Saskia M.N. Oudshoorn – Funky Foodtruck *Blogtour*

We zagen in de aanbiedingsfolder van Zomer & Keuning dat er een nieuw boek van Saskia M.N. Oudshoorn zou verschijnen. Aangezien ik haar boeken altijd graag lees, hoefde ik niet lang na te denken. Deze wilde ik graag lezen. Toen we gevraagd werden of we ook mee wilden doen aan de blogtour was dat natuurlijk extra leuk. Een aantal weken voor de verschijningsdatum ontvingen wij een digitaal vooruitleesexemplaar van ‘Funky Foodtruck’. Hier willen we Zomer & Keuning uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen op de achterflap van dit boek: In ‘Funky Foodtruck’ van Saskia M.N. Oudshoorn volgt Ramona met frisse tegenzin een studie op de universiteit. In de weekenden staat ze met haar broer Sam en hun foodtruck Saté Sam op festivals. Er is één goede reden waarom ze het op de uni uithoudt: Timo. Hoewel ze ervan overtuigd is dat het nooit wat wordt tussen haar en deze knapperd, houdt ze toch een stiekeme crush. Als de arrogante Alexia er met ‘haar’ Timo vandoor wil gaan, moet ze wel uit haar schulp kruipen.

De cover

De cover van Funky Foodtruck is in dezelfde stijl als ‘Foodtruck fiësta’, het eerste deel in de Foodtruck-serie. Op de cover staat een foodtruck met bovenop het dak saté aan een stokje. Erg origineel bedacht en heel toepasselijk. De cover zou me zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Saskia M.N. Oudshoorn won de Kobo Talent-wedstrijd met haar feelgoodroman ‘Recept voor geluk‘ en is daarna niet meer gestopt met schrijven. Inmiddels heeft ze meerdere series op haar naam staan, waaronder de Geluk-serie, de Liefde in Milaan-serie en de Foodtruck-serie.

Het verhaal

Ramona studeert met tegenzin op de universiteit. Haar broer Sam heeft zijn studie niet afgemaakt, dus alle hoop is nu op haar gevestigd. In de weekenden staat ze samen met haar broer Sam op festivals of feestjes met hun foodtruck Saté Sam. Er is maar één reden dat ze haar studie aan de universiteit nog volgt en dat is Timo. Hoewel ze zeker weet dat het nooit wat kan worden tussen haar en Timo, blijft ze toch stiekem verliefd op hem. Maar dan wil de arrogante Alexia er met ‘haar’ Timo vandoor gaan, dus moet ze wel een plan bedenken…

Mijn mening

Omdat we aan de blogtour rondom dit boek meedoen, heb ik vorige week nog even ‘Foodtruck Fiësta‘ met veel plezier gelezen. Dus ik begon enthousiast deze feelgood te lezen. De hoofdpersonen Mats en Tienus uit ‘Foodtruck Fiësta’ spelen maar een kleine rol in dit tweede deel, dus je zou ‘Funky Foodtruck’ ook goed kunnen lezen, zonder dat je ‘Foodtruck Fiësta’ gelezen hebt, maar ik geef je één tip… Ga die ook lezen, want beide verhalen zijn gewoon te leuk.

In ‘Funky Foodtruck’ draait het voornamelijk om Ramona en Justus. Ramona is een jonge 23 jarige vrouw die tegen haar zin een studie doet, het enige pluspunt is dat Timo, de stiekeme crush van Ramona, ook die studie volgt. Wat meteen opvalt is dat Ramona zich niet goed genoeg voelt voor Timo. Hij komt uit een ander milieu en heeft meer geld te besteden dan Ramona.

Justus is de leadzanger van de steeds bekendere en populairdere band Just Did It! Hij moet niet te veel van de poppenkast rondom zijn bekendheid hebben en is het liefst lekker muziek aan het maken of op de boerderij. De nieuwe bandmanager wil echter dat hij een sexy imago krijgt en daar moet hij dus echt niks van weten.

In eerste instantie lijken beiden niks met elkaar gemeen te hebben, maar door toeval komen ze op elkaars pad en door een plannetje van de beste vriendin van Sanne krijgen ze meer met elkaar te maken.

Het verhaal is ontzettend origineel bedacht en Saskia heeft door haar beeldende schrijfstijl mij weer zo het verhaal ingetrokken, waardoor ik binnen no time in het verhaal zat en het boek wederom niet aan de kant kon leggen. Bepaalde zaken zie je zo voor je en ik heb Gijs de Geit echt in mijn hart gesloten, wat een heerlijk eigenwijs beestje. Één bepaalde scène is zo geweldig dat je gewoon dubbel ligt van het lachen. Ik ga natuurlijk niet vertellen welke scène, zodra je het boek leest en deze scène tegenkomt, weet je precies wat ik bedoel.

Wat ik ook erg leuk vind, is dat Saskia ervoor gekozen heeft, om enkele songteksten te schrijven en deze in het boek te verwerken. De teksten zijn gevoelig en passen echt bij de personages, waar ze de teksten voor geschreven heeft. Wat natuurlijk nog leuker zou zijn, is als een singer/songwriter zich meldt die deze teksten ook echt zou wil bewerken en muziek eronder wil zetten dat je ze ook echt kunt beluisteren. Maar de teksten alleen, zijn al erg mooi.

Saskia heeft ook nu ervoor gekozen om enkele zwaardere onderwerpen in het verhaal te verwerken en dit heeft ze op zo’n manier gedaan, dat je er over na gaat denken, maar het verhaal nergens te zwaar wordt. Ze besteedt aandacht aan o.a. jezelf goed genoeg vinden en voldoen aan verwachtingen. Dit heeft ze op een erg mooie manier in het verhaal verweven, en hierbij blijkt dat vriendschap soms erg belangrijk kan zijn.

Van mij mag er zeker nog nog een vervolg komen op Funky Foodtruck. Bijvoorbeeld over het personage Sanne, de beste vriendin van Ramona, die in dit verhaal ook een belangrijke rol speelt. Ik zou hem zeker weer gaan lezen, want je weet gewoon als je een boek van Saskia leest ben je een paar uurtjes niet bereikbaar. Eenmaal begonnen in een boek van Saskia, betekent dat je pas stopt met lezen als je de laatste pagina gelezen hebt.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Funky-foodtruck

Blogtour

Bij dit boek doen we ook weer mee aan de blogtour. Er zullen naast onze recensie ook nog een aantal andere bloggers aandacht aan dit boek geven. Neem zeker ook eens een kijkje op hun website om hun mening te lezen over dit boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Funky foodtruck
Serie: Foodtruck
Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 304
Aantal pagina’s e-book Funky Foodtruck 1: 71
Aantal pagina’s e-book Funky Foodtruck 2: 67
Aantal pagina’s e-book Funky Foodtruck 3: 105
ISBN paperback: 9789020550467
ISBN e-book Funky Foodtruck 1: 9789020550481
ISBN e-book Funky Foodtruck 2: 9789020550498
ISBN e-book Funky Foodtruck 3: 9789020550504
ISBN luisterboek: 9789020550474
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book Funky Foodtruck 1: € 3,99
Prijs e-book Funky Foodtruck 2: € 3,99
Prijs e-book Funky Foodtruck 3: € 3,99
Prijs luisterboek: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com en Bruna.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge