Shannon Kirk – Methode 15/33

Methode 1533

Informatie die te lezen is op de achterflap: Stel je voor: een hulpeloos, zwanger meisje van 16 dat net uit de veiligheid van haar eigen omgeving is gerukt en in een smerige bestelwagen is geduwd. Ontvoerd… Alleen…Doodsbang.
Vergeet haar nu…
Stel je in plaats daarvan een zwanger, manipulatief wonderkind voor. Ze wordt in een smerige bestelwagen geduwd en voelt vanaf het eerste moment van haar ontvoering een koelbloedig verlangen naar twee dingen: haar ongeboren kind redden en genadeloos wraak nemen.
Ze gaat methodisch, berekenend en wetenschappelijk te werk bij het maken van haar plan. Niets laat ze aan het toeval over, onverstoorbaar maakt ze haar berekeningen en oefent ze, terwijl ze wacht… op het perfecte moment om toe te slaan. 

De kaft laat een meisje zien met donkere wallen onder de ogen en de mond afgeplakt, maar de ogen hebben wel een uitstraling die op mij overkomt alsof het wil zeggen, daar wil je geen ruzie mee krijgen.

Als ik de informatie op de achterflap lees, ben ik gelijk enthousiast over het boek. Een boek waarbij het slachtoffer niet zomaar in de slachtofferrol zit, maar terug vecht. Ik wilde dus snel gaan lezen in het boek.

Het boek wordt verteld door het ontvoerde meisje Lisa, 16 jaar en zeven maanden zwanger, en door de FBI-agent Roger Liu. Ze vertellen beiden in de ik-vorm.  Naar Lisa zijn ze eigenlijk niet op zoek, omdat ze er vanuit gegaan zijn dat Lisa weggelopen is, omdat ze een hoop eten en kleding meegenomen heeft toen ze naar school ging en ze ontvoerd werd. Echter waren ze wel op zoek naar Dorothy M. Salucci. Echter het verhaal gaat over het meisje Lisa, wat de mogelijkheid heeft om gevoel helemaal uit te schakelen, dus haar ontvoering ziet ze als iets wat ze analytisch moet aanpakken. Ze beraamt een plan waarbij ze uitgaat van een hoop voordelen. Deze voordelen krijgen allemaal een nummer. Met deze voordelen plant ze een ontsnapping waarbij de cijfers van de titel een belangrijke rol spelen.

Deze thriller is zeker geen alledaagse thriller. Lisa en Roger Liu richten zich regelmatig tot je persoonlijk, alsof ze je iets duidelijk willen maken, echter merkte ik dat ik dit geen prettige schrijfstijl vind. Het verhaal wist me op deze manier niet echt te raken en ik kon mijn aandacht niet goed bij het verhaal houden. Ik merkte wel dat ik toen ik iets over de helft was het verhaal interessanter werd en ik toch iets minder snel afgeleid was en had ook het idee dat het verhaal spannender en beter opgebouwd was.

Al met al geen alledaagse thriller, die me iets over de helft toch in zijn greep kreeg. Ik zal Shannon Kirk zeker nog een kans geven als er een nieuw boek van haar uitkomt.

Gegevens van dit boek:
Titel: Methode 15/33
Auteur: Shannon Kirk
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s Paperback: 320
ISBN Paperback: 9789461091796
ISBN E-book: 9789461092533
Prijs Paperback: € 17,95
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge