Shanti Schiks – Elfin

Ik zag bij RTL Late Night dat het boek “Elfin” verschenen was. En het interview bij RTL late night was indrukwekkend, dus dat maakte me nog nieuwsgieriger naar het boek. Bryan leek het boek ook wel interessant, dus toen wij eerder deze week in Heerlen waren, konden we het natuurlijk niet laten om de boekhandel binnen te lopen. Bryan was pas jarig geweest en had o.a. geld gekregen voor zijn verjaardag en wat kun je dan beter kopen dan een leesboek… En de keus was snel gemaakt, het werd het boek “Elfin”.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het verlies van een kind is een onvoorstelbare gebeurtenis. In de zomer van 2016 overkwam het auteur Shanti Schiks, toen haar ex hun 11 maanden oude zoontje Elfin om het leven bracht. In dit boek schrijft ze voor het eerst over deze tragische gebeurtenis. Naar aanleiding van haar eigen verhaal werkt de sociaal-pedagogisch hulpverlener momenteel aan de S-Elfin methode. Daarbij worden mensen door middel van oefeningen geholpen na een onmetelijk verlies opnieuw te leren vertrouwen op hun intuïtie en weer open in het leven te staan. 

Doordat auteur Shanti Schiks de half-zus is van Fajah Lourens kwam het drama met Elfin uitgebreid in het nieuws. Dus ik had ook al eerder van dit drama gehoord. Ik wist echter niet dat Shanti een boek ging schrijven. Dus toen ik bij RTL Late Night hoorde dat ze een boek geschreven had, was ik verrast. Ik lees graag waargebeurde verhalen, dus dat was voor mij wel een verhaal wat ik wilde lezen.

Shanti Schiks heeft een relatie met Robin en ondanks dat de relatie ups en downs heeft, wordt Shanti vrij snel zwanger en is het kind ook zeer zeker gewenst. Shanti heeft wel steeds meer in de gaten dat de relatie niet goed is. Ze is bang voor hem en probeert steeds te zorgen voor een goede sfeer. Op een bepaald moment besluit ze toch een punt achter de relatie te zetten en wordt er een bezoekregeling afgesproken. Dit gaat in de zomer van 2016 mis. Hierna besluit Shanti vooral heel erg bij zich zelf te blijven en haar gevoel te volgen en voor zichzelf te kiezen. Ze werkt momenteel aan de S-Elfin methode. Waarbij mensen door middel van oefeningen geholpen worden om weer op hun intuïtie te vertrouwen en weer open in het leven durven te staan.

Aan de voor- en achterflap vind je een aparte flap waar enkele foto’s van Shanti met Elfin staan. Dit geeft dit boek voor mij al meteen een persoonlijk tintje. Door deze persoonlijke foto’s wordt het geheel intiemer waardoor ik meer het gevoel heb alsof ik Elfin ook een beetje ken, wat natuurlijk niet zo is.

Het is op een open en eerlijke manier geschreven. Shanti beschrijft ook de verliefdheid in het begin van de relatie. En dit vind ik goed, omdat je weet dat het boek pas na het gruwelijke drama geschreven is. Ze schrijft in het begin van het boek ook positief over haar ex. Dit boek zal waarschijnlijk ook een eyeopener kunnen zijn voor mensen die in een relatie zitten met grensoverschrijdend gedrag. Dit wordt op een duidelijke en gevoelige manier beschreven en Shanti beschrijft ook duidelijk en emotioneel hoe ze zelf steeds wilde zorgen dat de sfeer goed bleef om maar te voorkomen dat haar ex agressief werd of dat er ruzie ontstond. Ook wordt door dit boek heel erg duidelijk hoe gruwelijk mis zo’n relatie kan gaan.

Ik denk wel dat de manier waarop Shanti haar leven opgepakt heeft, na zo’n drama uniek is en ik denk dat veel mensen hier veel kracht uit kunnen halen. Zelfs als hun rugzakje heel ander leed bevat, zullen veel mensen van de positiviteit van Shanti veel kunnen leren.

Sommige dingen worden herhaald in het boek. Dit vond ik echter niet storend en was op die punten ook toepasselijk en hoorde op deze plekken.

Dit boek is echt een ontroerend verhaal met een unieke levensstijl van Shanti. Dit boek is voor iedereen aan te raden en zeker voor diegene die iets heftigs hebben meegemaakt en dit in iets positiefs willen omzetten.

Fajah Lourens heeft samen met Lotte Walda, één van de kandidaten van Giels Talentenjacht, het liedje “Time will tell” gemaakt. Dit deed ze speciaal voor haar overleden neefje Elfin. Dit liedje is precies het gevoel van Fajah Lourens. Erg mooi <3

Gegevens van dit boek:
Titel: Elfin
Auteur: Shanti Schiks
Uitgever: Kosmos uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 208
ISBN paperback: 9789021566481
ISBN E-book: 9789021566498
Prijs paperback: € 16,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge