Sarah Pinborough – Wat jij niet ziet

Van The house of books ontving ik het vooruitleesexemplaar van “Wat jij niet ziet” geschreven door Sarah Pinborough om hier een recensie over te schrijven. Hier wil ik The house of books hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Louise is een alleenstaande moeder. Tijdens een zeldzaam avondje uit ontmoet ze een man en valt als een blok voor hem. De maandag erop ontmoet ze haar nieuwe baas, David. De man uit het café, die getrouwd blijkt te zijn, en die zegt een fout te hebben begaan. Dan ontmoet Louise Adele, de vrouw van David. De twee raken bevriend en Louise leert een heel andere kant van David kennen. Er lijkt iets goed mis in hun huwelijk. Louise wil weten wat… 

Aangezien ik het vooruitleesexemplaar ontvangen heb, heb ik het boek ontvangen waar nog niet de originele cover omheen zat. Ik vind deze cover wel heel gaaf, en triggerde mij meteen. Ik was meteen heel erg nieuwsgierig naar het boek. Wat is het voor verhaal. Hoe zit het in elkaar. Wat moet ik niet vertrouwen. Een hoop vragen, die me dwongen om snel te gaan lezen.


Louise is een alleenstaande moeder. En tijdens een avondje stappen leert ze een man, David, kennen waar ze een gezellige avond mee heeft. Dit blijkt echter ook haar nieuwe baas te zijn. Natuurlijk niet de meest ideale situatie. Echter als Louise ook nog bevriend raakt met Adele, de vrouw van David, wordt het wel heel lastig allemaal. De vriendschap met Adele wordt al snel hechter, maar Louise blijft David ook buiten het werk om zien. Maar via Adele leert ze ook een andere kant van David kennen. Hoe meer Louise over David en Adele en hun huwelijk komt te weten des te nieuwsgierig wordt ze. Ze wil helpen… Maar of dit nu zo’n goede oplossing is…

Tijdens het lezen van het boek, krijg ik steeds meer vragen, met als gevolg dat ik steeds verder wil lezen. Het verhaal moet je gewoon lezen. Helemaal in het begin moest ik heel even denken aan het boek “Achter gesloten deuren” geschreven door B.A. Paris. Dit kwam vooral door het controlerende gedrag van David. Echter deze vergelijking met het boek Achter gesloten deuren verdwijnt al snel weer. Het boek laat je heel lang geloven dat je een verhaal leest over een slecht huwelijk waar een buitenstaander zich mee wil gaan bemoeien. Echter dit is nodig om tot de climax van het verhaal te komen. Ieder klein detail wat Sarah Pinborough beschrijft en waar je je tijdens het lezen soms afvraagt, wat heeft dit met het verhaal te maken, is nodig om tot dit ongelooflijke onverwachte einde te komen. De hashtag die bij dit boek in het leven is geroepen is #wtfthatending en deze past er precies bij. Deze hashtag zegt precies datgene over het einde.

Gegevens van dit boek:
Titel: Wat jij niet ziet
Auteur: Sarah Pinborough
Uitgever: The House of Books
Aantal pagina’s paperback: 400
ISBN paperback: 9789044350579
ISBN E-book: 9789044350586
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge