Sarah Pearse – Het sanatorium

In de aanbiedingsfolder van Ambo Anthos zagen wij deze thriller staan. De cover sprak ons erg aan, net zoals de korte inhoud. Dus besloten wij om de uitgeverij een mailtje te sturen met de vraag of wij een recensie-exemplaar mochten ontvangen van deze titel. Niet veel later ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar in onze digitale brievenbus. Hier willen wij Ambo Anthos natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Een imposant hotel, geïsoleerd gelegen midden in de Zwitserse Alpen. Elin, rechercheur, wordt door haar broer uitgenodigd om zijn verloving te vieren in het hotel. Het hotel is prachtig, maar zodra Elin over de drempel stapt heeft ze het gevoel dat er iets niet pluis is en dit idee wordt versterkt wanneer ze hoort dat het hotel voor de verbouwing een vervallen sanatorium was. Wanneer Isaacs verloofde de volgende ochtend spoorloos verdwenen lijkt, wordt Elin pas echt ongerust. Een sneeuwstorm heeft het hotel afgesloten van de buitenwereld en de hotelgasten beginnen in paniek te raken. Niemand heeft door dat er nog een vrouw is verdwenen: de enige die hen had kunnen waarschuwen voor het naderende gevaar…

De cover

Op de cover is het vroegere sanatorium, dat tegenwoordig een hotel is, te zien. Het ligt aan het water. Op de achtergrond zijn bergen te zien. De ondertitel ‘Een prachtig hotel met een duister geheim’ maakt mij nieuwsgierig. Ik wil weten wat er voor duister geheim schuil gaat in dit hotel. Het kleurgebruik op de cover vind ik ook erg mooi. Hij zou mij zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Sarah Pearse woont in South Devon met haar man en twee dochters. Ze studeerde Engels aan de universiteit van Warwick en verzorgde de PR voor diverse merken. Toen ze in de twintig was verhuisde ze naar Zwitserland en bracht veel van haar vrije tijd door in de Alpen, de setting van Het sanatorium. Ze las een artikel over de geschiedenis van sanatoria in dat gebied, en hierin vond ze de inspiratie voor haar thriller.

Het verhaal

Elin wordt door haar broer Isaac uitgenodigd om zijn verloving de vieren. De locatie is een magnifiek hotel in de mooie Zwitserse Alpen. Als Elin, die rechercheur is, over de drempel van het luxe hotel stapt voelt ze dat er iets niet klopt. Maar wat? Als ze niet veel later te horen krijgt dat het hotel, in een ver verleden, een sanatorium voor tuberculose was, krijgt ze helemaal een raar gevoel bij deze plek en dat neemt alleen maar toe als de verloofde van Isaac de volgende ochtend verdwenen is. Als klap op de vuurpijl heeft een zware sneeuwstorm de enige weg naar het hotel geblokkeerd. Ze zitten als ratten in de val. Kan Elin erachter komen wat er hier aan de hand is?

Boektrailer

Mijn mening

Het is altijd leuk om een boek van een, voor mij, onbekende auteur te gaan lezen. Het blijft spannend of het verhaal me weet te raken en hoe de schrijfstijl is. Zo ook bij ‘Het sanatorium’.

Het verhaal begint met een vrij lange proloog waarin we kennis maken met Daniel. Hij is architect en loopt door het oude sanatorium dat een luxe hotel moet worden. Wat mij al meteen opvalt is dat Pearse erg goed de situatie in het sanatorium weet te benoemen, en eerlijk gezegd gaat hier mijn hart sneller van kloppen en zie ik het direct voor me. Maar dat komt ook misschien doordat ik een voorliefde voor verlaten panden heb. Als Daniel bij zijn auto aankomt vind hij een kettinkje en vraag zich af hoe dit zo dicht bij zijn auto terecht komt. Zouden er weer demonstranten geweest zijn? Want als het er al langer ligt zou er sneeuw overheen moeten liggen? Tot er plotseling een gedaante opduikt met een gasmasker op. Dit zorgt ervoor dat ik op het puntje van mijn stoel zit en snel verder wil lezen. De proloog wordt afgesloten met een persbericht over het vijf sterrenhotel dat er opent.

Sarah Pearse neemt de lezers mee naar de mooie Zwitserse Alpen waar hotel Le Sommet gelegen is. Pearse is een kei in het omschrijven en benoemen van de omgeving. De spanning is niet het gehele verhaal aanwezig, maar heeft hier en daar een echte uitschieter. Voor mijn gevoel is de schrijfstijl te vergelijken met onder andere de Nederlandse Suzanne Vermeer.

De ontknoping zag ik niet aankomen en Pearse wist mijn gedachtes een aantal keer de verkeerde kant op te dirigeren. Hierdoor was ik op het einde van het verhaal blij verrast. Wat ik ook fijn vind is dat Pearse op het einde een opening heeft gelaten waardoor een vervolg nog mogelijk is.

Ik kijk in ieder geval, met veel belangstelling, uit naar nieuw werk van deze auteur. Het is een aanwinst voor het thrillergenre.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan ook zeker onderstaand leesfragment.

Het-sanatorium

Gegevens van dit boek:
Titel: Het sanatorium
Serie: Elin Warner
Auteur: Sarah Pearse
Uitgever: Ambo Anthos
Vertaald door: Roelof Posthuma
Aantal pagina’s paperback: 416
Verteller luisterboek: Ruby van Tongeren
Duur luisterboek: 12:47:58
ISBN paperback: 9789026350917
ISBN e-book: 9789026350924
ISBN luisterboek: 9789026356988
Prijs paperback: € 21,99
Prijs e-book: € 6,49
Prijs luisterboek: € 7,49

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge