Social Killer

Afgelopen week kreeg ik een leuke mail van Wouter Hollander. Hij bleef bewust mysterieus over het project waar hij over mailde. Dat maakte mij natuurlijk extra nieuwsgierig en ik kon niet achterblijven en heb vrij snel de website “Social Killer” bezocht.

Wat is Social killer?
Bij Social killer schrijven drie totaal verschillende schrijvers aan hetzelfde verhaal. Maar wij als lezer mogen bij ieder hoofdstuk kiezen welk van die drie hoofdstukken verder gaat, waarna de drie schrijvers een volgend hoofdstuk gaan schrijven.De drie schrijvers schrijven hun hoofdstuk altijd los van elkaar. Hierdoor kan het verhaal natuurlijk alle kanten op gaan.

Wouter was al langer na aan het denken over een goed verhaal voor een boek. En omdat hij zelf veel bezig is met  Social Media ontstond het idee “Social killer” zo schrijft hij mij, toen ik vroeg hoe het idee “Social Killer” ontstaan was. Alleen bedacht hij zich ook vrij snel dat hij zelf niet kon schrijven. Dat vond ik persoonlijk nog wel het leukste om te lezen. Hij legde zijn idee voor aan zijn improvisatiecursisten. Wouter heeft namelijk een eigen theatersport/ improvisatie bedrijf. Drie van deze cursisten bleken beroepsmatig met schrijven bezig te zijn. En zagen dit idee dus wel zitten. Hierdoor is het idee echt van de grond gekomen en binnen één week had hij 3 versies van hoofdstuk 1. En ook de drie eerste hoofdstukken blijven alle drie beschikbaar om te lezen. Dat vind ik zelf wel fijn. Hierdoor kun je zelf je mening nog vormen of je het eens bent met de keuzes die de stemmers gemaakt hebben.

Op het moment van schrijven, zijn de schrijvers net begonnen aan hoofdstuk 5, omdat net bekend is gemaakt welk hoofdstuk gekozen is als hoofdstuk 4. Het verhaal zal ongeveer zo’n 10 hoofdstukken gaan krijgen. Dus je kunt nog best veel van het boek meebepalen.

Wil je meestemmen? Even een account aanmaken. Dat is gewoon even je e-mailadres opgeven en je naam. Verder hoef je niet veel gegevens achter te laten. En door een account aan te maken kun je je ook aanmelden op de nieuwsbrief, waardoor je een melding krijgt als er weer een of beter gezegd drie nieuwe hoofdstukken online staan, waar je uit kunt gaan kiezen.

Ik blijf Social killer zeker volgen en ga ook actief meestemmen op de verschillende hoofdstukken, die nog komen gaan. Dit boek wordt beïnvloed door de lezers, en dat maakt mij extra nieuwsgierig ook naar de schrijvers achter de hoofdstukken. Social Killer gaat nog even door. Namelijk tot aan de spannende boeken weken. Deze beginnen op 6 juni 2018. Dus voorlopig kunnen we nog even lekker verder lezen in dit spannende verhaal.

Wil je zelf ook een verhaal meebepalen? Neem dan zeker een kijkje op Social killer. En beslis mee welk hoofdstuk in het verhaal opgenomen wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge