Saskia M.N. Oudshoorn – Los geslagen

Toen wij zagen dat er wederom een nieuwe thriller van Saskia M.N. Oudshoorn zou verschijnen waren wij gelijk enthousiast. Nadat wij de korte inhoud gelezen hadden wisten wij het zeker. ‘Los geslagen’ kon wel eens een spannende roman zijn die precies in Koukleums straatje zou passen. Na kort contact met De Crime Compagnie viel het recensie-exemplaar van deze titel dan ook, rond de verschijningsdatum, in onze brievenbus. Hier willen wij De Crime Compagnie natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Advocate Annemie zit niet lekker in haar vel, ze heeft net een belangrijke zaak verloren en haar relatie met haar man Frederik loopt stroef. Ze krijgt steeds meer moeite met de dingen die hij van haar verlangt.
Wanneer de nieuwe buurman hen samen met de andere buren uitnodigt in zijn zomerhuis op Ibiza, besluiten ze mee te gaan. Ook de knappe buurjongen Mees is van de partij, en er begint iets te broeien op het zonnige eiland. Maar dan gaat het helemaal mis…

De cover

Op de cover is het achterhoofd van een blonde vrouw te zien. In mijn beleving is dit hoofdpersonage Annemie. Ze zwemt in de zee met haar kleren aan, weg van de camera. De lucht is dreigend en dit past goed bij het verhaal. De cover valt goed op en de zin ‘Achter iedere voordeur schuilt een geheim’ maakt mij uiteraard nieuwsgierig. De cover zou mij zeker opgevallen zijn als ik door een boekhandel zou lopen.

De auteur

Saskia M.N. Oudshoorn woont in de omgeving van Rotterdam en schreef diverse vrouwenthrillers en feelgoodseries. Naast het schrijven en haar werk bij Unilever is ze actief in de lokale politiek. Afgelopen juni verscheen haar spannende roman Dieptepunt.

Het verhaal

Annemie, die in het dagelijkse leven advocate is, heeft net een belangrijke zaak verloren. Ook in haar relatie, met haar man Frederik, is ze niet gelukkig. Door de verlangens die Frederik richting Annemie heeft, komt de relatie steeds meer onder druk te staan.
Als Annemie en Frederik, net als alle andere buren, een uitnodiging ontvangen van hun nieuwe buurman, om een paar dagen naar zijn vakantiehuis op Ibiza te komen, besluiten ze om deze uitnodiging met beide handen aan te nemen. Misschien doet het hun relatie goed! Ook Mees, de knappe buurjongen, is aanwezig op het zonnige Ibiza en al snel wordt het duidelijk dat er iets begint te broeien op het mooie vakantie eiland. Maar dan gaat het helemaal mis…

Mijn mening

In huize Koukleum worden de verhalen van Saskia M.N. Oudshoorn altijd met veel interesse gelezen. Zo lazen wij eerder o.a. al haar thriller ‘Dieptepunt‘, maar ook haar feelgood-series ‘Foodtruck Fiësta‘, ‘Funky Foodtruck‘ en de ‘Geluk-serie‘. Ook las ik ‘De wensenwinkel‘, haar gloednieuwe kerstverhaal dat ze samen met collega-auteur Chantal Claassen schreef. Maar naar nieuwste thriller ‘Los geslagen’ waren wij natuurlijk ook erg nieuwsgierig. Ik kon dus ook niet wachten tot dit boek aan de beurt was op ons nog-te-lezen-lijst(je). 🙂

Als je ‘Los geslagen’ open slaat, krijg je eerst een opsomming te zien van wie er in welke villa woont en bijvoorbeeld hoe oud deze persoon is en wat voor dagelijkse bezigheden hij of zij heeft. Erg fijn om bij de hand te hebben natuurlijk, maar ook schrok ik een beetje, want zou het zo’n ingewikkeld verhaal zijn? Tijdens het lezen merkte ik dat dit gelukkig niet het geval was en dat ik eigenlijk ook niet meer terug hoefde te grijpen naar dit overzicht. Het is een mooi overzicht, maar ook eigenlijk niet meer dan dat.

In de proloog lezen wij over Gijs Tullemans. Je merkt dat de man niet meer de jongste is en afhankelijk is van anderen want sinds kort woont hij in bij zijn dochter Annemie en zijn schoonzoon Frederik. Nadat hij een hap van zijn vanillevla met chocoladebolletjes, zijn favoriet, heeft gegeten, sterft de beste man. Wie hem dit bakje vanillevla heeft gegeven, blijft onduidelijk en dit maakt mij erg nieuwsgierig. Ik wil snel verder lezen, dus sla de bladzijde gelijk om.

Als ik aan de eerste hoofdstukken begin, merk ik al meteen dat, ook in dit verhaal, de makkelijke schrijfstijl van Saskia weer naar voren komt. Saskia is erg goed in het neerzetten van menselijke personages, het zouden zomaar jouw buren kunnen zijn. En dit gevoel had ik ook meteen het gevoel alsof ik zelf in de straat van Annemie en Frederik woonde en als ik dit gevoel heb kan ik helemaal opgaan in het verhaal. Dit resulteerde er dan ook in dat ik het verhaal in een mum van tijd uit had.

Dat het verhaal de titel spannende roman heeft gekregen is goed. Als het de titel thriller had gekregen waren de lezers denk ik op het verkeerde been gezet. ‘Los geslagen’ is dan wel een spannend verhaal, maar geen bloederige thriller waar veel moorden aan te pas komen. Dit zorgt ervoor dat Saskia met dit verhaal ook deze doelgroep kan bereiken.

Omdat het verhaal ook verkrijgbaar was bij Kobo Plus kon ik het natuurlijk niet laten om het verhaal, tijdens het lezen, ook te beluisteren en dit was wederom een feest. Het verhaal is ingesproken door Dafne Holtland en persoonlijk vind ik dat deze stemacteur een hele prettige vertelstem heeft. Bepaalde situaties in het verhaal wist Daphne echt naar voren te brengen en hierdoor beleefde ik het boek nog intenser.

‘Los geslagen’ is een spannende roman geworden die je even laat ontsnappen aan je dagelijkse bezigheden. Even lekker ontspannen met een goed en spannend verhaal. Ik heb in ieder geval genoten!

Leesfragment

Nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan ook onderstaand leesfragment.

Los-geslagen

Gegevens van dit boek:
Titel: Los geslagen
Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Uitgever: Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 314
Aantal pagina’s e-book: 320
Verteller luisterboek: Dafne Holtland
Duur luisterboek: 07:56:55
ISBN paperback: 9789461096791
ISBN e-book: 9789461096937
ISBN luisterboek: 9789461097125
Prijs paperback: € 19,95
Prijs e-book: € 8,99
Prijs luisterboek: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus en Storytel.

2 thoughts on “Saskia M.N. Oudshoorn – Los geslagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge