Suzanne Vermeer – Koraalrif

De boeken van Suzanne Vermeer worden hier in huize Koukleum altijd met veel plezier gelezen. Dus toen we zagen dat er weer een nieuw boek van haar hand uitkwam hoefde we niet lang na te denken. Dit boek wilden we weer lezen. Na een mailtje naar de uitgever, kregen wij al snel een positief antwoord en rond de verschijningsdatum viel het boek dan ook op onze deurmat. Hier willen wij A.W. Bruna uitgevers uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Paula Visser wordt door de weduwe van haar kennis Jim om hulp gevraagd. Zeven jaar geleden werd Jim in verband gebracht met de verdachte dood van zijn assistent Lucy. Om Jims naam te zuiveren moet Paula er tijdens haar reis door Amerika samen met privédetective Stewart achter komen wat er met Lucy is gebeurd. Terwijl Paula en Stewart het leven van een vrouw die zo onzichtbaar mogelijk door het leven ging proberen te ontrafelen, worden zij met harde hand tegengewerkt. Wanneer hun zoektocht hen van L.A. naar Mexico leidt, komt een noodlottige confrontatie steeds dichterbij…

De cover

De cover is in de sfeer zoals we deze zo goed kennen van de boeken van Vermeer. De witte rand om de foto en een jonge vrouw die in een zonnig oord op een steiger staat. Het geeft je meteen een vakantiegevoel en dat vind ik ook echt passen bij de verhalen. De covers van Suzanne Vermeer haal je er altijd direct uit en hierdoor zou ik deze ook zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. Alle titels van Vermeer hebben de bestsellerlijst gehaald en twee titels werden genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Het verhaal

Na het avontuur in ‘Roadtrip‘ biedt Paula iets te snel haar hulp aan aan de weduwe van haar kennis Jim. De assistente van Jim, Lucy, werd zeven jaar geleden onder verdachte omstandigheden dood in haar huis gevonden. Al snel werd Jim hiermee in verband gebracht en hij werd een tijd als verdachte gezien. Uiteindelijk werd haar dood afgedaan als zelfmoord. Om de naam van Jim te zuiveren moeten Paula en privédetective Stewart tijdens hun reis door Amerika erachter zien te komen wat er destijds echt gebeurd is. Tijdens dit onderzoek worden zij behoorlijk tegengewerkt en vooral Paula moet vrezen voor haar leven.

Mijn mening

‘Koraalrif’ is het vervolg op het eerder uitgebrachte ‘Roadtrip’ en ik vind het persoonlijk jammer dat dit nergens op de cover vermeld wordt, want mocht je toevallig dit boek zo in de winkel zien en denken dit is weer een leuk verhaal om te lezen zul je teleurgesteld worden. Dit boek moet je echt lezen nadat je ‘Roadtrip’ gelezen hebt, anders mis je toch wel bepaalde belangrijke informatie.

Het eerste hoofdstuk geeft een korte terugblik op ‘Koraalrif’, echter is dit eerste hoofdstuk eerder verwarrend dan dat het echt duidelijkheid schept. De personages worden op dat moment naar mijn gevoel allemaal erg naïef neergezet en dat komt op mij niet geheel geloofwaardig over. Paula zegt toe te helpen en gaat er vanuit dat privédetective Stewart ook meehelpt, dit terwijl hij heel andere zaken heeft lopen, echter hij gaat al vrij snel overstag en heeft dan opeens geen probleem meer met andere lopende zaken, terwijl dit eerst wel een probleem was. Hierna gaan Stewart en Paula samen op pad, waarbij Paula vooral als stoorzender fungeert volgens mij, want ze voegt naar mijn gevoel niet daadwerkelijk veel aan het onderzoek toe, behalve dan irrelevante vragen die meer vraagtekens oproepen dan wat anders.

Toch, ondanks al deze aanmerkingen heb ik het boek met veel plezier gelezen. Het is een boek wat makkelijk leest en waarbij je niet zo heel erg na hoeft te denken over hoe de verhaallijn nu precies in elkaar zit. Dit is vrij eenvoudig en hierdoor makkelijk te volgen. De personages blijven redelijk oppervlakkig, al kennen we Stewart en Paula natuurlijk al uit Roadtrip en hebben we hun in dat deel al wat beter leren kennen. Ik heb bij dit tweede deel een beetje het gevoel alsof er een verhaal uitgebracht moest worden, wat niet te dik hoefde te zijn en wat iets te snel afgeraffeld is. Hierdoor is de spanning niet super hoog en had ik al vrij snel in de gaten wie de dader zou zijn. Hier zat ik inderdaad goed mee en werd er ook wel iets te dik opgelegd dat ze eerst de verkeerde dader hadden. Dit vind ik best jammer, en ben ik in de laatste boeken van Suzanne Vermeer niet meer tegen gekomen. Vandaar dat bij mij steeds meer de vraag rijst of er niet steeds andere auteurs onder dit pseudoniem schrijven.

Ik hoop dan ook dat het volgende boek van Suzanne Vermeer weer gewoon een losstaand verhaal is, dit bevalt mij toch net wat beter dan de korte serie zoals deze, met Paula Visser in de hoofdrol.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

9789400515178

Gegevens van dit boek:
Titel: Koraalrif
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina’s paperback: 192
Aantal pagina’s e-book: 192
Verteller luisterboek: Charlotte Lap
Duur luisterboek: 05:36:26
ISBN paperback: 9789400515178
ISBN e-book: 9789044934021
ISBN luisterboek: 9789046176801
Prijs paperback: € 12,99
Prijs e-book: € 7,99
Prijs luisterboek: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Bruna.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge