Susan Muskee – Donna

Nadat wij een persbericht ontvingen over Het Magnoliahof, de nieuwe serie van Susan Muskee, werd ik erg enthousiast. Het verhaal klonk als een echte feelgood die goed in mijn straatje zou passen, dus hoefde ik ook niet lang na te denken, dit verhaal wilde ik graag lezen en recenseren. Na een kort mailtje terug aan de uitgeverij ontvingen wij dezelfde dag nog een recensie-exemplaar van ‘Donna’, het eerste deel in deze serie, in onze digitale brievenbus. Hier willen wij Loft Books uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit verhaal: De feelgoodroman Donna is het eerste deel in de serie Het Magnoliahof van Susan Muskee. Ondernemer Donna is niet blij met de komst van een tattooshop tegenover haar tearoom. De sprankelende feelgoodserie Het Magnoliahof van Susan Muskee draait om vier ondernemers met een zaak aan een pittoresk plein. In dit eerste deel, Donna, maken we kennis met theeleut Donna. Al jaren is zij eigenaresse van een tearoom aan het gezellige Magnoliahof, die samen met de winkels van haar buren het rustpunt van de stad is. Donna weet alles van iedereen en is er altijd als de kippen bij als het om de laatste roddels gaat. De uitdrukking ‘spill the tea’ is haar op het lijf geschreven. Wanneer er aan de overkant een tattooshop komt, ziet Donna haar rustige oord in rook opgaan. Een tattooshop, aan háár plein? Dat past gewoon niet, zo simpel is het. Of heeft Donna’s afkeer een andere reden? Eén ding is zeker: die tattooshop moet weg. En als de perfecte oplossing zich aandient, zegt Donna daar geen nee tegen.…

De cover

Op de cover zijn tien getekende, oud Hollandse, huisjes te zien, tegen een groene achtergrond. De cover is simpel, maar dit maakt de cover ook weer sterk. Ik vind hem goed bij het verhaal passen. Door de eenvoud zou hij mij zeker opgevallen zijn in de online boekhandel. Maar ook natuurlijk doordat er de naam van Susan opstaat.

De auteur

Susan Muskee (1993) is auteur en stemacteur. Van haar hand verschenen onder andere de Kobo Original serie ‘Zand erover’ en de feelgoodserie ‘Liefde natuurlijk‘. Haar papierendebuut ‘Nooit meer hetzelfde’ verscheen vorig jaar bij HarperCollins Holland en nu is ze terug met de e-only-serie ‘Het Magnoliahof’, dat verschenen is bij Loft Books.

Het verhaal

Donna is al jaren de trotse eigenaresse van haar eigen tearoom aan het gezellige Magnoliahof. Het plein is het rustpunt van de stad en de klanten komen er graag. Door haar tearoom weet Donna altijd, als een van de eerste, de nieuwste roddels. Maar als ze lucht krijgt van het feit dat ze tegenover haar een tattooshop krijgt, is ze in alle staten. Ze is bang dat hun rustige en vredige pleintje in rook op zal gaan en ze besluit er alles aan te doen om dit tegen te gaan. Maar waarom heeft Donna eigenlijk zo’n afkeer tegen een tattooshop? Eén ding is voor Donna zeker. De tattooshop moet er weg, en wel heel snel! Maar als de ideale oplossing zich aanbied weet Donna dat ze er geen nee tegen kan zeggen…

Mijn mening

Aangezien Susan, volgende week zaterdag, één van onze gasten is tijdens ons evenement Koukleumen in de Hub, en wij ook een recensie-exemplaar van ‘Donna’ hadden ontvangen, leek dit mij een uitstekend moment om dit verhaal te lezen. Pas geleden las ik al ‘Nooit meer hetzelfde‘ van haar hand en dat was, voor mij persoonlijk, een schot in de roos. Zoals jullie misschien kunnen begrijpen was ik erg nieuwsgierig naar ‘Donna’, het eerste deel in deze nieuwe serie van Susan.

In dit verhaal maken wij kennis met Donna. Ze is een echte theeleut en ondernemer in hart en nieren. Een aantal jaar geleden is ze haar eigen tearoom begonnen aan het Magnoliahof, het kleinste en gezelligste pleintje van de stad. Ze heeft het leven goed voor elkaar en samen met de andere ondernemers aan het pleintje maakt ze er elke dag weer een feestje van. De bezoekers komen er graag en Donna heeft voor iedereen wel een lekker kopje thee.

Op het eerste moment moest ik meteen aan de Valerie Lane-serie van Manuela Inusa denken. Deze serie speelt zich ook op een cosy dorpsplein af. Echter niets is minder waar. Waar de setting in eerste instantie een beetje hetzelfde lijkt, is het uiteindelijk toch anders. Muskee voegt aan het gemoedelijke een ruigere vibe toe. Dat wil zeggen… Juna en haar tattooshop. Dit vond ik wel erg leuk dat ze dit tussen de liefelijke winkeltjes heeft geplaatst. Donna is van de komst van Juna niet gediend en ze wil alles op alles zetten om haar weg te krijgen. Maar waarom eigenlijk? Dit bleef voor mij, als lezers, toch een tijdje gissen, maar op een bepaald moment blijkt dat er toch een diepere laag onder zit en Donna zo haar redenen heeft voor haar reactie. Tot dat ze op een bepaald moment merkt dat Juna ook een hart van goud heeft.

Ik heb echt genoten van dit eerste deel in deze serie. Gelukkig hoeven de lezers nog geen afscheid te nemen van het fijne Magnoliahof, want de serie bestaat in totaal uit vier delen. Dus jullie zullen begrijpen dat de delen ‘Juna‘, ‘Betty‘ en ‘Wende‘ een stuk hoger op mijn NTL-lijstje komen te staan. 🙂

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit verhaal? Lees dan het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Donna
Serie: Het Magnoliahof
Auteur: Susan Muskee
Uitgever: Loft Books
Vertellers luisterboek: Susan Muskee
Duur luisterboek: 04:15:37
ISBN e-book: 9789047206255
ISBN luisterboek: 9789047206262
Prijs e-book: € 5,99
Prijs luisterboek: € 6,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com, Boekenwereld en Libris.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge