Sarah Prins – Holland house

Holland House

Van A.W. Bruna uitgevers ontving ik Holland House om een recensie over te schrijven. Hier wil ik A.W. Bruna hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Een jonge journaliste onthult de duistere kant van Rio de Janeiro.
Wat speelt er zich af achter de schermen van het grootste sportevenement ter wereld…
Journaliste Sanne Gregorius reist net als haar vriend Fabian, die als fysiotherapeut deel uitmaakt van het Nederlandse olympisch team, naar Rio de Janeiro. Op zoek naar onderwerpen om over te schrijven, ontmoet ze de Braziliaanse bouwvakker Orestes. Hij vertelt Sanne over de ellende die veel arme Brazilianen de afgelopen jaren hebben meegemaakt. Maar hij heeft nog een onthulling, over een uitzendbureau dat verwikkeld is in criminele activiteiten. Een uitzendbureau dat ondersteunend personeel levert voor de Spelen…
Het zou Sanne de scoop kunnen opleveren die haar in één klap als serieuze journalist op de kaart zet: de onthulling van malafide praktijken die de Olympische Spelen op hun grondvesten doen schudden. Terwijl sporters vanuit alle windstreken onder het toeziend oog van miljoenen toeschouwers en tv-kijkers strijden om de hoogste eer, krijgt Sanne de duistere kant van Rio de Janeiro te zien. Op zoek naar de waarheid komen haar eigen leven en de levens van de mensen om haar heen op het spel te staan.

Ik had al verscheidene keren reclame langs zien komen op Social media over dit boek, en was dan ook ontzettend nieuwsgierig hiernaar. Dus toen het boek binnenkwam, ook vrijwel meteen gaan lezen. De cover laat 5 cirkels zien met daarin 5 afbeeldingen die duidelijk in het verhaal naar voren komen. De Oranje letters van Holland house laten duidelijk zien dat dit met Nederland te maken heeft en het bekende Holland house wat altijd bij de spelen gebouwd wordt. De cover spreekt me meteen aan.

Het boek heeft 52 hoofdstukken, die allemaal een datum en tijd bij het hoofdstuk hebben staan. In het begin van het verhaal vond ik het even verwarrend, want dan gaat het over William en kun je deze persoon nog helemaal niet linken met de Olympische Spelen of aan Sanne die de hoofdrol in het boek speelt, echter al vrij snel heb je in de gaten dat de dingen die William doet niet kloppen en dat dit beslist een belangrijke rol gaat krijgen in het verdere verloop van het boek, en zo is het ook. Sanne is eigenlijk naar Rio gekomen om vakantie te vieren, maar ze heeft de hoofdredacteur van het blad Positive, waar ze voor werkt, gezegd dat ze een artikel over de sfeer van de Olympische spelen wil maken. Echter als ze aankomt, wil ze meer. Ze wil eens niet het zoetsappige verhaal met positieve dingen schrijven wat ze normaal doet, ze wil een artikel schrijven waar ze mee door kan breken. Doordat ze in een van de favela’s in contact komt met Orestes weet ze dat ze een geweldig verhaal te pakken heeft als ze dit rond krijgt. De weg die ze hiervoor af moet leggen gaat echter niet zonder slag of stoot. Ze moet zelfs nog voor haar eigen leven vrezen.
Ondanks dat het verhaal zich rond de Olympische Spelen afspeelt en hierdoor in principe maar een beperkte houdbaarheid heeft, denk ik persoonlijk dat dit verhaal ook over een jaar nog goed te lezen is en de spanning er niet minder om is. De karakters worden goed neergezet en naar mijn gevoel voldoende uitgewerkt. Ook heeft de schrijver zich voldoende verdiept in de situatie, zoals die in Rio is, en dit goed in het verhaal verwerkt. De spanning bleef voldoende hoog, zodat ik steeds door wilde blijven lezen. Dit is voor mij een teken dat een boek goed uitgewerkt is.
Ik hoop dat we na dit debuut nog snel iets horen van Sarah Prins, een gewezen journalist, die onder pseudoniem schrijft.

Gegevens van dit boek:
Titel: Holland House
Auteur: Sarah Prins
Aantal pagina’s Paperback: 304
Aantal pagina’s E-book: 304
ISBN Paperback: 9789400507395
ISBN E-book: 9789044975130
Prijs Paperback: € 17,50
Prijs E-book: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

One thought on “Sarah Prins – Holland house

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge