Saskia M.N. Oudshoorn – Eindeloos geluk

Aangezien ik eerder de voorgaande delen van de ‘Geluk’-serie met veel plezier gelezen heb, wilde ik dit vierde deel natuurlijk ook lezen. Dus toen Oona.Agency ons hierover mailde kwam deze al snel op mijn nog-te-lezen-lijstje te staan. Nadat ik zag dat deze zowel te lezen als te luisteren was via Kobo Plus ben ik deze dan ook snel gaan lezen.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Laurens van Rooijen en Kate Young zijn net getrouwd. Als huwelijkscadeau hebben ze iets heel bijzonders gekregen: zes maanden gratis huur van het pand naast Livs Lekkernijen. Een totale verrassing voor Laurens: hij had net zijn droom voor een eigen restaurant geparkeerd. Het liefst wil Laurens echter van niemand afhankelijk zijn; hij heeft er dan ook moeite mee het cadeau te accepteren, hoewel Kate niets liever wil dan dat hij het doet.

Daarnaast komt Kate erachter dat Laurens een belofte aan zijn ex-vriendin Charlie heeft gedaan. Maar niet alleen Laurens vertelt weleens een keer iets niet, Kate heeft een nog veel groter geheim…

Ondertussen loopt de overvaller op Livs Lekkernijen nog steeds vrij rond. En dat is niet het enige waar ze zich zorgen over moeten maken: er is nóg iemand die zijn zinnen op het pand aan de Voorstraat heeft gezet…

De cover

De cover van dit vierde deel in deze serie vind ik erg goed passen bij de voorgaande delen. De hoofdkleur is nu donkerblauw en er staat een grote cupcake op de cover, waar bovenop een stelletje zit. Dit vind ik erg leuk uitgedacht en vind ik goed bij de serie passen. Doordat deze cover in dezelfde stijl is als de covers van ‘Recept voor geluk‘, ‘Breekbaar geluk‘ en ‘Grenzeloos geluk‘ zou deze mij zeker opgevallen zijn in de winkel.

De auteur

Saskia M.N. Oudshoorn won in 2019 de #KoboTalent wedstrijd met haar feelgoodroman ‘Recept voor geluk’. Ze schreef al graag, maar na deze bekroning is ze zich er nog meer op gaan toeleggen. De auteur woont in de omgeving van Rotterdam en heeft naast het schrijven een baan in de foodindustrie.

Het verhaal

Laurens en Kate zijn net getrouwd en ze hebben van meneer Nienhuis een heel bijzonder huwelijkscadeau ontvangen. Zes maanden gratis huur van het pand naast Livs Lekkernijen. Dit was voor Laurens een totale verrassing. Hij had zijn droom van een eigen restaurant net geparkeerd, aangezien het pand verkocht was. Laurens wilt echter het liefst van niemand afhankelijk zijn, en hij heeft er dan ook moeite mee om dit grote cadeau te accepteren. Kate wil echter niets liever dan dat hij het cadeau accepteert!

Dan komt Kate er achter dat Laurens een belofte heeft gedaan aan zijn ex-vriendin Charlie. Maar niet alleen Laurens houdt wel eens iets achter… Kate heeft een nog veel groter geheim..

De overvaller op Livs lekkernijen loopt nog steeds vrij rond, maar dat is niet het enige waar ze zich druk om moeten maken. Er heeft nog iemand zijn oog laten vallen op het pand aan de Voorstraat en diegene laat zich niet zomaar stoppen…

Mijn mening

Eindeloos geluk begint met een terugblik op de voorgaande delen, hierdoor zou dit deel ook losstaand te lezen zijn, echter denk ik dat je dan toch een deel van de band tussen de verschillende personages mist en als lezer sluit je de hoofdpersonages ook in je hart en dat loop je mis als je alleen dit vierde deel van de serie zou lezen.

Saskia M.N. Oudshoorn heeft een vloeiende schrijfstijl en zoals we van haar gewend zijn, zit je al snel in het verhaal. Oudshoorn brengt in iedere feelgood ook een vleugje spanning en dit doet ze in ‘Eindeloos geluk’ ook weer op een boeiende manier. Hierdoor lees je het boek in één ruk uit. Je wilt weten hoe de puzzelstukjes op hun plek vallen en of alles goed komt met de verschillende personages.

Het is niet alleen maar feelgood wat de klok slaat. Oudshoorn heeft ook enkele serieuze onderwerpen onder de aandacht gebracht, zo komen vruchtbaarheidsproblemen en de gevolgen van een trauma aan bod en laat ze zien dat deze toch echt bespreekbaar gemaakt moeten worden.

Net als de voorgaande delen vind je achter in het boek enkele recepten die in het boek ter sprake komen. Dit vind ik een leuk extraatje, aangezien gebak en eten toch een grote rol in deze serie spelen.

Of dit vierde deel de afsluiter is van de serie is voor mij niet geheel duidelijk. Ik zie zeer zeker nog ruimte voor een volgend deel, wellicht dat Charlie dan een hoofdrol krijgt? Maar dat is nog afwachten.

Mocht je liever een papieren boek lezen, dan heb ik goed nieuws. Eindeloos geluk verschijnt in juli als paperback bij Zomer & Koning.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Eindeloos geluk
Serie: Geluk
Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Uitgever: Kobo Original
Aantal pagina’s e-book: 293
Verteller luisterboek: Simone Breukink
Duur luisterboek: 08:18:00
ISBN e-book: 9781774537350
ISBN luisterboek: 9781774537367
Prijs e-book: € 7,99
Prijs Luisterboek: € 17,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com of te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge