Saskia M.N. Oudshoorn – Grenzeloos geluk

We kregen via Oona Agency een persmail dat het vierde deel van de ‘Geluk’-serie geschreven door Saskia M.N. Oudshoorn zou verschijnen. Aangezien ik deel 3 nog niet gelezen had en ik wist dat deze via Kobo Plus te lezen en te luisteren was, vond ik het tijd worden dat ik deze nu echt eens ging lezen.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Wanneer Liv en Matthew een groot trouwfeest organiseren, besluit beste vriend Laurens tijdens de romantische hotelovernachting impulsief en ondanks zijn twijfels zijn vriendin Kate ook ten huwelijk te vragen. Laurens’ vrijgezellenfeest brengt echter onverwacht een heftige en onverwerkte periode uit zijn verleden tot leven. En terwijl dit gegeven hem volledig afleidt, slaat ook nog eens het noodlot toe bij Kate. Opeens ziet Laurens zich niet alleen geconfronteerd met een chaotisch verleden maar ook met een onzekere toekomst. Ten einde raad besluit hij te doen wat hij jaren daarvoor ook al eens deed: vluchten…

De cover

De cover is in dezelfde stijl als de voorgaande delen. Deze keer is gekozen voor de kleur roze. Doordat het in dezelfde stijl is als de voorgaande delen zou dit boek mij zeker opgevallen zijn.

De auteur

Saskia M.N. Oudshoorn won in 2019 de #KoboTalent wedstrijd met haar feelgoodroman ‘Recept voor geluk’. Ze schreef al graag, maar na deze bekroning is ze zich er nog meer op gaan toeleggen. De auteur woont in de omgeving van Rotterdam en heeft naast het schrijven een baan in de foodindustrie.

Het verhaal

Liv en Matthew gaan trouwen en hebben hiervoor een gigantisch trouwfeest georganiseerd. Hun beste vrienden kunnen in het hotel overnachten. Hierop besluit Laurens om zijn vriendin Kate impulsief ten huwelijk te vragen, ondanks zijn twijfels. Laurens vrienden zijn vastbesloten om een vrijgezellenfeest te organiseren maar hier komt onverwachts een gebeurtenis uit het verleden weer tot leven en hierdoor wordt hij volledig in beslag genomen. Terwijl hij met zijn verleden bezig is, raakt zijn vriendin Kate gewond. Laurens geeft zich de schuld hiervan. Laurens ziet opeens niet alleen zijn chaotisch verleden voor zich, maar is er ook zeker van dat zijn toekomst onzeker is. Om geen beslissingen te nemen, doet hij, wat hij al eerder deed: vluchten…

Mijn mening

Het was voor mij al even geleden dat ik ‘Recept voor geluk‘ en ‘Breekbaar geluk‘, de eerste twee delen in de Geluk-serie gelezen had, dus ik vond het wel fijn dat voor in het boek een korte terugblik naar beide boeken stond. Hierdoor werd mijn geheugen even opgefrist en kwam de verhaallijn weer terug in mijn geheugen. Altijd wel handig bij een serie.

Het verhaal begint ongeveer één jaar na het tweede deel, op het moment dat Matthew en Liv gaan trouwen. Laurens en Kate zijn als beste vrienden van het trouwpaar natuurlijk aanwezig en ze zijn ook sinds kort een koppel. Kate zou graag meer willen, maar Laurens lijkt daar nog niet veel voor te voelen. Daarom verrast hij iedereen, inclusief zichzelf, als hij Kate ten huwelijk vraagt.

Het verhaal wordt afwisselend door Laurens en Kate verteld en hierdoor weet je als lezer meer als de hoofdpersonages. Laurens gaat regelmatig terug in de tijd en in eerste instantie vroeg ik me af waarom dit was, maar dit wordt later in het verhaal duidelijk en deze terugblikken in het verleden waren zeer zeker nodig om het verhaal later helder te krijgen.

Ik had soms echt de neiging om Laurens een schop onder zijn kont te geven, al kon ik me gedeeltelijk ook in hem verplaatsen. Ik vond hem niet het meest prettigste personage. Hij kwam op mij wat egoïstisch over, maar toch wilde ik als lezer weten, waarom hij op deze manier reageerde. Ik wilde erg graag zijn hele verhaal kennen en dat kom je in deze feelgood zeer zeker te weten. Het boek heeft niet alleen een feelgood-tintje, er komen ook serieuze onderwerpen aan bod. Een ongeluk, weglopen voor gevoelens die je niet kunt plaatsen, je niet goed genoeg voelen, en werk doen wat je liever niet zou doen. Maar ondanks deze heftige onderwerpen blijft het verhaal redelijk luchtig en leest het makkelijk weg.

Ik ben, zoals hierboven al aangegeven, dit derde deel gaan lezen, omdat we een mailtje kregen over het vierde deel van de ‘Geluk’-serie ‘Eindeloos geluk’ en deze ga ik zeer binnenkort ook lezen. Als ik dit vierde deel gelezen heb, zal de recensie hiervan natuurlijk ook weer hier verschijnen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Grenzeloos-geluk

Gegevens van dit boek:
Titel: Grenzeloos geluk
Serie: Geluk
Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 240
Aantal pagina’s e-book: 311
Verteller luisterboek: Jantine van den Bosch
Duur luisterboek: 09:57:00
ISBN paperback: 9789020546200
ISBN e-book: 9781774533468
ISBN luisterboek: 9781774533451
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 9,99
Prijs Luisterboek: € 17,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge