Saskia M.N. Oudshoorn – Zie jij mij?

Ik zag op de Facebookpagina van Saskia M.N. Oudshoorn dat ze haar boek ‘Zie jij mij?’ via Sweek ging uitbrengen, dus mijn interesse was gewekt. Ik kwam in gesprek met Saskia en ik kreeg een boek van haar opgestuurd. Hier wil ik Saskia heel hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De jonge, ambitieuze journaliste Eva Groen trakteert zichzelf op een weekje New York. In het vliegtuig ploft een aantrekkelijke man naast haar neer: Stephen. Het klikt bijzonder goed en ze spreken af dat hij haar de stad laat zien. Na een paar intense dagen samen krijgt Eva dramatisch nieuws en moet ze halsoverkop naar Nederland terug. Ze vergeet haar telefoon en de twee verliezen elkaar uit het oog.Op Eva’s eerste buitenlandse persreis komt ze hem onverwacht weer tegen. Stephen blijkt heel iemand anders te zijn dan hij haar deed geloven, maar ook Eva heeft haar geheimen. Voordat ze de kans krijgen om het uit te praten, dreigt er gevaar voor Eva’s leven. De man weet haar net op tijd te redden, maar dit blijft niet zonder gevolgen voor beiden. Met ‘Zie jij mij?’ bereikte Saskia Oudshoorn–van der Meulen de finale van de Sweek – Crime Compagnie Contest. Het verhaal gaat verder in ‘Op eenzame hoogte’ dat Vrouwenthriller van het jaar werd. Ze volgde schrijfcoaching bij Simone van der Vlugt en schreef mee aan het project ‘Geef de pen door’ van Vrouwenthrillers.nl. Binnenkort komt haar nieuwe boek uit. ‘Zie jij mij?’ is een nieuwe, bewerkte uitgave van ‘Buiten Spel’ (2015).

Cover

Op de cover zien we, naar mijn gevoel, een stuk van New York. Dit vind ik erg goed gekozen. Aangezien zich een deel van het verhaal ook in New York afspeelt. Ik zou alleen de titel iets anders op de cover gezet hebben. Dit geeft mij nu een beetje het gevoel alsof je moet kiezen tussen ‘zie’ en ‘jij’. Dus dat je kunt zeggen ‘Zie mij’ en ‘Jij mij’. En dat vind ik dan toch weer minder erbij passen. Dan zou ik persoonlijk een iets kleiner lettertype gebruikt. Of de woorden alle drie onder elkaar gezet.  Door de fotocover in combinatie met de kleurkeuze zou het boek me waarschijnlijk wel opgevallen zijn in de boekhandel.

Auteur

Saskia is geboren in Rotterdam. Sinds haar 2e woont ze in Krimpen aan den IJssel. Ze werkt wel in Rotterdam en draagt Rotterdam nog steeds een warm hart toe.
Ze werkt op de inkoopafdeling van Unilever en sinds 2014 zit ze in de Gemeenteraad voor de partij Stem van Krimpen.
Naast schrijven zingt Saskia graag als alt in het popkoor Sabrosa.
Op schrijversgebied heeft ze schrijfcoaching bij Simone van der Vlugt gevolgd en schreef ze onder andere mee aan het project ‘Geef de pen door’ van vrouwenthrillers.nl.
Binnenkort komt er ook een gloednieuw boek uit.

Het verhaal

Eva Groen is net afgestudeerd en besluit een korte vakantie te houden in New York, voordat ze met haar eerste echte baan begint als journaliste bij een Amsterdamse krant. In het vliegtuig komt er een aantrekkelijke jongen naast haar zitten, Stephen. Ze kunnen het meteen goed vinden en ze wisselen nummers uit. Stephen laat Eva New York zien.
Als Eva bericht krijgt van het thuisfront moet ze hals over kop vertrekken en Eva en Stephen verliezen elkaar uit het oog.
Op de eerste buitenlandse persreis die Eva maakt voor de krant komt ze Stephen toevallig weer tegen. Echter dan blijkt dat Stephen heel iemand anders is dan Eva denkt, maar ook Eva heeft zo haar geheimen.
Voor dat ze kunnen praten, dreigt er gevaar voor Eva. Hij kan haar net op tijd redden, maar dit is niet zonder gevolgen.

Mijn mening

Ik had al kennis gemaakt met de schrijfstijl van Saskia in het boek ‘Op eenzame hoogte‘. Haar schrijfstijl sprak me heel erg aan en ik was dan ook erg benieuwd naar dit boek. Toen ik destijds ‘Op eenzame hoogte’ las vertelde Saskia mij inderdaad al dat ze ‘Buitenspel’ uit de handel ging halen om dit boek te herschrijven en dat is uiteindelijk ‘Zie jij mij?’ geworden.
Nu zul je wellicht denken, ‘Op eenzame hoogte’ is toch het vervolg op dit boek. Dit klopt en toch, is dat geen enkel probleem. Je kunt beiden boeken heel goed losstaand lezen, maar als je ze beiden wilt lezen (wat ik echt aan kan raden) dan zou ik echt eerst ‘Zie jij mij’ lezen?’.

In dit boek leer je de personages goed kennen en ik had meteen veel sympathie voor de hoofdpersoon Eva. Het boek wordt afwisselend verteld vanuit Eva of Stephen. Daarnaast komen er sommige hoofdstukken langs die vanuit een aanbidder verteld worden. Deze aanbidder is echt gek op Eva, maar tussen de regels door lees je een bepaalde dreiging. Erg goed gedaan vind ik.

Ondanks dat Saskia zelf zegt dat dit niet haar beste boek is, aangezien dit eigenlijk haar eerste boek is, heb ik echt genoten van dit boek en was het niet zomaar een feelgoodroman, omdat er ook thrillerachtige stukjes in voorkwamen. Dit vind ik dus erg goed gedaan en dat maakt dat het verhaal meer vaart krijgt en je verder wilt blijven lezen.

Natuurlijk lees je er ook de echte clichés van een roman in. Welke ga ik je nu nog niet vertellen, anders ga ik spoileren en dat wil ik niet daar moet je gewoon het boek voor lezen. Maar ook deze clichés passen in het verhaal.

Ik denk dat Saskia terecht een finalist was van de Sweek – Crime Compagnie contest. Haar schrijfstijl zorgt er voor dat je dit boek gewoon in een ruk uitleest.

Gegevens van dit boek:
Titel: Zie jij mij?
Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Uitgever: Sweek
Aantal pagina’s paperback: 251
Aantal pagina’s E-book: 262
ISBN paperback: 9789463672511
ISBN E-book: 9789463670692
Prijs paperback: € 12,50
Prijs E-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Sweek.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge