Susan van Eyck – Mijn beeld van jou

Van uitgeverij De Fontein ontving ik het boek “Mijn beeld van jou” geschreven door Susan van Eyck om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgeverij De Fontein hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Susan van Eyck debuteert met “Mijn beeld van jou’ een feelgoodroman voor de fans van Jojo Moyes, John Green en Chantal van Gastel.

Emma is begin dertig en lijkt alles voor elkaar te hebben – al jaren dezelfde vriend, haar carrière uitgestippeld – tot ze Boris tegen het lijf loopt. Deze fotograaf zet haar veilige wereld op zijn kop als ze halsoverkop verliefd op hem wordt. Maar net als er voorzichtig een vonk overgeslagen lijkt te zijn, bezweert hij haar dat hij het niet waard is om haar leven voor overhoop te gooien en is hij opeens verdwenen. Waarom wil Boris niet dat Emma voor hem kiest? En kan Emma nog terug naar haar veilige leventje, of gaat ze op zoek naar antwoorden?

Op de cover zie je een man en een vrouw samen op een grasveld liggen, in de avond, onder een sterrenhemel. Zij ligt met haar hoofd op de borst van hem. Ik stel me voor dat dit Emma en Boris zijn. Deze cover vind ik wel goed bij het boek passen. De intimiteit die deze cover uitstraalt, past perfect bij de relatie die Emma en Boris hadden. Ik zou dit boek zeker in de winkel opgepakt hebben.

Emma leert op een middag door toeval de fotograaf Boris kennen. Hij maakt ongevraagd een foto van haar en zo komen ze in gesprek. Emma merkt dat ze zich aangetrokken voelt tot deze fotograaf. Emma heeft al meer dan de helft van haar leven een vaste relatie met Lucas. En ze houdt zeker van hem, maar de relatie kabbelt rustig voort en Lucas heeft hele andere verwachtingen dan Emma.

Emma heeft in het verleden ook als hobby fotografie gehad. Dus er wordt door Boris meteen weer wat aangewakkerd. Emma wil haar oude hobby weer oppakken. Wat ik hier wel leuk aan vond, is dat Boris haar meeneemt naar een verlaten hotel. Bryan en ik hebben in het verleden, toen het met de gezondheid van ons beiden nog een stukje beter ging, ook verlaten panden gefotografeerd. Deze soort fotografie wordt Urbexfotografie genoemd, en ik vond het echt super leuk om dit eens terug te lezen in een boek.

Een van mijn favoriete foto’s tijdens het urbexen.

Dus het boek begon voor mijn gevoel al vrij goed.

Echter op het moment dat de vonk tussen Emma en Boris lijkt over te slaan, verdwijnt Boris uit het leven van Emma. Borist geeft aan dat hij geen goed relatiemateriaal is. Maar Emma geeft niet zomaar op. Ze geeft haar voortkabbelende leventje op en gaat op zoek naar Boris. Via Koen, de vriend van Boris, komt ze er achter wat er aan de hand is. Is er nog hoop voor de relatie van Emma & Boris?

In deze roman gaan je emoties alle kanten op. Of je nu wilt of niet. Je leeft hoe dan ook met Emma mee. Als je denkt dat je nu wel alle emoties gehad hebt, krijgt Susan het voor elkaar om het verhaal zo verder te schrijven, dat je denkt, shit dat mag niet zo zijn… Er blijven steeds weer nieuwe dingen gebeuren, echter wel op zo’n manier dat het verhaal geloofwaardig blijft. Het boek heeft een heftig onderwerp, maar Susan weet het wel op zo’n manier te brengen dat er ook de nodige humor en zelfspot aan te pas komt, waardoor het boek toch vrij luchtig blijft.

Ik had erg veel moeite om het boek weg te leggen. Ik wilde iedere keer verder lezen en had iedere keer zoiets nog even dit stukje lezen en lezen hoe het verder gaat. Het boek hield me vanaf de eerste tot de laatste pagina in haar greep. Als je van romans houdt, dan raad ik je echt aan deze te gaan lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mijn beeld van jou
Auteur: Susan van Eyck
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s paperback: 304
ISBN paperback: 9789026143786
ISBN E-book: 9789026143793
Prijs paperback: € 17,50
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

 

One thought on “Susan van Eyck – Mijn beeld van jou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge