Steve Cavanagh – Het pleidooi


Van uitgeverij Boekerij ontving ik het boek “Het pleidooi” geschreven door Steve Cavanagh om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgeverij Boekerij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Advocatenkantoor Harland & Sinton is al jarenlang de spil van een wereldwijd fraudenetwerk, maar nu zit de FBI hen op de hielen. Wanneer David Child, een rijke cliënt van de firma, wordt gearresteerd op verdenking van moord, vraagt de FBI Eddie Flynn om ervoor te zorgen dat Child wil getuigen tegen Harland & Sinton. Zodra Eddie David Child ontmoet, weet hij instinctief dat de man onschuldig is, ondanks het overweldigende bewijs tegen hem.

Maar de FBI is in het bezit van belastend materiaal over zijn vrouw Christine en voert de druk gestaag op. Voor Eddie is dat het begin van een adembenemende race tegen de klok: niet alleen moet hij Childs onschuld zien te bewijzen, hij moet ook voorkomen dat Christine in handen valt van de FBI of van de gewetenloze advocaten van Harland & Sinton…

Dit boek is het tweede boek over Eddie Flynn. Het eerste boek “De verdediging” heb ik niet gelezen, maar dit is geen enkel probleem om dit verhaal te lezen. Dit is goed als standalone te lezen. Ik heb nog nooit iets van Steve Cavanagh gelezen en moest eerlijk bekennen dat ik zelfs nog nooit van deze schrijver gehoord had. Een nieuwe schrijver ontdekken vind ik zelf altijd erg leuk. Toen ik las waar het boek over ging, klonk dit zo interessant dat ik heel erg snel ben gaan lezen.

De cover laat een man met een wapen in de hand zien tegen de skyline van een Amerikaanse stad (zo stel ik me voor). Waarbij de wolkenkrabbers in de mist verdwijnen. De schrijver en titel staan in de lucht geschreven. Boven de titel staat de tekst zijn cliënt: Onschuldig. Zijn vrouw: Schuldig. Door deze zin werd ik extra getriggerd en werd ik helemaal nieuwsgierig naar het boek. Bij de cover moest ik gelijk aan het boek De Firma van John Grisham denken. En ook qua schrijfstijl vond ik wel bepaalde overeenkomsten.

Advocatenkantoor Harland & Sinton is een vooraanstaand advocatenkantoor, dat vele grote klanten heeft. Ze zijn echter ook al jarenlang een spil van een groot witwas-netwerk. De FBI zit hen nu op de hielen. David Child is een grote cliënt van Harland & Sinton en wordt op een bepaald moment opgepakt omdat hij verdacht wordt van de moord op zijn vriendin. David Child heeft ook een programma voor Harland & Sinton ontwikkelt, waarmee ze hun geld kunnen verplaatsen. Dit is voor de FBI een ideale kans om meer informatie over het advocatenkantoor te krijgen. De ex-vrouw van Eddie Flynn werkt als advocaat bij Harland & Sinton en heeft ooit, bij aanvang van haar werkzaamheden voor Harland & Sinton, een papier ondertekent waardoor ze nu aangeklaagd kan worden. De FBI en CIA willen dat Eddy Flynn er voor zorgt dat David Child zijn cliënt wordt en dat hij tegen Harland & Sinton gaat getuigen. In ruil voor strafvermindering. Flynn staat voor een moeilijke keuze. Moet hij kiezen voor de liefde van zijn leven of voor zijn cliënt?

De schrijfstijl van Steve Cavanagh is erg aangenaam om te lezen. Het nodigt echt uit om verder te lezen. En ondanks dat ik het eerste deel “De verdediging” niet gelezen heb, was dat absoluut geen beperking. Er werd soms wel verwezen naar de zaak die in dat boek speelt, echter dan wordt er ook genoeg uitgelegd, waardoor je het gewoon snapt. Dit vind ik persoonlijk altijd wel fijn, zodat je ook, als je het boek wel gelezen hebt,je het makkelijk terug kunt halen, maar het niet saai en vervelend is. De hoofdpersonen zijn goed uitgewerkt en ondanks dat er best wat personen in het boek voorkomen is het nergens verwarrend. Ook zit er aardig wat humor in het boek en was er naast de aanwezige spanning die continue in het boek aanwezig is, ook regelmatig een glimlach aanwezig, zoals bijvoorbeeld de naam van de blijkbaar bekende en indrukwekkende komodovaranen van “De Hagedis”, die de naam Bert en Ernie dragen.
Ik zal zeer zeker nog vaker een boek van Steve Cavanagh oppakken. En ik heb weer een schrijver erbij die ik met plezier wil volgen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het pleidooi
Auteur: Steve Cavanagh
Uitgever: uitgeverij Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 448
Aantal pagina’s E-book: 418
ISBN paperback: 9789022571606
ISBN E-book: 9789402302226
Prijs paperback: € 17,50
Prijs E-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

2 thoughts on “Steve Cavanagh – Het pleidooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge