Susan Muskee – Nooit meer hetzelfde

Aangezien Susan Muskee in januari mee gaat Koukleumen in de HuB, en ik haar mag interviewen, kreeg ik eindelijk de kans om haar feelgood ‘Nooit meer hetzelfde’ te lezen. Omdat Veronique zo enthousiast was in haar recensie was ik al helemaal nieuwsgierig geworden. Wij willen HarperCollins Holland dan ook nogmaals bedanken voor dit exemplaar van ‘Nooit meer hetzelfde’.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Claudette heeft alles. Als de succesvolste relatietherapeut van het land weet ze elke relatie weer op de rit te krijgen. Haar praktijk heeft een ellenlange wachtlijst, haar boek met relatietips is toe aan de twaalfde druk en een plekje bemachtigen voor haar onlinecursus is slechts weggelegd voor the lucky few. Ook haar eigen huwelijk met jeugdliefde Lammert is er een volgens het boekje, met als kers op de taart hun tweeling Rijk en Eloise. Kortom: Claudettes leven is perfect.

Totdat Lammert op een doodgewone woensdagavond de drie woorden uitspreekt die ze nooit had verwacht: ‘Ik wil scheiden.’ Het kunnen lijmen van andermans huwelijk is één ding, maar hoe red je dat van jezelf?

Cover

Op de cover is van alles te zien. Centraal staat een groot wit bord dat gebroken is geweest, en naderhand weer aan elkaar geplakt en gelijmd is. Dit laat al duidelijk zien dat er de nodige strubbelingen in het verhaal voor komen. Verder zijn er rozen en vlinders te zien. Onder aan de cover is het silhouet te zien van een koppeltje dat, voor mijn gevoel, verliefd is. Dit is natuurlijk een mooie tegenhanger van het gebroken bord. Hoe langer ik naar de cover kijk, hoe mooier ik hem vind!

De auteur

Susan Muskee (1993) is auteur en stemacteur. Van haar hand verschenen onder andere de Kobo Original serie ‘Zand erover’ en de feelgoodserie ‘Liefde natuurlijk‘. ‘Nooit meer hetzelfde’ is haar debuut op papier.

Het verhaal

Claudette heeft haar leventje goed voor elkaar. Ze is een van de succesvolste relatietherapeuten van het land en als je wilt dat Claudette je relatie redt, moet je achter in een lange wachtrij aansluiten. Ook haar boek met veel relatietips is alweer toe aan de twaalfde druk. Ook staan de mensen te springen om een plekje te bemachtigen bij één van Claudettes onlinecursussen. Het gaat Claudette voor de wind, want ook haar relatie met haar jeugdliefde is er een om over naar huis te schrijven. Hun tweeling Rijk en Eloise bewijzen dat maar weer. Ze heeft het leven dat iedereen zou willen.

Maar als Lammert op een doodgewone woensdagavond, tijdens het eten, de woorden ‘Ik wil scheiden’ uitspreekt, zakt het o zo mooie leven van Claudette als een kaartenhuis in elkaar. Wat moet ze nu? In relatietherapie? De relaties van andere redden is niet zo moeilijk. Maar kan ze haar eigen huwelijk ook redden?

Boektrailer

Mijn mening

Voor mij was dit de eerste kennismaking met de schrijfstijl van Susan Muskee. Veronique las wel al verschillende verhalen van haar hand, waaronder de Liefde natuurlijk-serie. Ook ‘Nooit meer hetzelfde‘ was volgens haar een schot in de roos. Hierdoor werd ik natuurlijk zelf ook erg nieuwsgierig naar dit verhaal. En als jij nu wat meer over Susan zelf wilt lezen, wij mochten haar afgelopen jaar ook al eens een aantal vragen stellen voor ons artikel ‘In gesprek met… Susan Muskee‘, dat natuurlijk nog altijd te lezen is hier op onze website.

Nu over naar de orde van de dag: Nooit meer hetzelfde. Kan de succesvolste relatietherapeut van het land haar eigen huwelijk redden? Dat is de vraag die centraal staat in het verhaal nadat Lammert, op een doodnormale avond, tijdens het avondeten, Claudette vertelt dat hij wil scheiden. Hieruit kun je als lezer meteen opmaken dat het niet alleen maar liefdesscènes zijn die dit verhaal vullen, maar ook dat het verhaal meer diepgang heeft, wat ik persoonlijk toch altijd fijn vind bij een verhaal.

Susan Muskee heeft met ‘Nooit meer hetzelfde’ een dijk van een feelgood geschreven. Ik heb genoten van de eerst letter tot aan de laatste drie woorden ‘Nooit meer hetzelfde’. Susan weet het verhaal zo neer te zetten dat je gewoon door wilt blijven lezen en nieuwsgierig blijft naar de vraag of een relatietherapeut haar eigen huwelijk kan redden.

Wat natuurlijk ook altijd extra leuk is is als de auteur het boek voor ons gesigneerd heeft. Dit heeft Susan dan ook gedaan, voor ons, tijdens de boekpresentatie van ‘Nooit meer hetzelfde’, bij boekhandel Broekhuis in Deventer, waar wij bij aanwezig waren. Zoals jullie hieronder kunnen zien was het erg gezellig!

Dan nog even over het luisterboek. Zoals de meeste mensen weten luisteren wij ook altijd het boek, als deze beschikbaar is op Kobo plus of Storytel. Maar doordat Susan niet alleen auteur, maar ook stemacteur is, heeft ze natuurlijk ook haar eigen boek ingesproken. Tegenwoordig zien we dat vaker, dat auteurs hun eigen boek inspreken, en dit vind ik altijd extra leuk en bijzonder. Waarom? Omdat de auteur zelf bijvoorbeeld precies weet hoe een bepaald stuk in het verhaal over moet komen op de lezers. Dat Susan ‘Nooit meer hetzelfde’ zelf heeft ingesproken, is, wat mij betreft, dan ook echt een pluspunt.

Kortom, hou je van een feelgoodverhaal dat je het liefste in één keer uitleest en niet alleen maar liefdesscènes bevat? Pak dan zeker ‘Nooit meer hetzelfde’ op en geniet!

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Nooit-meer-hetzelfde

Gegevens van dit boek:
Titel: Nooit meer hetzelfde
Auteur: Susan Muskee
Uitgever: HarperCollins Holland
Aantal pagina’s paperback: 367
Aantal pagina’s e-book: 315
Verteller luisterboek: Susan Muskee
Duur luisterboek: 10:33:38
ISBN paperback: 9789402710649
ISBN e-book: 9789402766226
ISBN luisterboek: 9789402766462
Prijs paperback: € 17,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.
Dit boek is ook te beluisteren via Storytel.

Susan Muskee komt 14 januari naar Kerkrade. Hij is dan aanwezig bij Koukleumen in de HuB. Hier verheugen wij ons natuurlijk erg op. Mocht je een gesigneerd exemplaar willen, die kunnen op deze dag natuurlijk ook aangeschaft worden en kun je laten signeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge