Sterre Carron – Vals ritueel

De boeken van Sterre Carron zijn voor mij altijd thrillers van de bovenste plank. Dus toen wij zagen dat er een nieuw deel zou verschijnen, hoefde ik niet lang te twijfelen en heb ik de uitgeverij een berichtje gestuurd met de vraag of wij een recensie-exemplaar mochten ontvangen. Gelukkig kregen wij een positief antwoord en niet lang na verschijning ontvingen wij dan ook een exemplaar van ‘Vals ritueel’. Hier willen wij Witsand uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Naja, Tabi en Nule, drie Nigeriaanse tienermeisjes, maken de overtocht naar Europa. Ze zoeken het paradijs, maar belanden in de hel.

Rani Diaz en haar collega-speurders ontfermen zich over een bizarre zaak. In een duistere steeg vinden ze het lichaam van een jonge vrouw met haar drie maanden oude baby. Het slachtoffer is op een afschuwelijke wijze om het leven gebracht. De dader liet op het stoffelijk overschot een merkwaardige signatuur achter. Aanwijzingen leiden naar een netwerk van mensensmokkel. Volgen ze de juiste piste, of worden ze misleid?

De situatie waarin ze belanden maakt diepe, hartverscheurende emoties los. Emoties waarmee niemand geconfronteerd wil worden.

De cover

Op de cover zijn vrouwenhanden te zien en vanaf de armen word het beeld onscherp. Deze vrouw heeft iets dat brand in haar handen. Voor mijn gevoel is ze een ritueel aan het uitvoeren. Dit past natuurlijk goed bij het verhaal. De cover zou mij niet echt zijn opgevallen in de boekhandel, maar ik zou het boek wel opgepakt hebben, aangezien de naam van de auteur erop staat.

De auteur

In de Rani Diaz-reeks van Sterre Carron verschenen eerder de veelgeprezen thrillers Mara, Tirtha, Matsya, Trifla, Indigo, Indra, Gotcha!, Carta, Puta, Preta, Pitta, Amla, Satya, Infinitum, Arcanum, Tot nooit meer en Verdwaalde ziel.
Van deze boeken werden vele duizenden exemplaren verkocht. Sterre Carron behoort daarmee tot de meestgelezen thrillerschrijfsters uit ons taalgebied.

Het verhaal

In een duister en verlaten steegje wordt het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Ze heeft haar drie maanden oude baby bij zich. De vrouw is op een vreselijke manier aan het einde van haar leven gekomen. De dader, die wel ziek in het hoofd moet zijn, liet een merkwaardig signatuur achter op het dode lichaam.
Aan Rani Diaz en haar team de opdracht om deze bizarre dood te onderzoeken. Al snel komen ze een netwerk van mensensmokkelaars op het spoor. Maar is dit wel het juiste lijntje dat ze volgen?

Mijn mening

Sterre Carron volg ik al een tijdje en elk boek is weer een feest. Ik las eerder o.a. ‘Arcanum‘, ‘Tot nooit meer‘ en ‘Verdwaalde ziel‘ en als er weer een nieuw boek van haar hand verschijnt ben ik elke keer weer razend nieuwsgierig naar het verhaal.

In het eerste hoofdstuk maken we kennis met de vriendinnen Naja, Tabi en Nule. Ze zijn een paar dagen geleden benaderd door Abedi en Eze, twee mensensmokkelaars. Naja en Tabi zijn enthousiast want ze denken de oversteek te kunnen maken naar het beloofde land. Nule daarentegen twijfelt erg of dit wel de juiste keuze is aangezien ze gedroomd heeft dat ze mishandeld werden.
Met dit eerste hoofdstuk geeft Carron de toon voor deze thriller aan. Ik wil snel verder lezen want ik wil weten hoe het de meisjes zal vergaan tijdens, en na, hun oversteek naar Europa. Het belooft weer een spannend verhaal te worden.

Hoe Sterre Carron het flikt weet ik niet, maar elke thriller weer, weet ze zichzelf te overtreffen. Doordat Carron een onderwerp heeft gekozen, mensenhandel, waar je wel vaker iets over hoort in het nieuws, maar toch een vrij grijs gebied is, weet ze mij als lezer, gekluisterd aan het verhaal te houden. Tel daarbij de makkelijke schrijfstijl en de korte hoofdstukken op, en het boek is in een mum van tijd uit. Elke vrije minuut wilde ik verder lezen in dit boek en als ik dit gevoel heb kan ik alleen maar concluderen dat het weer een verhaal van de bovenste plank is.

Als we inzoomen op de personages is het toch noemenswaardig dat Carron, al achttien delen lang, personages zoals Bert, Fien, maar zeker ook Rani, op een geloofwaardige manier weet neer te zetten. Ook zie je elke keer weer de personages groeien. Hierdoor bouw je als lezer echt een band op met de personages en dit zal ook de kracht van Carron zijn waardoor ze een grote fanbase heeft in België, maar ook zeer zeker in Nederland.

Ik heb het al eerder geroepen dat een boek van Sterre Carron nooit verveeld. Laat het volgende deel maar komen. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen.

‘Vals ritueel’ is een rauwe, spannende en beklemmende thriller die bijna waargebeurd aanvoelt.

Leesfragment

Nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan ook zeker onderstaand leesfragment.

Vals-ritueel

Gegevens van dit boek:
Titel: Vals ritueel
Serie: Rani Diaz
Auteur: Sterre Carron
Uitgever: Witsand uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 368
Verteller luisterboek: Christel Schimmel
Duur luisterboek: 10:30:48
ISBN paperback: 9789492011268
ISBN e-book: 9789493292109
ISBN luisterboek: 9789180193184
Prijs paperback: € 21,95
Prijs e-book: € 12,99
Prijs luisterboek: € 9,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com en Bruna.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus en te beluisteren via Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge