Suzanne Vermeer – Dwaalspoor + Winactie

In de folder van A.W. Bruna uitgevers zagen wij dat Suzanne Vermeer weer met een nieuw boek zou komen. Na het lezen van de korte inhoud viel het mij op dat mij de naam Lauren Martens erg bekend klonk. Dit boek bleek een vervolg te zijn op ‘Zomeravond’, die ik eerder van haar hand las. Na een mailtje naar de uitgeverij ontvingen wij, rond de verschijningsdatum, een recensie-exemplaar op onze deurmat. Hier willen wij A.W. Bruna uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Tijdens eens vakantie in het Zwarte Woud komt zakenman Vincent Mulder om het leven bij het mountainbiken. In eerste instantie wordt het afgedaan als een tragisch ongeval, maar als vlak bij de plek des onheils een dode vrouw wordt gevonden met verwondingen die lijken op die van Vincent, begint de politie te twijfelen. Helemaal als een getuige beweert dat hij zijn vrouw Silvia op die plek heeft gezien. Terwijl boze tongen beweren dat Silvia baat heeft bij Vincents dood, blijft ze bij hoog en bij laag volhouden dat ze onschuldig is. Om erachter te komen wat er met Vincent is gebeurd, roept Silvia de hulp in van juriste Lauren Martens. Samen gaan ze op onderzoek uit.

De cover

Op de cover is een jonge vrouw te zien die door het bos loopt. Ik neem aan dat dit Silvia is die op zoek is naar antwoorden. Of ik de cover echt bij het verhaal vind passen weet ik eigenlijk niet. Maar buiten dat vind ik het wel een pakkende cover. Hij zou mij denk ik wel opgevallen zijn in bijvoorbeeld de boekhandel.

De auteur

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken, In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. Alle titels van Vermeer hebben de bestsellerlijst gehaald en twee titels werden genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Het verhaal

Als Vincent en Silvia Mulder op vakantie zijn in het Zwarte Woud komt Vincent om het leven tijdens een rit op zijn moutainbike. Het lijkt een tragisch ongeval, maar als niet veel later in de buurt van het ongeluk ook nog een vrouw wordt gevonden met dezelfde verwondingen als Vincent, begint de lokale politie te twijfelen. Zou hier toch meer aan de hand zijn? Als er zich een getuige meldt en aan de politie vertelt dat hij Silvia op de plek des onheils heeft gezien, begint de politie steeds meer vragen te stellen. Silvia besluit om Lauren Martens in te schakelen. Zij is juriste en besluit om Silvia te helpen. Samen gaan ze op onderzoek uit naar de toedracht van het ongeluk…

Boektrailer

Mijn mening

Elk boek van Suzanne Vermeer wordt hier thuis met veel plezier gelezen. Zo las ik eerder al ‘Souvenir‘, ‘Waterland‘ en ‘Midwinter‘. Ook las ik ‘Zomeravond‘, waarin Lauren Martens ook al een rol speelde.

Wat mij, bij het openslaan van het boek, meteen opvalt is dat het boek geen proloog heeft, maar meteen bij hoofdstuk 1 begint en het telt in totaal 30 hoofdstukken. Het verhaal is opgedeeld in vier delen. Deel 1 en 3 spelen zich af in Titisee-Neustadt, het Zwarte Woud, en de andere delen in Groningen en omstreken.

Ik las ‘Zomeravond’ in juli van dit jaar en ik kon mij niet meer veel herinneren van dat boek. Maar dat ik de eerdere verhaallijn miste kan ik niet zeggen. Lauren was in ‘Zomeravond’ het hoofdpersonage en in dit boek, had ze naar mijn gevoel, toch een kleinere rol. Hierdoor is het wel duidelijk geworden dat ‘Dwaalspoor’ erg goed als stand alone te lezen is.

Persoonlijk zag ik de ontknoping al een tijdje aankomen. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik dat bij dit soort boeken nooit zo erg vind, aangezien ze ook niet bol staan van de spanning. Het zijn gewoon altijd fijne boeken om een paar uurtjes mee om te krijgen. Het verhaal zit goed in elkaar en ik ben dan ook van mening dat het, ondanks de net geen 200 pagina’s, het verhaal en de personages goed zijn uitgewerkt.

Ondanks dat het verhaal redelijk voorspelbaar was, heb ik er toch weer veel plezier aan beleefd. Haar volgende boek ‘Nachtvorst’, ligt ook al op mij te wachten en de mening over dat boek zal binnenkort ook volgen, hier op onze website.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Dwaalspoor

Gegevens van dit boek:
Titel: Dwaalspoor
Serie: Lauren Martens
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: A.W. Bruna uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 192
Aantal pagina’s e-book: 192
Verteller luisterboek: Charlotte Lap
Duur luisterboek: 05:12:53
ISBN paperback: 9789400514126
ISBN e-book: 9789044933192
ISBN luisterboek: 9789046175453
Prijs paperback: € 10,99
Prijs e-book: € 6,49
Prijs luisterboek: € 9,49

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te beluisteren via Kobo Plus.

Wij mogen twee fysieke exemplaren van ‘Dwaalspoor’, geschreven door Suzanne Vermeer, verloten. Hier willen wij A.W. Bruna uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

  • Stuur een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Dwaalspoor’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel onze recensie + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze recensie + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze recensie + winactie een duimpje en deel het bericht.

Deze winactie loopt tot en met 17 november 2021. De maandag hierop volgend zullen we de winnaars bekend maken.

Succes.

4 thoughts on “Suzanne Vermeer – Dwaalspoor + Winactie

  1. Ik heb voor de lange winteravonden enkele boeken (winterthrillers)van Suzanne Vermeer klaar gelegd.
    Het zou leuk zijn Dwaalspoor te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge