Suzanne Vermeer – Roadtrip

De boeken van Suzanne Vermeer worden hier altijd met veel plezier gelezen. Dus als we deze in de nieuwe aanbiedingsfolder zien staan, weten we eigenlijk al meteen dat dit één van de boeken is, die we graag willen lezen. Dit boek viel dan ook rond de verschijningsdatum in de brievenbus. Hier willen we A.W. Bruna uitgevers uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Paula Visser is met haar man Theo op rondreis langs de Amerikaanse westkust. Met een camper leggen ze de route af waar ze al jaren van dromen en eindelijk hebben ze de qualitytime waar ze zo aan toe zijn. Maar wanneer Paula in Las Vegas iemand uit haar verleden tegenkomt, slaat de vakantiestemming om. Als enkele dagen later Theo spoorloos verdwijnt, is ze volledig in paniek. Wat volgt is een nachtmerrie die alleen maar groter wordt wanneer het lichaam van een vermoorde man wordt gevonden…

De cover

Op de cover zien we een jonge vrouw van achteren. Ze staat een stukje van een rode cabrio af. De auto staat geparkeerd langs een verlaten weg. Ik moet meteen aan Route 66 denken als ik het landschap en de weg zie. Wat ik alleen jammer vind, is de soort auto waarvoor gekozen is. Ik had het beter vinden passen als er voor een camper gekozen was of voor een zwarte Toyota. Bij de rode auto had ik dan liever twee personen gezien, namelijk een vrouw en de privédetective. Het boek zou me wel zeker opgevallen zijn in de boekhandel, door de kenmerkende cover van Suzanne Vermeer, hierdoor zou ik hem ook opgepakt hebben om de achterflap te lezen.

De auteur

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. Alle titels van Vermeer hebben de bestsellerlijst gehaald en twee titels werden genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Het verhaal

Paula Visser en haar man Theo hebben twee zoons, maar dromen er al jaren van om met hun tweetjes een rondreis door Amerika te maken. Nu is het eindelijk zo ver. Hun goede vriendin Mara past op hun zonen en hond en Paula en Theo stappen in het vliegtuig. Ze brengen eerst twee dagen in Las Vegas door. Eindelijk hebben ze de qualitytime waar ze zo naar verlangd hebben. Maar dan duikt in het hotel een oude bekende van Paula op en die geeft haar een waarschuwing. Haar stemming slaat meteen om en ze besluit dat ze Theo eindelijk deelgenoot van haar geheim moet maken. Theo loopt boos weg, maar komt niet, zoals Paula verwacht had, terug. Ze raakt in paniek. Als dan ook nog het lichaam van een vermoorde man wordt gevonden, is de nachtmerrie compleet…

Mijn mening

We lezen hier in huis zowel de zomer- als de winterthrillers van Suzanne Vermeer altijd met veel plezier. Dus toen we zagen dat er een nieuw deel verscheen, werden we meteen weer enthousiast. Het zijn normaal geen boeken die van begin tot eind bol staan van de spanning, maar er is wel altijd voldoende spanning aanwezig om het interessant te houden. Dit was bij ‘Roadtrip’ ook het geval. Het verhaal begint met een heftige proloog waarbij een zwarte man in elkaar geslagen wordt en Theo uiteindelijk zich ermee bemoeit, ondanks dat hij, even van te voren deze man blijkbaar ook een mep had willen verkopen. Ik word nieuwsgierig wie die man is en sla de pagina snel om. Hierna zijn we in Den Haag en leren we Paula kennen die op een netwerkborrel is en onaangenaam uit haar dagdromen gehaald wordt. Als ze dan ook nog een onaangenaam whatsapp bericht krijgt van een anonieme afzender, besluit ze dat het mooi geweest is en gaat ze naar huis, maar eerst moet ze zichzelf weer herpakken, want Theo en de jongens mogen niks merken.

Dit eerste hoofdstuk roept meteen vraagtekens op natuurlijk. Wat heeft Paula in het verleden gedaan en van wie zijn die whatsapp berichtjes. Hierna komt het verhaal even in rustiger vaarwater, want thuis moet Paula doen alsof alles goed is. Ze vertrekken al snel naar Amerika en hier komt het verhaal echt op gang.

De spanning is al snel weer aanwezig en er spelen twee verhaallijnen. De ene verhaallijn is het verhaal van Paula, in de ik-vorm. De tweede verhaallijn, komt iets later in het verhaal, dit is de verhaallijn van detective Stewart. Deze verhaallijn wordt verteld in de derde persoon. Op een bepaald moment heb ik het idee dat ik weet hoe het verhaal in elkaar zit, maar door een plotwending blijkt het toch weer heel anders in elkaar te zitten. Hier houd ik van. Op een bepaald moment was er wel een klein stukje wat op mij wat ongeloofwaardig over kwam, echter dit was niet zo gigantisch dat het verhaal verpest wordt hierdoor. Het is nagenoeg verwaarloosbaar, aangezien het niet zo’n grote invloed heeft op het verhaal.

Een rode draad door het verhaal is deze keer racisme en zelfs enkele bekende zaken worden aangehaald. Dit vind ik goed gedaan door de auteur. Dit maakt een boek actueel en drukt de lezer nogmaals op de feiten hoe bepaalde zaken ook in de echte wereld spelen. Zo komt naast racisme in het begin van het verhaal ook #Metoo ter sprake en wordt hier ook The Voice en Ajax even aangehaald. Iedereen die het nieuws de afgelopen tijd ook maar een heel klein beetje gevolgd heeft, weet meteen wat er mee bedoeld wordt.

De personages worden voldoende uitgediept en hierdoor kon ik me als lezer goed genoeg in hun verplaatsen. Bepaalde personages worden wel genoemd maar komen niet zo uitgebreid aan bod, maar dat is ook niet nodig. Wel had ik meteen een goed voorgevoel over wie de berichtjes stuurde.

Roadtrip eindigt met een cliffhanger en dit was ook te verwachten aangezien er al een vervolg hierop aangekondigd is, namelijk ‘Koraalrif‘. Gelukkig hoeven we niet al te lang te wachten voor we verder kunnen lezen, want 26 juli verschijnt deze al.

Nadat in 2011 Paul Goeken overleden is, is het een geheim wie er achter de naam Suzanne Vermeer schuil gaat. Ik vraag me wel eens af of dit verschillende auteurs zijn, want ik merk in de laatste thrillers van Vermeer dat de opbouw van het verhaal spannender is en ik meer in het verhaal gevangen zit als ik dit aan het lezen ben. Hierdoor denk ik dat er een ervaren thrillerauteur achter zit. Hopelijk wordt deze net als Linda van Rijn ook nog eens bekend gemaakt. Zodat de auteur zelf zijn lof krijgt die hij/zij verdient.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Roadtrip

Gegevens van dit boek:
Titel: Roadtrip
Auteur: Suzanne Vermeer
Serie: Paula Visser
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s e-book: 320
Verteller luisterboek: Jennifer van Benk
Duur luisterboek: 08:10:00
ISBN paperback: 9789400514492
ISBN e-book: 9789044933727
ISBN luisterboek: 9789046176177
Prijs paperback: € 17,50
Prijs e-book: € 12,99
Prijs Luisterboek: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com en Bruna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge