Saskia M.N. Oudshoorn – Op eenzame hoogte

Een tijdje terug was op de Facebookpagina van Saskia Oudshoorn een weggeefactie van haar nieuw verschenen boek “Op eenzame hoogte”. Toen ik de korte inhoud van het boek gelezen had leek me dit boek wel goed en besloot ik mee te doen aan deze weggeefactie. Vanwege de eerste recensie over dit boek besloot Saskia Oudshoorn dat iedereen een digitaal recensie exemplaar ontving. Hier was ik natuurlijk erg blij mee en wil ik Saskia natuurlijk ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van het boek: Eva Groen, journaliste, werkt tijdelijk in New York. Ze woont samen met Colin, een talentvolle maar bezitterige voetbalspeler. Hun leven lijkt perfect; toch is Eva niet gelukkig. Ze reist alleen terug naar Nederland om alles op een rijtje te zetten. Ze wordt overgehaald om met een aantal vrienden een weekje op wintersport te gaan. Eva kan het daar bijzonder goed met Brian, de neef van haar beste vriendin, vinden. Maar dan krijgt ze een ernstig ongeluk en als ze verlamd wakker wordt, zit Dirk, de stalker voor wie ze naar New York gevlucht was, naast haar ziekenhuisbed. Hij geeft zich uit voor haar broer.  

De cover van dit boek sprak me al meteen aan. Je ziet een silhouet van een vrouw, met daar doorheen, bergen en onder haar arm zie je, een persoon met een mes in de handen. Op de benen van de vrouw zitten bloedspetters. De cover ziet er spannend uit en zorgt er voor dat ik heel nieuwsgierig wordt naar het verhaal. Ik heb wel zoiets, voor een roman is dit wel een heel spannende cover.

Dit was voor mij de eerste kennismaking met de schrijfstijl van Saskia Oudshoorn. Ik kwam er toevallig achter dat het eerste boek geschreven door Saskia, het boek “Buiten spel”, ook over de hoofdpersoon Eva Groen gaat. Echter, ondanks dat ik dit eerste boek niet gelezen heb, had ik niet het gevoel alsof ik iets miste, dus dit boek is ook heel goed los van Buitenspel te lezen. Wat ik zelf wel altijd fijn vind, zeker, als je een schrijver pas op een later tijdstip leert kennen.

Het verhaal gaat over Eva Groen, een journaliste die tijdelijk in New York werkt en samenwoont met Colin. Colin is een talentvolle voetbalspeler, echter hij is ook behoorlijk bezitterig. Naar de buitenwereld toe ziet hun wereldje er gelukkig uit, echter Eva is niet gelukkig en besluit om tijdelijk terug naar Nederland te gaan. Haar vriendin Vesper haalt haar op en nodigt haar meteen uit om ’s avonds naar haar club te komen. Waar ze haar vriend Reggy en neef Brian ontmoet. Daar ontstaat het idee om een weekje op wintersport te gaan. Eva stemt er mee in en de dag erna gaan ze op pad. Tussen Brian en Eva broeit er iets. En ze blijven elkaar uitdagen… Brian vraagt haar aan het eind van de dag of ze nog een keer van helemaal bovenaan mee naar onder skiet. Eva wil zich niet laten kennen en stemt in. Dan krijgt Eva een ongeluk en als Brian hulp gaat halen is Eva verdwenen. En als ze wakker wordt blijkt ze verlamd, maar haar hersens functioneren wel goed. En ze krijgt de schrik van haar leven als haar stalker Dirk naast haar bed zit. Voor hem is ze net naar New York gevlucht. Komen haar vrienden nog op tijd?

Ik begon te lezen in het boek en merkte dat ik al vrij snel in het verhaal zat. Ik vond de hoofdpersoon Eva een sympathiek persoon en leefde erg met haar mee. In het begin van het boek lees je het verhaal meer als een roman. Er gebeuren niet veel spannende dingen echter door de tekst op de achterflap weet je dat er ergens in het boek iets moet gebeuren, dus was er toch een onderhuidse spanning. Ik keek een beetje uit naar het punt dat er iets ging gebeuren en daarom wilde ik ook steeds verder lezen. Zodra Eva het ongeluk gehad heeft, komt het verhaal in een stroomversnelling en volgen de gebeurtenissen zich snel op, soms, naar mijn gevoel iets te snel. Echter dit doet geen afbreuk aan het verhaal. De schrijfstijl van Saskia Oudshoorn doet me een beetje denken aan de boeken van Suzanne Vermeer. En die boeken lees ik ook graag. Deze verhalen spreken me ook altijd aan door de goede afwisseling van ontspannen lezen en op het puntje van je stoel zitten door de spanning in het boek.

Eén minpuntje heb ik wel, maar dat is meer dat ik altijd zoiets heb dit is met een beetje redactiewerk er zo uit te halen… Op pagina 159 wordt er op een bepaald moment geschreven… “Hij haalt de batterij eruit en laat haar iPhone in de prullenbak vallen.” iPhones hebben naar mijn weten nog steeds vaste batterij, die niet eruit te halen is. Gebruik dan in plaats van iPhone, Samsung of iets dergelijks, dan kom je een stuk geloofwaardiger over. Dit zijn puntjes waar ik zelf altijd redelijk hard over struikel. Wie weet lezen alle andere lezers er gewoon over heen, maar ik blijf er vaak bij hangen…

Gegevens van dit boek:
Titel: Op eenzame hoogte
Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Uitgever: Boekscout
Aantal pagina’s paperback:348
ISBN Paperback: 9789402233940
Prijs Paperback: € 19,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge