Sophie Wester – Een lege plek

Bij het debuut van Sophie Wester wisten we al dat er ook al een nieuw verhaal van hun hand bij de uitgever lag. Nadat we hun debuut Moordende hitte gelezen hadden, wisten we dat we hun nieuwe boek ook zouden willen lezen. Nadat we dit hadden laten weten aan de uitgever, viel het boek dan ook rond de verschijningsdatum in onze brievenbus. Hier willen we De Crime Compagnie hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Birgit Zilver is een succesvolle arts in haar eigen vruchtbaarheidskliniek. Wanneer haar ex-vriend Sander vraagt of ze hem en zijn vrouw Annabel wil helpen met hun kinderwens, is Birgit zo overrompeld dat ze toestemt. Kort daarna krijgt ze te maken met heftige bedreigingen en raakt ze de controle over haar leven kwijt. In een wanhopige poging om de regie weer terug te krijgen, maakt Birgit een grove inschattingsfout.

De cover

Op de cover staat een bloem die uit elkaar lijkt te spatten. Ik kan de link niet meteen leggen met het verhaal. De cover valt echter wel op, en ik denk dat ik door de kleur van de bloem, naar het boek getrokken zou worden en door de naam van de auteur en de uitgever erop, zou ik hem zeker oppakken om de achterflap te lezen.

De auteur

Sophie Wester is het pseudoniem van schrijversduo Sophie Fraza en Ester Ankoné. Samen schrijven ze thrillers met subtiele humor en verrassende plots. In augustus 2022 verscheen hun debuut Moordende hitte.

Het verhaal

Birgit Zilver heeft een eigen vruchtbaarheidskliniek en is hier erg succesvol mee. Als op een dag haar ex-vriend Sander op de stoep staat met de vraag of zij hem en zijn vrouw Annabel wil helpen met hun kinderwens, zegt Birgit iets te snel toe. Korte tijd later krijgt Birgit te maken met enkele heftige bedreigingen en is ze de controle over haar eigen leven kwijt. Birgit doet een wanhopige poging om de regie weer terug te krijgen maar maakt dan een gigantische inschattingsfout.

Mijn mening

Nadat ik eerder Moordende hitte gelezen had, was ik uiteraard erg benieuwd naar deze nieuwe thriller van de hand van Sophie Wester. Moordende hitte vond ik eerder meer een spannende roman dan een echte thriller, maar daarom was hij niet minder goed. Ik heb van het boek genoten, dus ik was benieuwd hoe dit met dit boek zou zijn.

Het verhaal begint met een proloog, waarbij iemand ziet dat iemand anders uit het water gehaald wordt. Diegene is bang dat diegene die uit het water gehaald wordt Birgit is. Wie deze persoon is, blijft lang onduidelijk. De proloog maakt mij in ieder geval nieuwsgierig. Wat is er gebeurd bij dat water en wat heeft deze Birgit er mee te maken? Ik kan dus maar één ding doen, snel de pagina omslaan.

Hierna krijg je het eerste deel van het verhaal. Het verhaal heeft in totaal vijf delen en natuurlijk een proloog en een epiloog. De delen worden vooraf gegaan door een stukje songtekst. Dit zijn allemaal toepasselijke liedjes die voor mijn gevoel goed bij dat stuk van het verhaal passen. Na de spannende proloog begint het verhaal rustig. Sander gaat bij Birgit op bezoek en het is meteen merkbaar dat Birgit nog steeds gevoel voor Sander heeft.

Je merkt dat het schrijversduo echt tijd besteed heeft aan de personages. Deze zijn goed uitgewerkt en het zouden allemaal personages van vlees en bloed kunnen zijn. Ze hebben allemaal goede en slechte eigenschappen en hierdoor komen ze levensecht op mij over. Birgit wekte echt sympathie bij mij op en hierdoor wilde ik haar soms echt toeschreeuwen ‘Doe dat nu niet!’. Maar ja, dat heeft uiteraard weinig nut. 🙂 Birgit is neergezet als een personage die erg direct is en dat kan ik wel waarderen. Ik houd er van als iemand lekker direct is. Natuurlijk kan dat pijnlijke situaties opleveren, zoals ook wel blijkt uit het verhaal, maar ik merk dat ik hierdoor Birgit als persoon echt waardeer en haar de minder leuke dingen vergeef.

Er waren regelmatig enkele plotwendingen, waardoor het verhaal een heel andere kant op ging en ik deze vaak niet aan zag komen. Dit zorgde ervoor dat het verhaal steeds spannend bleef en ik gewoon door moest blijven lezen. Wel vond ik het op een bepaald moment ietwat ongeloofwaardig worden. Namelijk als Birgit tijdelijk uit haar huis moet en een logeerplek zoekt. De plek die ze uiteindelijk kiest, vind ik vrij onlogisch en daarnaast denk ik dat bepaalde spanning direct merkbaar zou zijn, echter daar wordt niks over gezegd. Dit kan natuurlijk zijn om de rest van het verhaal geloofwaardig te laten verlopen, maar dit had ik persoonlijk liever anders gezien. Dit is de dames echter vergeven, aangezien dit een klein dingetje is op het grote geheel, want verder is het verhaal echt goed en spannend. Ik heb echt genoten van het verhaal en weet zeker dat ik bij een volgend verhaal het boek zonder twijfelen op zou pakken.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Een-lege-plek

Ik lees Nederlands challenge

Dit is het twintigste boek van dit jaar wat ik lees voor de ‘Ik lees Nederlands Challenge 2023’. Ik wil dit jaar minimaal 50 boeken gaan lezen die oorspronkelijk in de Nederlandse taal geschreven zijn. Mijn overzicht van de gelezen boek vind je hier. Wil je ook meedoen aan deze challenge? Lees er dan hier alles over.

Gegevens van dit boek:
Titel: Een lege plek
Auteur: Sophie Wester
Uitgever: Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s e-book: 291
Verteller luisterboek: 08:15:00
Duur luisterboek: 08:15:00
ISBN paperback: 9789461096838
ISBN e-book: 9789461097088 
ISBN luisterboek: 9789461096562 
Prijs paperback: € 19,95
Prijs e-book: € 4,99
Prijs luisterboek: € 11,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge