Van Sureflap ontving ik de Surefeed Microchip pet feeder om uit te testen en een recensie over te schrijven.
Informatie die te vinden is over de Surefeed Microchip pet Feeder: De SureFeed is ontworpen om te dienen als oplossing voor huishoudens met meerdere dieren, waarbij één of enkele huisdieren op speciaal dieet staan en andere niet. De Surefeed Voerautomaat maakt gebruik van een onderhuidse microchip (indien uw kat gechipt is) of de SureFlap penning (te bevestigen aan de halsband). Deze technologie zorgt ervoor dat de voerbak alleen opent als de microchip of halsbandpenning van het dier wordt herkend.
– Dankzij de Surefeed Voerautomaat kan (dieet- en speciaal) voer worden gescheiden van overige huisdieren;
– De Surefeed is compatibel met microchips, en in te stellen tot 32 chipnummers/penningen;
– De voerautomaat werkt op 4 Alkaline C-batterijen (niet meegeleverd);
– De voerbak sluit volledig wanneer er niet gegeten wordt;
– Zowel geschikt voor droog- als natvoer;
– Makkelijk om schoon te maken, echter niet vaatwasser bestendig;
– Wordt geleverd inclusief 1 penning, 1 enkele voerbak (grijs), 1 dubbele voerbak (grijs) en 1 matje (grijs).
– De enkele- en dubbele voerbak evenals het matje zijn los bij te bestellen in de kleuren blauw, roze, groen en grijs.
Ik was heel nieuwsgierig naar deze voerbak, aangezien we bij onze katten steeds als een politieagent moesten gaan staan waken, zodat Luna (onze zwarte poes) niet het eten van Simba (onze oranje kater) op ging eten. Luna heeft de neiging om alles op te eten, nat voer, melk ed. En Simba, de sukkel, laat zich ook gewoon weg jagen en zit daarna te miauwen, omdat zijn eten op is.
Ik heb de Surefeed Microchip pet feeder uitgepakt en je krijgt een erg compleet pakket. Je ontvangt:
- De pet feeder
- een SureFeed bakje Enkel grijs
- een SureFeed bakje Gedeeld grijs
- Voerbak matje grijs
- 1 RFID-penningen
- handleiding in verschillende talen
De bakjes en het matje zijn ook nog in andere kleuren te bestellen, zodat, als je meerdere katten hebt of meerdere Surefeed’s je met verschillende kleuren kunt werken. Of als je bijvoorbeeld liever wat kleur in plaats van een grijs bakje hebt.
Ik ben eerst eens door de handleiding gaan bladeren. Er staan 6 talen in, of beter gezegd, er zouden 6 talen in moeten staan. Ik weet niet of ik een misdruk van de handleiding ontvangen heb, of dat dit bij alle handleidingen is. Normaal zouden er de talen Engels, Duits, Nederlands, Spaans, Deens en Frans in moeten staan. Echter mijn handleiding gaat van bladzijde 33 naar bladzijde 66 waardoor ik een stuk van de Duitse, de volledig Nederlandse en een deel van de Spaanse handleiding mis. Gelukkig kan ik me goed genoeg behelpen met de Engelse handleiding, en is het gebruik van de Surefeed gelukkig vrij eenvoudig. Maar voor iemand die echt geen talenknobbel heeft en heel erg a-technisch is, zou de Nederlandse handleiding toch wel makkelijk zijn.
Dus toen ik deze Surefeed Microchip pet feeder binnen kreeg, heb ik Simba meteen de penning aan zijn halsbandje gedaan en heb hem laten oefenen met de voerbak. Het koppelen gaat heel eenvoudig. Je kunt op de achterkant een knop indrukken voor een dier te koppelen, en dan kun je het dier lokken met bijvoorbeeld een snoepje. Zodra hij in het gebied van de petfeeder komt, wordt de chip of penning geregistreerd. Door nogmaals op de knop op de achterkant te drukken stopt het registreren en heb je dus alleen dit dier geregistreerd.
In het begin was het nog onwennig en vond hij het maar vreemd dat het klepje iedere keer open ging, echter al snel had hij door dat de klep voor hem open ging. Hij kan nu eindelijk rustig zijn melk en nat voer opeten zonder dat Luna alles van hem opeet.
Er zit een penning bij, maar het werkt ook op de chip van je diertjes. Echter Simba is niet gechipt, vandaar dat ik de penning gebruikt heb, die bij de feeder zit. Dus als je kat of poes gechipt is, kun je het apparaat heel makkelijk koppelen met de chip die ze in zich hebben.
Wij kunnen gewoon het eten of de melk neerzetten, zonder dat we er naast moeten blijven staan. En zonder dat we iets weg moeten gooien of het uiteindelijk toch maar aan Luna geven, omdat Simba er nu even geen zin meer in heeft. Simba kan het nu lekker in zijn eigen tempo verdeeld over de dag eten.
Luna begrijpt er alleen niks van. Ze zit toch iedere keer als Simba wegloopt bij het voer of de melk te kijken. En te zoeken, waarom ze toch niet erbij komt. Ideaal dus. Ook heb ik het idee dat de melk en het vlees langer vers blijft in deze voerbak. Waardoor Simba het ook na bijvoorbeeld een uur nog gewoon met smaak op kan eten.
Ik vind het zeer zeker een aanrader, zeker als je, zoals wij, een voorzichtige en een alleseter hebt. De alleseter wordt op deze manier een beetje geremd en de voorzichtige, langzame eter, kan gewoon genieten van zijn eten, zonder dat hij, als hij weggejaagd is, weet dat zijn eten weg is.
Enige minpuntje vind ik wel, het heet petfeeder… Echter.. De voerbakjes zijn echt gemaakt voor katten. Voor honden, zeker voor een middelmaat hond, zijn de bakjes te klein. En past het hoofd niet echt fijn tussen de opening van de feeder. Ik zou Catfeeder een fijnere naam gevonden hebben. Want zoals onderstaande filmpje laat zien, is het ook echt gericht op katten.
Ik ben erg blij met deze pet feeder en ga hem nog heel lang gebruiken. Het eten is een veel relaxtere aangelegenheid geworden. En ik merk dat Simba het best fijn vind, dat zijn eten er een uurtje later nog gewoon staat.
De Surefeed Microchip pet feeder is o.a. verkrijgbaar bij Sureflap, maar ook bij de betere dierenwinkel of Bol.com.
Update: Ik kreeg gelijk nadat ik mailde dat mijn handleiding niet compleet was, heel netjes een Nederlandse handleiding toegestuurd en het verzoek het serienummer door te geven, zodat ze meteen konden uitzoeken waar het probleem ontstaan is. Erg goede service van Sureflap vind ik!
Sounds like a great product! Glad I popped by your blog!