Saskia M.N. Oudshoorn – Kerstgeluk *Blogtour*

Wij zagen dat Saskia een nieuwe deel in de Geluk-serie zou uitbrengen en aangezien ik de voorgaande delen met veel plezier gelezen had, wist ik dat ik deze ook graag wilde lezen. Toen ze dan ook een oproep deed voor bloggers die haar boek wilden lezen, wist ik hier moest ik op reageren. Enkele dagen later kon ik het boek dan ook gaan lezen. Uiteraard willen we Saskia M.N. Oudshoorn hartelijk bedanken hiervoor.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: De laatste drukke maanden van het jaar zijn aangebroken in Merwedam. Het restaurant van Laurens en Sjoerd loopt prima en alles wordt in gereedheid gebracht om het jaar af te sluiten met een aantal kerstdiners. Dan komt Jacob Nienhuis met een idee: waarom organiseren ze geen kerstmarkt in de straat, net als vroeger? De vrienden gaan enthousiast aan de slag en regelen ook nog ‘even’ een diner voor iedereen erbij. Als klap op de vuurpijl komt François, de vriend van Kate’s zus, met zijn plan: hij wil Chloe tijdens die kerstmarkt met een groots gebaar ten huwelijk vragen. Wanneer hij de kostbare verlovingsring, een familie-erfstuk, komt laten zien terwijl er in de keuken hard gewerkt wordt, dreigt het allemaal in de soep te lopen. De ring raakt kwijt, er zijn twijfels of Chloe zijn aanzoek wel zal accepteren én dan zit er binnen ook nog een bekende restaurantcriticus op zijn eten te wachten…

De cover

De cover is in kerstsfeer. De hoofdkleur is kerstgroen, en op de achtergrond staat een kerstkraampje. Op de voorgrond zit een man op zijn knieën voor een vrouw. Vraagt hij haar ten huwelijk? Ik word meteen nieuwsgierig, en doordat het, het vijfde deel in de Geluk-serie is, zou deze mij sowieso opgevallen zijn in de online boekhandel.

De auteur

Saskia M.N. Oudshoorn won in 2019 de #KoboTalent wedstrijd met haar feelgoodroman ‘Recept voor geluk’. Ze schreef al graag, maar na deze bekroning is ze zich er nog meer op gaan toeleggen. De auteur woont in de omgeving van Rotterdam en heeft naast het schrijven een baan in de foodindustrie.

Het verhaal

Het is de drukke periode voor kerst. Het restaurant van Laurens en Sjoerd loopt erg goed en ze treffen voorbereidingen om enkele kerstdiners te organiseren om het jaar mee af te sluiten. Als ze op een avond bij elkaar zitten, stelt Jacob Nienhuis voor om, net als vroeger een kerstmarkt te organiseren in de straat. De vriendengroep gaat aan de slag en naast de kerstmarkt besluiten ze ook nog ‘even’ een kerstdiner voor de bezoekers van de daklozenopvang en familie en vrienden te organiseren.
Als klap op de vuurpijl komt François, de vriend van Kate’s zus, met zijn plannen. Hij wil zijn vriendin Chloe tijdens de kerstmarkt ten huwelijk vragen. Hiervoor heeft hij een kostbare verlovingsring, een erfstuk uit de familie, uitgekozen. Als hij deze tijdens de voorbereidingen komt laten zien, dreigt alles in het honderd te lopen. De ring is opeens kwijt en zal Chloe zijn aanzoek wel accepteren? En dan zit er ook nog die restaurantcriticus in het restaurant op zijn eten te wachten…

Mijn mening

Kerstgeluk begint eerst met een korte terugblik naar de voorgaande delen. Hierdoor wordt je geheugen weer even opgefrist. Ik vind dit wel fijn, want voor mij, als veellezer, is het soms weer even goed denken waar het vorige boek ook al weer over ging. Als ik dan zo’n korte terugblik lees dan vallen de stukjes weer op hun plek en heb ik het verhaal weer helder voor de geest.

Kerstgeluk is het vijfde deel in de Geluk-serie. Echter, dit deel zou je ook losstaand kunnen lezen, maar eerlijk, dat zou zonde zijn, want de voorgaande vier delen zijn té leuk om niet te lezen. Maar doordat vooraan de terugblik staat naar de voorgaande delen, weet je toch wat daar gespeeld heeft en zou je deze ook kunnen lezen als je gewoon zin hebt in een heerlijk kerstverhaal. Want dit verhaal is weer echt genieten. Net als de voorgaande delen voelt het een beetje alsof je thuiskomt in Merwedam. De bekende personages komen weer terug en deze keer ligt de nadruk op Chloe, Kates zus, en haar Franse vriend François.

De vrienden besluiten een kerstmarkt te gaan organiseren, inclusief een groot diner, niet alleen voor de bewoners en winkeliers, maar ook voor de daklozenopvang. Hier door hebben ze het enorm druk en krijg je ook meteen het kerstgevoel te pakken. Dit spat dan ook van de pagina’s af. De onderwerpen die aan bod komen zijn alledaags en hierdoor kun je je heel makkelijk in de personages verplaatsen. De schoonmoeder van Kate wordt echt neergezet als de boze schoonmoeder, en dit vond ik echt geweldig om te lezen. 🙂 Maar vooral doordat Saskia dit uiteindelijk toch weet om te buigen, zorgt ervoor dat het verhaal een hele prettige wending krijgt.

Als je het kerstgevoel te pakken wilt krijgen, kan ik je één advies geven: Pak Kerstgeluk ter hand en voordat je het weet zet je de kerstsongs op en haal je de kerstspullen van zolder om helemaal in kerstsfeer te komen. Ik kan in ieder geval niet wachten tot het kerstmis is.

Blogtour

Bij dit boek doen we ook weer mee aan de blogtour. Er zullen naast onze recensie ook nog een aantal andere bloggers aandacht aan dit boek geven. Neem zeker ook eens een kijkje op hun website om hun mening te lezen over dit boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Kerstgeluk
Serie: Geluk-serie
Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Uitgever: Kobo Original
Aantal pagina’s e-book: 128
ISBN e-book: 9781774538555
Prijs e-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge