boeken van Vermeer ongezien durven op te pakken om te gaan lezen, dus we hoefden ook niet lang te twijfelen. Deze nieuwe Vermeer wilden we zeer zeker ook weer lezen. Na een mailtje naar de uitgever, ontvingen we al snel een bevestigend antwoord terug. Rond de verschijningsdatum viel het boek dan ook door onze brievenbus. Hier willen we A.W. Bruna uitgevers dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Hannah is met haar stiefkinderen Vera en Max op een prachtig resort aan het meer van Ohrid. Het is hun eerste vakantie sinds het overlijden van hun vader en Hannahs grote liefde. Hier kunnen ze weer ontspannen en op het resort zijn veel Nederlandse leeftijdsgenoten bij wie Vera en Max aansluiting vinden.
Maar de sfeer op het resort slaat om wanneer een van de leiders van het animatieteam op tragische wijze om het leven komt. Als Hannah hoort dat hij niet de eerste jongere is die daar is verdronken. ontstaan er twijfels over het ongeluk. En wat hebben de beruchte plaatselijke strandfeesten hiermee te maken?

De cover

Aan de cover zie je meteen dat het een Suzanne Vermeer-thriller is. De witte rand om de cover is kenmerkend voor haar boeken en hierdoor vallen ze ook meteen goed op. Op de cover staat een jonge vrouw op het strand die uitkijkt op een resort langs het strand. Ik stel me voor dat dit Hannah is. Ik krijg meteen een vakantiegevoel bij de cover.

De auteur

Suzanne Vermeer is de bestverkopende Nederlandse thrillerauteur van dit moment. Alle titels hebben de bestsellerlijst gehaald en drie titels werden genomineerd voor de NS Publieksprijs. Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten.

Het verhaal

De partner van Hannah is verongelukt en Hannah blijft samen met haar twee stiefkinderen Vera en Max achter. Ze hebben een vakantie geboekt op een prachtige resort aan het meer van Ohrid. Het is hun eerste vakantie sinds het overlijden van hun vader en Hannahs grote liefde. Hier kunnen ze zich eindelijk weer een beetje ontspannen en op het resort zijn veel Nederlandse leeftijdsgenoten van Max en Vera. Zij voelen zich al snel op hun plek.
Dan verongelukt één van de leiders van het animatieteam en slaat de sfeer op het resort om. Hannah komt ter ore dat dit niet de eerste jongere is die daar is verdronken, en ze begint te twijfelen of het wel een ongeluk was. Dan vinden er ook nog enkele beruchte strandfeesten plaats, hebben deze ook met het ongeluk te maken?

Mijn mening

Het verhaal begint op het moment dat Hannah op de fiets onderweg is naar een reünie met vriendinnen, die ze al een eeuwigheid niet gezien heeft. Ze twijfelt of ze deze afspraak niet gewoon kan afzeggen, want alles blijft moeilijk nadat haar grote liefde een jaar geleden verongelukt is. Maar ze moet door voor haar stiefkinderen Vera en Max die alles voor haar zijn. Wat zouden zij zonder haar moeten.

Ze besluit op vakantie te gaan met Max en Vera om even de zorgen achter zich te laten en de kinderen een mooie tijd te gunnen. Het verhaal wordt verteld vanuit Hannah en wat hierbij al snel opvalt is dat ze best overbezorgd is. Dit kan ik op zich goed begrijpen, doordat Max en Vera niet haar eigen kinderen zijn en ze bang is dat hen ook nog iets overkomt, maar soms komt dat enigszins paniekerig over. Maar dit past wel bij het personage Hannah. We leren Hannah al vrij snel goed kennen en als lezer krijg je een goed beeld van haar.

Op een bepaald moment switcht de verhaallijn en wordt deze verteld vanuit Malou. Malou is een van de medewerkers van het resort en persoonlijk vind ik dit toch een wat prettiger personage. Ik merk dat ik vanaf dat moment het verhaal ook echt niet meer aan de kat kan leggen en steeds verder wil lezen. De spanning neemt in deze verhaallijn ook zichtbaar toe.

Er blijken vreemde dingen te gebeuren in het resort waarbij Hannah ook nog eens anonieme boodschappen ontvangt. Deze ontving ze thuis ook al, maar nu ze deze boodschappen ook nog eens op vakantie ontvangt, voelt ze zich toch enigszins onveilig. Deze dreigende sfeer weet Vermeer goed over te brengen. Dit in combinatie met de filmische schrijfstijl had ik het gevoel alsof ik zelf op vakantie was en de verschillende spannende dingen beleefde.

Voor mij was dit één van de betere Suzanne Vermeer en ik kijk dan ook uit naar de volgende Vermeer, De vallei, deze verschijnt 25 juli al en is ook reeds te reserveren.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Strandfeest

Gegevens van dit boek:
Titel: Strandfeest
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s e-book: 320
Verteller luisterboek: Willemijn de Vries
Duur luisterboek: 08:13
ISBN paperback: 9789400515796
ISBN e-book: 9789044934632
ISBN luisterboek: 9789046177457
Prijs paperback: € 17,50
Prijs e-book: € 12,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.
Dit boek is ook te beluisteren via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge