Sterre Carron – Lafaard!

Een thriller van de Vlaamse Sterre Carron ga ik nooit uit de weg. Dus toen ik zag dat er een nieuw verhaal van deze auteur zou verschijnen was ik er als de kippen bij om hier een recensie-exemplaar van aan te vragen. Iets na de verschijningsdatum viel ons recensie-exemplaar dan ook op onze deurmat. Hier willen wij Phoenix Books uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Na een uit de hand gelopen verjaardagsfeest, wordt Zoë met een black-out wakker. Terwijl de feestvierders hun roes uitslapen, neemt de jonge vrouw een frisse duik in het zwembad en doet er een macabere ontdekking. Een vastgebonden lichaam ligt op de bodem. Wie heeft het slachtoffer omgebracht en waarom is het in Zoë’s zwembad gedumpt?
Rani Diaz wordt op de zaak gezet. Spreekt Zoë de waarheid, of veinst ze haar geheugenverlies en is ze toch niet zo onschuldig als ze beweert?
De volgende avond verdwijnt een vijftienjarige topgymnaste na een halloweentocht. Waar is het meisje? Het speurdersteam zet alles op alles om de vermiste tiener terug te vinden, alsook om de moordenaar van het onfortuinlijke slachtoffer in de boeien te slaan. Helaas tikt de tijd genadeloos voort. Intussen blijft de dader hen tekens één stap voor…

De cover

De cover is in groene tinten. Er is een verlaten weg te zien waar mist hangt. De cover heeft iets mysteries en dat trekt mij aan. De cover vind ik niet echt bij het verhaal passen, maar toch trekt hij mijn aandacht. Daardoor zou hij mij ook zeker opgevallen zijn in de (online) boekhandel.

De auteur

Sterre Carron behoort tot de top van de Nederlandstalige thrillerschrijfsters. Van haar hand verschenen reeds negentien thrillers. Haar boeken werden door duizenden liefhebbers van spannende boeken verslonden.

Het verhaal

Als Zoë wakker wordt na een verjaardagsfeestje, waar de drank rijkelijk heeft gevloeid, besluit ze, terwijl haar vrienden hun roes uitslapen, om een ochtendduik te nemen in het zwembad. Maar wat ze daar aantreft gaat alle perken te buiten. Op de bodem van haar zwembad ligt een vastgebonden lichaam. Wie heeft dit op zijn geweten en misschien nog belangrijker: waarom is het slachtoffer in haar zwembad gedumpt?
Al snel worden Rani Diaz en haar team op deze bizarre zaak gezet en moeten het onderste uit de kan halen om erachter te komen wat er hier gebeurd is. Is Zoë wel eerlijk over het feit dat ze een black-out heeft gehad? Of weet ze meer?
Als er niet veel later een vijftienjarig meisje vermist raakt na een een halloweentocht, krijgen Rani en haar team het druk. Want meteen reizen de vragen waar het meisje gebleven is. Hebben deze zaken iets met elkaar te maken? De tijd tikt genadeloos door en de dader blijft de speurders telkens een grote stap voor.

Mijn mening

Sterre Carron, een Vlaamse thrillerauteur die niet meer weg te denken is uit boekenland, en uit onze eigen boekenkast. Ik volg deze auteur al een paar jaar en las onder andere haar vorige thrillers ‘Verdwaalde ziel‘, ‘Vals ritueel‘ en ‘Zonder genade‘.

Rani Diaz geniet, samen met haar familie, van een paar vrije dagen. Tot het moment dat ze krijgt te horen dat er een lijk gevonden is in een zwembad. Al snel blijkt het te gaan om een bekende van haar zusje Romy. Ze is op een gruwelijke manier om het leven gekomen. Als niet veel later ook nog een meisje vermist word, gaan alle alarmbellen af en moet Rani alles op alles zetten om beiden zaken tot een goed einde te brengen.

Het verhaal is weer op Carrons vlotte schrijfwijze geschreven. De hoofdstukken zijn van een fijne lengte en de spanning is weer uitstekend opgebouwd door deze auteur. Dit zorgt ervoor dat ik het verhaal in een mum van tijd uit had. Er komen aardig wat personages voorbij, maar stuk voor stuk zijn ze goed uitgewerkt. Voor de lezers die al meerdere boeken in deze serie gelezen hebben, komen veel personages bekend voor en dat is fijn. Op deze manier zorgt Carron ervoor dat je als lezer een band opbouwt met de belangrijkste personages en dat voelt dan toch weer altijd als thuiskomen.

Wat het fijne aan deze serie is, die momenteel uit twintig delen bestaat, is dat alle verhalen los van elkaar te lezen zijn. Zelf las ik bijvoorbeeld het eerste deel ‘Mara’ en daarna ben ik meteen doorgestroomd naar deel twaalf ‘Amla’. Vanaf dit deel ben ik echt besmet met het Sterre Carron-virus en vanaf dit twaalfde deel lees ik alle vervolg thrillers. Dit vind ik persoonlijk een groot voordeel, als je nog niks van deze auteur gelezen hebt, hoef je niet alle delen te lezen en kun je gewoon bij een willekeurig deel instappen.

Als een boek ook te luisteren is bij bijvoorbeeld Kobo plus, luisteren en lezen wij tegelijkertijd. Op die manier komt het verhaal, voor ons gevoel, nog meer binnen. Dit verhaal is ingesproken door Inge Ipenburg en haar stem past erg goed bij het verhaal. Ze weet de hoofdstukken erg goed over te brengen op de, in dit geval, luisteraar. Hopelijk gaat Inge de volgende delen ook inspreken.

Sterre is een fanatieke auteur en dat betekent dat het volgende deel in de Rani Diaz-serie alweer aangekondigd staat voor de tweede helft van september 2023. Dit deel zal de naam ‘Fatale prikkels’ gaan dragen. Een verhaal waar ik uiteraard erg naar uitkijk!

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit verhaal? Lees dan ook het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Lafaard!
Serie: Rani Diaz
Auteur: Sterre Carron
Uitgever: Phoenix Books
Aantal pagina’s paperback: 345
Aantal pagina’s e-book: 301
Verteller luisterboek: Inge Ipenburg
Duur luisterboek: 09:07:00
ISBN paperback: 9789083307145
ISBN e-book: 9789083307152
ISBN luisterboek: 9789180518017
Prijs paperback: € 22,50
Prijs e-book: € 13,99
Prijs luisterboek: € 9,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge