Saskia M.N. Oudshoorn – Foodtruck Fiësta

Ik doe mee aan de blogtour rondom ‘Funcky Foodtruck’, maar persoonlijk vind ik het dan fijner om ook het voorgaande deel gelezen te hebben, dus ik besloot om de ‘Foodtruck Fiësta’-serie op Kobo Plus te downloaden en me te installeren om dit boek te gaan lezen.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Bertina, Tinus voor vrienden, is toe aan een sabbatical. Na de breuk met haar jeugdliefde Mats is ze gevlucht in haar studie en inmiddels is ze zelfs aan een tweede opleiding begonnen. Dat gaat echter allemaal in de ijskast als ze op Marktplaats een foodtruck koopt. Haar retro ijstruck moet flink worden opgeknapt, en daar kan Mats haar wel bij helpen. Ongemakkelijk…

De cover

De cover van de Foodtruck Fiësta bundel is blauw en er staat, natuurlijk een foodtruck op met de ijsco erbovenop. De cover komt vrolijk over en dit past perfect bij een feelgood. De cover zou mij zeker opgevallen zijn in de boekhandel. De drie losse delen van Foodtruck Fiësta hebben alle drie een andere kleur, maar verder is de cover eigenlijk identiek, behalve dat de naam van het deel door de ijsco staat.

De auteur

Saskia M.N. Oudshoorn won de Kobo Talent-wedstrijd met haar feelgoodroman ‘Recept voor geluk‘ en is daarna niet meer gestopt met schrijven. Inmiddels heeft ze meerdere series op haar naam staan, waaronder de Geluk-serie, de Liefde in Milaan-serie en de Foodtruck-serie.

Het verhaal

Bertina, ook wel Tinus voor vrienden, heeft besloten tijdelijk te stoppen met haar studie. Ze heeft besloten dat ze met een foodtruck op festivals eten wil verkopen. Sinds haar moeder vertrokken is met haar nieuwe vriend Yogamat, heeft ze ontdekt dat ze koken toch wel erg leuk vindt. Omdat hun vader aan het wegkwijnen is na het vertrek van hun moeder hebben ze hem naar linedance gestuurd. Daar heeft hij de oude buurvrouw ontmoet en daar klikt het erg goed mee. Maar dit is de moeder van Mats, het eerste vriendje en de grote liefde van Bertina. Paniek!

Als Bertina via marktplaats een foodtruck op de kop tikt, strandt ze hier al mee op de terugweg. En dan blijkt dat er maar één iemand haar kan helpen op dat moment… Was het wel zo’n goed idee om die hulp te vragen?

Mijn mening

We doen met ‘Funky Foodtruck’ mee aan de blogtour bij Zomer & Keuning, dus vond ik het tijd worden om de voorgaande bundel ‘Foodtruck Fiësta’ toch echt te gaan lezen en het is eigenlijk nooit een straf om een boek van Saskia te lezen. ‘Foodtruck Fiësta’ staat als drie afzonderlijke e-boeken op Kobo Plus en er staat een luisterboek van de totale bundel. Dus dat was ideaal. Alles gedownload en mij heerlijk geïnstalleerd in de tuin.

Het verhaal gaat over Bertina, ook wel Tienus genoemd door vrienden. Na de breuk met haar jeugdliefde Mats heeft ze zich op haar studie gestort, maar na een afgeronde studie en bezig aan haar tweede studie vindt ze het tijd voor een sabbatical. Ze wil een foodtruck aanschaffen om op festivals eten te verkopen. Ze tikt een foodtruck op de kop, echter dit blijkt nog al een miskoop. En ze moet, de laatste persoon die ze om hulp wil vragen, toch echt bellen, Mats. Dit wordt natuurlijk heel ongemakkelijk.

En Saskia weet dit op zo’n manier op te schrijven dat je je perfect weet in te leven in de verschillende personages. Je hebt natuurlijk al vrij snel een vermoeden hoe het verhaal gaat aflopen, maar dat maakt bij een feelgood niet uit, vind ik. Het gaat om de beleving er om heen en dat weet Saskia op zo’n leuke manier te omschrijven dat je het gevoel hebt dat je er zelf bij bent. Ik had echt het gevoel alsof ik Mats en Tienus echt leerde kennen en kon me de gevoelens van Tienus echt goed voorstellen. Saskia heeft geloofwaardige personages neer weten te zetten. En ik heb echt dubbel gelegen om de benaming Yogamat. 🙂 Heerlijk verzonnen.

Bij Saskia weet je eigenlijk altijd dat ze ook diepgang in het verhaal weet te brengen. Dit heeft ze bij ‘Foodtruck Fiësta’ ook weer gedaan. Onder andere door dyslexie ter sprake ter brengen en welke gevolgen dit ook op volwassen leeftijd nog kan hebben, maar ook hoe je je door de dyslexie in je jeugd altijd minder gevoeld kan hebben en je op latere leeftijd nog altijd het gevoel kunt hebben dat je niet goed genoeg bent.

Ik heb echt genoten van ‘Foodtruck Fiësta’ en kan dan ook niet wachten om ‘Funky foodtruck’ te gaan lezen, waarvan Saskia zelf zegt dat haar hart echt in het boek zit. Dus ik ben benieuwd. Van ‘Funky foodtruck’ zal onze recensie op 16 september te lezen zijn.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Foodtruck-fiesta

Gegevens van dit boek:
Titel: Foodtruck Fiësta
Serie: Foodtruck Fiësta
Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s e-book In de ijskast (1): 92
Aantal pagina’s e-book Een ijskoude klus (2): 73
Aantal pagina’s e-book Meisje met het ijsje (3): 86
Verteller luisterboek: Cain Slobbe & Linda Kasander
Duur luisterboek: 07:34:31
ISBN paperback: 9789020548501
ISBN e-book In de ijskast (1) : 9789020545302
ISBN e-book Een ijskoude klus (2): 9789020545319
ISBN e-book Meisje met het ijsje (3): 9789020545326
ISBN luisterboek: 9789020545333
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book In de ijskast (1): € 1,99
Prijs e-book Een ijskoude klus (2): € 3,99
Prijs e-book Meisje met het ijsje (3): € 3,99
Prijs luisterboek: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com en Bruna.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus en Storytel en te beluisteren via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge