Sterre Carron – Verdwaalde ziel

Ik volg Sterre Carron al enige tijd en heb ook een aantal boeken van haar Rani Diaz-serie gelezen. Elke keer als er een nieuw deel verschijnt, durf ik deze blind aan te vragen. Maar bij dit deel benaderde Sterre ons zelf al, met de vraag of wij haar boek weer wilde lezen en recenseren. Natuurlijk wilden wij dit! Niet lang na verschijning viel het recensie-exemplaar dan ook op onze deurmat. Hier willen wij Sterre Carron en Witsand uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Twee jaar na de dood van haar zoon kampt Krista Pauwels met psychoses. Ze hoort en ziet hem overal en beseft dat ze snel moet handelen om haar zoon en zichzelf in veiligheid te brengen. Het gevolg daarvan is dat de familie niet wil dat ze alleen thuis is.
Op een ochtend maakt de werkster melding van een gruwelijke ontdekking ten huize Pauwels. De zaak wordt toevertrouwd aan hoofdinspecteur Rani Diaz.
Als even later de bekende en geliefde huisarts Loes Luzac spoorloos verdwijnt, neemt de druk op Rani toe. Haar team wordt door elkaar geschud door de komst van een nieuwe collega. Hij krijgt niet de kans om zich goed in te werken, want de bloedstollende gebeurtenissen vragen om een snelle oplossing. Intimiderende boodschappen vanuit een onbekende hoek vergroten de stress.
De speurders willen zo snel mogelijk een eind maken aan de nachtmerrie waarin ze zijn beland, maar worden voortdurend geconfronteerd met nieuwe delicten.

De cover

Op de cover is het silhouet van een persoon te zien, ze loopt op een donkere weg en schijnt met een zaklamp op de grond. Langs de weg staan aan beide kanten bomen die het blad verloren hebben. Persoonlijk vind ik de cover erg donker. Doordat er de naam van de auteur op staat zou ik het boek opgepakt hebben om de flaptekst te gaan lezen. Helaas niet vanwege de cover zelf.

De auteur

Verdwaalde ziel is een nieuwe, meesterlijk spannend boek van een van onze meest gelezen leading ladies of crime. Dat heeft alles te maken met de wendingen in de onvoorspelbare plot. Rani Diaz combineert de baan van hoofdinspecteur met een druk en chaotisch privéleven. Als lezer ben je volop betrokken bij haar pogingen om de puzzel te leggen en de misdaden op te lossen. Aan Rani en de lezer om het aantal verdachten te reduceren en de schuldigen aan te wijzen.

Het verhaal

Krista Pauwels heeft het niet gemakkelijk. Twee jaar geleden is haar zoon overleden en tot op de dag van vandaag moet ze dealen met de psychoses die ze daar aan over heeft gehouden. Waar Krista ook maar kijkt, overal ziet ze haar zoon. Het is al zo erg dat haar familie niet meer wil dat ze alleen thuis is.
Op een ochtend maakt de werkster van Krista Pauwels melding van een gruwelijke ontdekking in huize Pauwels. Hoofdinspecteur Rani Diaz, en haar team, worden op de zaak gezet. En het kat en muisspel mag beginnen.
Loes Luzac is een bekende en geliefde huisarts, maar als ze plotseling verdwijnt, moet Rani een tandje bijzetten. Want waar is de huisarts gebleven?

Op datzelfde moment krijgen Rani en haar team er een nieuwe collega bij. Maar hij heeft geen tijd om zich in te werken, want Rani wil de onderste steen boven hebben, om te weten te komen, wat er allemaal gebeurt.
Als er ook nog eens intimiderende berichten worden ontvangen stijgt het kookpunt. De delicten blijven zich maar opstapelen en de vraag is of Rani en haar collega’s de dader op tijd weten te ontmaskeren…

Mijn mening

De verhalen van Sterre Carron zijn mij niet meer vreemd. Ik las eerder al ‘Infinitum‘, ‘Arcanum‘ en ‘Tot nooit meer‘, en ze vervelen nooit. Ik ben een echte fan van haar verhalen rondom hoofdinspecteur Rani Diaz.

In de proloog is te lezen dat Levi ruzie heeft met zijn stiefvader Jason en hij bedreigt hem met zijn ijspriem. Hij besluit om de ruzie te laten voor wat het is, en springt op zijn fiets en zet koers richting de vijver. Ook al is het verboden om op dat moment te schaatsen op de vijver, toch bindt hij zijn ijzers onder. Als hij even later door het ijs zakt is hij in paniek. Want hij kan het gat waar hij doorzakte niet meer vinden en zijn enigste redding, zijn ijspriem heeft Jason, tijdens de ruzie, uit zijn handen geslagen. Het wordt langzaam zwart voor Levi’s ogen en er is niks meer wat Levi kan doen…

Deze proloog is meteen spannend en zorgt ervoor dat ik snel aan het eerste hoofdstuk ga beginnen. Sterre Carron is een auteur die niet meer weg te denken is uit de thrillerwereld. Voor mij persoonlijk is Sterre een van mijn favoriete Vlaamse auteurs. Elke keer weer weet ze weer een verhaal te bedenken waar je u tegen zegt. En ook al denk ik elke keer van ‘Deze keer zal ze zichzelf niet weten te overtreffen’, het lukt haar elke keer weer.

Carron weet de rol van Rani Diaz, die ze gedurende de hele serie al heeft, erg goed vast te houden. Rani Diaz is een eigenwijze en vasthoudende inspecteur die, als ze zich in een zaak vastbijt, niet snel los zal laten. Tel daarbij op dat ze vaker op het randje van de wet balanceert, en je hebt een hoofdinspecteur om van te smullen!

Sterre, ik zit al klaar voor een volgend deel. 😉

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit verhaal? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Verdwaalde-Ziel

Gegevens van dit boek:
Titel: Verdwaalde ziel
Serie: Rani Diaz
Auteur: Sterre Carron
Uitgever: Witsand uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 400
Verteller luisterboek: Christel Schimmel
Duur luisterboek: 11:25:30
ISBN paperback: 9789492934949
ISBN e-book: 9789492934970
ISBN luisterboek: 9789179957940
Prijs paperback: € 21,95
Prijs e-book: € 12,99
Prijs luisterboek: € 9,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge