Sarah Naughton – Leugenaar


Van uitgeverij Boekerij ontving ik het boek “Leugenaar” geschreven door Sarah Naughton om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgeverij Boekerij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Voor de vele liefhebbers van psychologische thrillers: een nieuwe ster!

Op een dag verandert Jody’s leven voorgoed. Ze heeft zich afgesloten voor de buitenwereld, achtervolgd door herinneringen en niet in staat om ook maar iemand te vertrouwen. Maar dan ontmoet ze haar buurman Abe, de perfecte man, en opeens lijkt haar leven vol mogelijkheden en hoop.

Op een dag verandert Mags’ leven voorgoed. Na jaren van verwijdering tussen haar en haar familie, ontvangt ze een alarmerend telefoontje. Haar broer Abe ligt in het ziekenhuis en niemand weet wat er met hem is gebeurd. Ze ontmoet zijn verloofde Jody en beetje bij beetje vallen de puzzelstukjes van het leven dat Mags ontvluchtte op zijn plek. Maar niet alle puzzelstukjes lijken te passen…

Abe overleeft een val van 12 meter. Of overleven… Hij leeft nog maar is in coma. Zijn verloofde Jody wijkt niet van zijn zijde en blijft zijn hand vast houden in het ziekenhuis. Zijn zus Mags, besluit na een telefoontje toch naar Londen af te reizen, ondanks dat ze bijna geen contact hadden. Mags wist niet eens dat haar broer Abe verloofd was. De gevoelige Jody en de harde Mags hebben absoluut geen klik en Mags wil er absoluut achter komen wat er gebeurd is, want zelfmoord, zoals Jody beweerd en waar de politie het mee eens is, gelooft ze niet. Ze gaat vragen stellen en langzaam komt ze er achter dat dingen niet kloppen. Maar hiervoor zal ze ook haar eigen verleden met Abe onder ogen moeten komen…. Wat is er allemaal aan de hand?

De cover laat een meisje op een trap zien in een fel oranje jurkje met laarsjes aan. Ze zit in elkaar gedoken op de trap bij een raam waar je de skyline van een stad kunt zien. Ik stel me voor dat dit Londen is. De titel Leugenaar is ook in feloranje geschreven. Er staat de korte tekst “Niemand gelooft leugenaars. Ook niet als ze de waarheid spreken…” De houding van het meisje en de felgekleurde oranje letters triggerden me meteen toen ik de cover van dit boek zag. Dit was voor mij een teken dat ik moest kijken waar het boek over ging. Hierna was ik overtuigd dat ik dit boek moest lezen. De cover heeft mij dus echt overtuigd.  Na het lezen van het boek, vind ik de cover er iets minder goed bij passen en zou ik zelf voor een iets andere cover gekozen hebben. Een meisje boven aan een reling van een trap, maar dan met andere kleding, want Jody stel ik me niet echt voor in een feloranje jurkje.

Het boek begint met een hoofdstuk ervoor, ernaar en een cursief gedrukt stuk. Deze drie stukken zorgen ervoor dat ik meteen getriggerd was om door te lezen. Ik was meteen nieuwsgierig naar het verhaal en wat er gebeurd was. Dit heeft Sarah Naughton erg goed gedaan. Pas aan het einde worden de eerste ervoor en erna hoofdstukken duidelijk.

Het boek wordt verteld vanuit Jody en Mags, zo krijg je het verhaal duidelijk vanuit beide kanten mee. Ook is er nog een schuingedrukte verhaallijn, hier leren we een getraumatiseerd meisje kennen die een heftige jeugd heeft en door haar omgeving als leugenaar wordt bestempeld.

Dit boek geeft een duidelijk verhaal over mensen die opgroeien na een moeilijke jeugd en hoe dit het leven kan beïnvloeden, over leugens, verraad en achterdocht, maar ook een verhaal over vertrouwen, kansen en nieuwe mogelijkheden. Houd je van psychologische thrillers? Dan raad ik je dit boek zeker aan.

Gegevens van dit boek:
Titel: Leugenaar
Auteur: Sarah Naughton
Uitgever: uitgeverij Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 384
Aantal pagina’s E-book: 352
ISBN paperback: 9789022580745
ISBN E-book: 9789402309355
Prijs paperback: € 17,50
Prijs E-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge