Susan Muskee – Siervuurwerk & Sneeuwvlokken

Toen ik zag dat het vierde deel van de ‘Liefde, natuurlijk’-serie uit zou komen, wist ik dat ik deze natuurlijk ook wilde lezen. Van de voorgaande drie delen had ik zo enorm genoten dat ik dit deel gewoon moest lezen. We konden niet wachten, dus nog voor dat we het persbericht ontvingen stuurden we een mailtje naar de uitgever over dit boek en we ontvingen het recensie-exemplaar dan ook al snel in onze digitale brievenbus. Hier willen wij Loft books hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: In de heerlijke feelgoodroman Siervuurwerk en sneeuwvlokken van Susan Muskee, het vierde deel in de serie Liefde, natuurlijk, is Sophie net verhuisd naar New York.

Liefde, natuurlijk is een sprankelende feelgoodserie over vier vriendinnen, geschreven door Susan Muskee. In Siervuurwerk en sneeuwvlokken, het vierde deel uit de serie, staat Sophie in de schijnwerpers.

In Siervuurwerk en sneeuwvlokken is Sophie net aangekomen in New York, waar ze voor de enorme uitdaging staat zich zo snel mogelijk te settelen in haar mini-appartementje en een baan te vinden. Gelukkig kan ze nog even vooruit met haar spaargeld, want hoeveel ervaring ze tijdens haar stages ook al heeft opgedaan, ze wordt nergens op gesprek gevraagd. Om het allemaal nog een tandje ingewikkelder te maken, blijkt Liam niet bepaald over te lopen van enthousiasme over Sophies terugkeer. Net als het hart haar in de schoenen zakt, ontmoet ze haar nieuwe buurvrouw June, die haar aanmoedigt te blijven solliciteren én haar een cursusje New York geeft. Maar hoe groot de bruisende wereldstad ook is, Liam blijkt moeilijk te ontwijken…

De cover

De cover is in de zelfde stijl als de voorgaande delen van de serie. Hierdoor valt hij meteen op. Al had ik het ook nu weer toepasselijker gevonden als de kledingstijl van Sophie duidelijker naar voren kwam op de cover. Hierdoor maak je de cover uniek en echt toegeschreven op het verhaal.

De auteur

Susan Muskee is freelance copywriter en woonachtig in Deventer. ‘Scones & Spotlights’ was haar feelgood-debuut. Onlangs won Susan de Kobo X Elegance schrijfwedstrijd met ‘Eerst rennen dan vliegen’, een kort verhaal van haar hand.

Het verhaal

Sophie is net terug in New York. Ze heeft een mini-appartementje en ze is vastbesloten hier snel een huiselijk plekje van te maken. Alleen moet ze wel nog even een baan vinden, maar ze heeft gelukkig nog wat spaargeld. Ze heeft wel ervaring opgedaan tijdens haar stage bij RTL in New York maar niemand reageert op haar sollicitaties. Maar ook haar grote liefde Liam reageert niet echt enthousiast op haar terugkeer in New York. En net als ze de moed op wil geven ontmoet ze haar buurvrouw June. Zij moedigt haar aan om vooral door te zetten met solliciteren en geeft haar een lesje over New York. En ondanks dat New York een wereldstad is… Blijkt het onmogelijk om Liam te ontwijken.

Mijn mening

Aangezien ik erg genoten heb van de voorgaande drie delen van de ‘Liefde natuurlijk’-serie, moest ik dit vierde deel over Sophie natuurlijk ook lezen. In het begin word je geheugen weer even opgehelderd wat er vooraf ging bij Sophie, zodat je niet vanuit het niets midden in het verhaal gedropt wordt. Het verhaal begint eigenlijk op het moment dat Sophie uit het vliegtuig komt en in New York onderweg is naar de makelaar voor de sleutels van haar piepkleine appartementje.

Tijdens het lezen valt opnieuw de vlotte schrijfstijl van Susan Muskee op, waardoor je echt door het verhaal vliegt. Je hebt tijdens het lezen echt het gevoel dat je zelf ook in New York bent. In het begin ligt de focus van het verhaal vooral op het werk van Sophie en de ontwikkelingen op het werk. Hierdoor staat het liefdesleven op een lager pitje, al merk je tijdens het lezen wel een bepaalde spanning. Dit heeft Muskee erg goed weten te vangen op papier.

Cleo, Kim en Abigail spelen natuurlijk een kleinere rol in dit deel van de serie maar komen toch nog regelmatig even ter sprake. Ik denk dat dit ook realistisch is. Denk maar aan jezelf als je verhuist en een heel stuk van vrienden en bekenden weg gaat wonen, dan houd je misschien wel contact, maar je zoekt ook in je nieuwe omgeving nieuwe contacten.

Aan het einde krijg je een epiloog die zich zeven jaar later afspeelt en alle hoofdpersonen samen zijn. Hier krijg je een beeld hoe het dan met iedereen gaat. Hierdoor wordt deze serie op een leuke manier afgesloten en voor mij is het duidelijk dat Muskee echt haar plekje verdiend heeft tussen de Nederlandse feelgoodauteurs. En gelukkig kondigde Muskee al aan dat in oktober een driedelige serie bij Kobo zou verschijnen met de naam ‘Zand erover’ en in de loop van 2022 krijgt ze haar verdiende papieren debuut bij HarperCollins Holland.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Siervuurwerk & Sneeuwvlokken
Auteur: Susan Muskee
Serie: Liefde, natuurlijk
Uitgever: Loft Books
Aantal pagina’s e-book: 243
Verteller luisterboek: Christanne de Bruijn
Duur luisterboek: 8:31:10
ISBN e-book: 9789047205524
ISBN luisterboek: 9789047205531
Prijs e-book: € 4,99
Prijs Luisterboek: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com en Bruna.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge