Sarah Pinborough – 13 Minuten

Ik had dit boek al een hele tijd op mijn nog te lezen lijst staan. Dus nu vond ik het echt tijd om dit boek te gaan lezen.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: ‘Was ze maar doodgegaan.’
Ik was dertien minuten dood.
Ik kan me niet meer herinneren hoe ik in het ijskoude water terechtkwam, maar dit weet ik nog wel: het was geen ongeluk en ik was niet suïcidaal.
Ze zeggen dat je je vrienden dichtbij moet houden en je vijanden nog dichterbij, maar als je een tiener bent, is het moeilijk om ze uit elkaar te houden. Mijn vrienden houden van me, dat weet ik zeker. Maar dat betekent niet dat ze niet hebben geprobeerd om me te vermoorden. Of wel?
13 minuten is een aangrijpende psychologische thriller over angsten, manipulatie en de kracht van de waarheid. Een verbluffend verhaal dat vraagtekens zet bij wat we echt weten over de mensen die het dichtst bij ons staan. Voor fans van Gossip Girl en Pretty Little Liars.

Op een koude winterochtend wordt een tienermeisje in een rivier ontdekt. De toevallige voorbijganger haalt haar uit het water en na 13 minuten reanimeren komt ze weer tot leven. Iedereen is bezorgd om haar. Zelfs de mensen die op dat moment niet meer met haar omgingen. Zij herinnert zich niks meer. Maar al snel blijkt dat de populaire Natasha niet zo geliefd is, als dat in eerste instantie lijkt.

Het verhaal wordt vanuit verschillende personages verteld. Voornamelijk door Becca en Natasha. Becca is een eenzaam meisje. Ze was ooit vrienden met Natasha, maar op een bepaald moment voldeed zij niet meer aan het ideaal beeld en werd ze uit de groep gezet. Becca heeft al gauw door dat niet alles zo is als het lijkt. Ook Natasha schrijft haar gedachtenspinsels op. Van de andere personages kom je meer te weten door middel van berichtjes via de telefoon, krantenartikelen en stukken uit het dossier van de politie. Dit vind ik zelf altijd wel fijn. Zelf probeer ik ook altijd mee te denken hoe het in elkaar zit.

Het boek is opgedeeld in 3 delen. En dit zijn ook duidelijk afgebakende gedeelten voor mijn gevoel. Aan het einde van ieder deel heb je het gevoel dat je weet hoe het in elkaar zit, maar niks is minder waar. Het zit heel anders in elkaar dan gedacht. En ik vind het echt ontzettend goed uitgedacht.

De schrijfstijl is fijn. Door de korte hoofdstukken en de cliffhangers aan het eind van het hoofdstuk, moest ik gewoon steeds door lezen. Ik had echt het gevoel dat ik het boek niet weg kon leggen. Ik moest gewoon weten wie het gedaan had en hoe het nu precies in elkaar zat. Op een bepaald moment ging het idee wel in mijn hoofd zitten, wat als… Toen het echter ook nog bleek te kloppen was ik toch verbaasd en versteld dat alle dingen zo goed klopten en er nergens dingen waren wat het verhaal ongeloofwaardig maakten.

Dit is een echt goede psychologische thriller die je vanaf het begin in zijn greep houdt.

Gegevens van dit boek:
Titel: 13 Minuten
Auteur: Sarah Pinborough
Uitgever: Uitgeverij van Goor
Aantal pagina’s paperback: 368
Aantal pagina’s E-book: 324
ISBN paperback: 9789000355709
ISBN E-book: 9789000355716
Prijs paperback: € 18,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge