Steve Cavanagh – De getuige

Nadag ik van Steve Cavanagh “Het pleidooi” gelezen had, wist ik het… Ik zou zijn volgende boeken ook lezen. Zijn schrijfstijl bevalt me. Dus toen ik in de folder van uitgeverij Boekerij zag dat er een nieuw deel van de Eddie Flynn serie uit kwam, wist ik dat deze gelezen moest worden. Ik wil uitgeverij Boekerij dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie exemplaar.

Eddie weet hoe het voelt om een dochter te verliezen en zweert dat hij Caroline veilig thuis zal brengen. Nu mag hij dan wel een succesvolle advocaat zijn, nog niet zo lang geleden begaf hij zich vaak genoeg in de onderwereld van New York als oplichter en straatvechter om er de weg te weten. Maar zodra hij weer voet zet in zijn oude leventje, beseft hij dat de tijd die wereld niet onveranderd heeft gelaten. De spelregels zijn herschreven en zijn tegenstanders spelen vals. Maar wie deelt de kaarten uit? Is er ook maar iemand die de waarheid spreekt in deze zaak?

Cover

Op de cover zien we op de voorgrond een man met een pistool in zijn handen in een kantoor in een wolkenkrabber. Ik stel me voor dat dit in New York is. En de man op de voorgrond denk ik dat Eddie Flynn is. De cover is in dezelfde stijl als “De verdediging” en “Het Pleidooi”, dus ik zou deze cover zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Steve Cavanagh (Belfast, 1976) is mensenrechtenadvocaat en was bij veel spraakmakende zaken betrokken. Hij schreef “De verdediging” in de avonduren. In 2015 werd hij gevraagd voor het Amazon Rising Stars-programma en in datzelfde jaar won hij de ACES-award van het Arts Council of Northern Ireland. Hij woont met zijn vrouw en kinderen in Belfast.

Het verhaal

De dochter van Leonard Howells, ex-crimineel, wordt ontvoerd. Dit is de ergste nachtmerrie voor Leonard. Zijn dochter Caroline betekent alles voor hem. De politie kan hij niet vertrouwen, dus belt hij Eddie Flynn op, ex-straatboefje, maar tegenwoordig gerespecteerd advocaat. Howell weet dat Flynn de enige is die zijn dochter terug kan krijgen. Met een list proberen ze de FBI te misleiden, dit loopt echter anders af als ze willen.
Echter de tegenstander speelt met andere spelregels. Wie maakt de nieuwe regels? En wie spreekt er nu de waarheid? En wat heeft een oude rechtzaak met deze ontvoering te maken?

Mijn mening

In “De getuige” worden de karakters goed uitgewerkt. Wat mij vooral opvalt is dat de karakters allemaal heel menselijk opgezet zijn. Ze hebben allemaal goede en slechte eigenschappen. En dit vind ik erg goed gedaan door Steve Cavanagh. In eerste instantie heb je het gevoel dat je een politiethriller leest. Waarbij op zoek gegaan wordt naar de ontvoerder van Caroline. Echter na de eerste 100 pagina’s ongeveer verandert het in een echte rechtbankthriller. Waarbij Eddie Flynn ook nog te maken krijgt met een oude rechtszaak waarbij zijn oude vriend en leermeester betrokken is. De link met de huidige ontvoering is erg goed in elkaar gezet. Van mij mogen er zeker nog meer van dit soort thrillers geschreven worden.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker dit leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: De getuige
Auteur: Steve Cavanagh
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 400
Aantal pagina’s E-book: 357
ISBN paperback: 9789022571613
ISBN E-book: 9789402302233
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge