Sarah Pinborough – Belofte maakt schuld


Ik had eerder het boek “Wat jij niet ziet” geschreven door Sarah Pinborough gelezen en hier was ik erg over te spreken. Dus toen ik zag dat er een nieuw boek uit kwam van haar, moest ik deze gewoon lezen. Na een korte mail wisseling ontving ik het boek ook vrij snel in de brievenbus. Hier wil ik The House of Books dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Drie vrouwen, en een van hen leeft een leugen. Maar wie?
Is het Lisa? Achtervolgd door haar tragische verleden, wil ze niets anders dan een rustig leven met haar dochter Ava.
Is het Ava? Zij wordt een held als ze een jongetje redt, maar ze zit helemaal niet op al die aandacht te wachten.
Of is het Marilyn? Die heeft een perfect leven: man, goeie baan, mooi huis. Zo lijkt het tenminste.
Eén moment zal de levens van de vrouwen voorgoed veranderen. Hun geheimen kunnen hun ondergang betekenen. Redden ze zich hieruit? 

De cover

De cover is wit met op de voorgrond de titel in groene letters. Er achter zie je een vrouw die de handen voor zich uit steekt alsof ze iets wil afweren. De vrouw heeft gehuild lijkt het. Ik zou het boek aan de hand van de cover waarschijnlijk niet opgepakt hebben. Deze cover zegt me niet zo heel veel. Vooral de titel valt op op de witte achtergrond. Wellicht is dit bewust gedaan?

De auteur

Sarah Pinborough (1972) is prijswinnend schrijver van boeken en televisieseries, onder meer voor de BBC. Het Engelse manuscript van Wat jij niet ziet werd verkocht na een duizelingwekkende veiling en inmiddels zit ook een film in de pijplijn.

Het verhaal

Belofte maakt schuld gaat over drie vrouwen. Lisa, Ava en Marilyn. Lisa is de hoofdpersonage en de moeder van Ava. Marilyn is de beste vriendin van Lisa en haar collega. Ze hebben alle drie hun eigen problemen, Lisa heeft het nooit over haar ex, de vader van Ava. De zestienjarige Ava wil vooral vrij zijn en dat haar overbezorgde moeder haar wat meer met rust laat. Marilyn heeft een man, mooi huis en een goede baan. Ze heeft het goed voor elkaar… lijkt het. Op een dag redt Ava een klein jongetje uit het water. En hierdoor veranderen de levens van alle drie op een drastische manier.

Mijn mening

Het boek is opgebouwd uit drie delen en wordt verteld vanuit verschillende personages en met hoofdstukken “Ervoor” en “Erna”. Het eerste deel leest eigenlijk meer als een roman dan als een thriller. Alles lijkt eigenlijk heel goed te gaan met de hoofdpersonen. Hier wordt ruim de tijd genomen zodat je een goed beeld van de hoofdpersonen krijgt. In het tweede deel redt Ava een klein jongetje uit het water en dit zorgt er voor dat de levens van de vrouwen op hun kop komen te staan. Niks is meer zoals het was en familiebanden, vriendschappen en relaties komen onder zware druk te staan. En hier begint langzaam de vraag te ontstaan wie heeft er gelogen?
Er gebeuren vanaf dan een hele hoop dingen, en de geheimen van de hoofdpersonen blijken toch meer met elkaar te maken te hebben dan in eerste instantie gedacht. Sarah heeft het wederom voor elkaar om een boek te schrijven waarbij je het verhaal echt voor ogen ziet en het echt steeds verder ziet ontwikkelen. Het einde is verrassend en had ik niet aan zien komen. Hier houd ik van. Nu ik  “Belofte maakt schuld” gelezen heb, weet ik het zeker. Ik ben fan van de schrijfstijl van Sarah Pinborough.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Belofte maakt schuld
Auteur: Sarah Pinborough
Uitgever: The house of books
Aantal pagina’s paperback: 318
Aantal pagina’s E-book: 340
ISBN paperback: 9789044354508
ISBN E-book: 9789044354515
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge