Sarah Morgenthaler – Droomuitzicht

We zagen in de catalogus het derde deel van de Moose Springs serie staan en omdat de voorgaande delen echt super waren, hoefden we niet lang te twijfelen. Dit boek wilde ik lezen. Na een mailtje naar de uitgever kreeg ik al snel een bevestigend antwoord en niet lang na verschijning viel het boek dan ook op onze deurmat. Hier willen we A.W.Bruna uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De carrière van voormalig Hollywood-lieveling River Lane lijkt voorbij. Vastbesloten om opnieuw te beginnen, achter de camera deze keer, wil ze een documentaire opnemen over het pittoreske stadje Moose Springs. Dat zou eenvoudig moeten zijn, maar de bewoners moeten niks van haar hebben. Toch wil ze de docu maken en zichzelf bewijzen, wat er ook voor nodig is. Of welke berg ze hier ook (letterlijk) voor moet beklimmen.
Easton Lockett mag dat een goedmoedige reus zijn, hij weet alles van survival. Als hij iedereen bij de les houdt, kan hij River en haar crew veilig over Mount Veil leiden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De natuur is wilder dan ooit, de cameraman lijkt vastbesloten om in een ravijn te belanden en de actrice is mooi, maar kent geen angst. Dat hij als een blok valt voor River maakt zijn werk er niet eenvoudiger op, en hij weet niet hoe lang hij haar prachtige lach nog kan weerstaan. Als het weer omslaat en iedereen in gevaar komt, moet Easton alles uit de kast halen om de groep weer veilig thuis te krijgen…

De cover

De cover is in dezelfde stijl als ‘Droomvakantie‘ en ‘Droomman‘, de voorgaande delen in deze serie. Wel had ik het persoonlijk leuker en passender gevonden als het koppel samen op een richel boven op een berg zou zitten, zoals in het boek ook regelmatig gebeurd. Maar ondanks dat, zou ik het boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Sarah Morgenthaler is geoloog en een enthousiaste wetenschapsnerd. Ze heeft een asielhond, pitbull Sammy. Als ze niet aan het schrijven is, dan maakt Sarah graag wandeltochten door de nationale parken, samen met haar man. Ze was twee keer een Golden Heart Finalist en won de NOLA STARS Suzannah Award voor haar romantische fictie.

Het verhaal

Hollywood ster River Lane heeft haar beste tijd als actrice gehad en krijgt steeds meer de minder goede rollen aangeboden. Hierdoor besluit ze om opnieuw te beginnen, echter deze keer niet voor de camera, maar erachter. Ze wil een documentaire maken over het pittoreske stadje Moose Springs. Dat zou een eenvoudige klus moeten zijn, echter de bewoners van Moose Springs zitten niet te wachten op nog meer toeristen en moeten dus ook niks van River en haar documentaire weten. Echter River wil zichzelf bewijzen en deze documentaire moet er hoe dan ook komen, al moet ze er een berg voor beklimmen.
Easton Lockett is altijd behulpzaam en deze goedmoedige reus weet alles van survival. Hij is bereid om River en haar crew over de Mount Veil te leiden, echter dan moet hij wel iedereen bij de les weten te houden. De natuur werkt niet mee en is wilder dan ooit. De cameraman doet alles om een goed shot te krijgen en lijkt vastbesloten om in een ravijn te belanden en River lijkt nergens bang voor te zijn. En als Easton dan ook nog als een blok voor River valt, wordt het werken nog wat ingewikkelder. Hoe lang kan hij nog weerstand bieden aan de geweldige glimlach van River. Als het weer dan echt omslaat, moet Easton er alles aan doen, om de groep veilig beneden te krijgen.

Mijn mening

Toen ik begon te lezen, voelde het een beetje als thuiskomen in Moose Springs. Ik heb echt uitgekeken naar dit derde deel in deze serie. Dus toen deze aan de beurt was, heb ik me heerlijk gesetteld met het boek om te lezen en ik merkte dat ik alweer snel in het verhaal zat. Je hebt al snel het gevoel alsof je zelf rondloopt in Moose Springs. Easton is de goedmoedige reus die het voor iedereen goed wil doen en ondanks de bedenkingen van de dorpsbewoners wil hij de filmploeg mee nemen zodat ze een mooie documentaire kunnen maken. Het is natuurlijk vrij voor de hand liggend dat Easton voor de knappe River valt, ook al is het een indringer in het kleine dorp. Dit hebben we natuurlijk ook in de twee voorgaande delen gezien, echter, doordat Morgenthaler het verhaal op zo’n leuke en humoristische wijze schrijft, verveeld dit absoluut niet. Ze weet er zo’n leuk verhaal om heen te maken, waardoor er toch genoeg afwisseling in het verhaal zit. In ‘Droomuitzicht’ speelt het dorpje Moose Springs eigenlijk maar een kleine rol en ligt de focus vooral op het beklimmen van de berg Mount Veil en de risico’s die hier bij komen kijken. Je merkt dat Morgenthaler hier ook echt kennis van heeft, door de manier waarop ze de gevaarlijke stukken beschreven heeft en ze zich verdiept heeft in het overnachten tijdens zo’n tocht. En in dit verhaal speelt een marmot een tijdlang een rol en hoe dan ook, deze marmot is hilarisch. Alleen daarom houd ik al van dit boek. 🙂

De hoofdstukken zijn, net als in de voorgaande delen, van een mooie lengte, waardoor je ook vaak snel geneigd bent om nog snel een hoofdstuk verder te lezen, omdat je toch wilt weten hoe het verder gaat. De spanning tussen River en Easton is al vrij vroeg in het verhaal aanwezig en als lezer weet je al snel hoe het zal eindigen, echter doordat Morgenthaler er een mooi verhaal omheen gebouwd heeft, waar voldoende in gebeurd, is het boek nergens saai. Ondanks dat alle drie de delen een zelfde opbouw hebben, een buitenstaander komt naar Moose Springs en een inwoner van Moose Springs wordt verliefd op deze buitenstaander, verveeld dit nog lang niet en ik hoop dan ook dat Morgenthaler nog met een vierde deel in deze serie komt. Ik zou hem zeker meteen op mijn nog te lezen lijstje zetten, want deze serie verveelt mij nog lang niet.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Droomuitzicht

Gegevens van dit boek:
Titel: Droomuitzicht
Auteur: Sarah Morgenthaler
Serie: Moose Springs
Uitgever: A.W. Bruna
Vertaald door: Ineke de Groot
Aantal pagina’s paperback: 368
Aantal pagina’s e-book: 416
Verteller luisterboek: Kristel van Eijk
Duur luisterboek: 9:58
ISBN paperback: 9789400513211
ISBN e-book: 9789044932171
ISBN luisterboek: 9789046174418
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 9,49

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge