Sarah Bailey – Het spoor van de doden

We zagen in de catalogus van uitgeverij Marmer dat er een nieuw deel in de Gemma Woodstock-serie zou verschijnen, aangezien ik de voorgaande delen met erg veel plezier gelezen heb, wist ik dat ik dit derde deel ook erg graag zou willen lezen. Na een mailtje naar de uitgever kregen we al snel een positief antwoord en het boek viel dan ook al vrij snel na verschijning in onze brievenbus. Hier willen wij uitgeverij Marmer hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De vijftienjarige Abbey verdwijnt spoorloos nadat ze tegen middernacht een feest verlaat. De volgende ochtend wordt haar vriendje dood aangetroffen, hij is op brute wijze vermoord. Heeft Abbey dat gedaan, of is zij zelf ook slachtoffer? Maar waarom zou iemand twee tieners willen vermoorden?
Terwijl Rechercheur Gemma Woodstock steeds dieper doordringt in het mysterie rond Abbeys verdwijning en er controverses en geheimen aan het licht komen, bekruipt haar het gevoel dat deze zaak opvallende overeenkomsten vertoont met een van haar recente vermissingszaken.

De cover

Op de cover zie je de zee met een klein stukje land aan de zijkant. Er vliegen meeuwen door de lucht. De lucht heeft een dreigende kleur. Hierover heen staat groot de titel van het boek. Met helemaal bovenaan de quote ‘Een meisje vermist. Haar vriend vermoord. Er is geen tijd te verliezen.’ Deze quote maakt me nieuwsgierig en doordat het ook nog het derde deel in de Gemma Woodstock-serie is zou ik dit boek zeer zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Sarah Bailey woont in Melbourne, Australië. Met het eerste deel in de Gemma Woodstock-serie, ‘Het duistere meer’, won ze belangrijke prijzen (onder andere voor beste Australische thrillerdebuut). In 2020 verscheen het tweede deel: ‘In de donkere nacht’. ‘Het spoor van de doden’ is het derde deel in de serie.

Het verhaal

Abbey blijkt spoorloos verdwenen te zijn nadat ze rond middernacht een feest verlaten heeft. Haar vriendje blijkt de volgende ochtend vermoord te zijn. Heeft Abbey deze brute moord gepleegd? Of moeten ze ook voor het leven van Abbey vrezen. Maar wat zou de reden zijn om twee tieners te vermoorden? De hoofdinspecteur blijkt een ongeluk te hebben en Gemma Woodstock biedt aan om deze zaak op zich te nemen. Ze vliegt samen met haar zoontje Ben naar een badplaats bij Byron Bay om deze zaak te onderzoeken. Terwijl ze steeds dieper doordringt in de geheimen van dit badplaatsje, merkt ze dat deze zaak opvallende overeenkomsten heeft met een van de recente vermissingszaken die ze onderzocht heeft en waar ze nog trauma’s van heeft. Kan ze deze zaak oplossen?

Mijn mening

Omdat ik erg genoten heb van ‘Het duistere meer‘ en ‘In de donkere nacht‘ wist ik dat ik dit derde deel van de Gemma Woodstock serie gewoon moest lezen. En ik kan je nu al zeggen dat ik er geen spijt van heb.

In dit derde deel wordt er ook weer dieper op het privéleven van Gemma ingegaan, dus ik zou zeker aanraden om de voorgaande delen te lezen, mocht je dit nog niet gedaan hebben, om bepaalde details niet te missen. Anders zul je regelmatig vraagtekens zetten bij bepaalde personen.

Er zijn drastische veranderingen in het leven van Gemma die ze nog een plekje moet geven en waar ze een constructieve oplossing voor moet vinden, maar om dit probleem voor zich uit te schuiven neemt ze de zaak in de badplaats bij Byron Bay aan. Ze merkt al snel dat de vermissingszaak erg veel gelijkenis toon met een van haar vorige vermissingszaken, die ze voor haar eigen gevoel niet op een goede manier opgelost heeft.

De opbouw van het verhaal is langzaam, maar Bailey geeft net voldoende informatie waardoor ik als lezer nieuwsgierig blijf en door wil blijven lezen. Je merkt onder het lezen, dat er meer aan de hand is in de badplaats dan alleen de moord en vermissingszaak. En Gemma is vastberaden om ook de andere zaken op te lossen. Ondanks dat er verschillende zaken speelden, wordt het verhaal nergens verwarrend en word je alleen maar nieuwsgieriger wat er allemaal aan de hand is en wat het één met het ander te maken heeft.

De hoofdstukken zijn kort, hierdoor ben je snel geneigd om nog een hoofdstuk extra te lezen, vooral ook doordat Bailey continue je nieuwsgierigheid voedt. Naast de korte hoofdstukken zit er ook een onderverdeling in dagen. Dit zorgt voor een duidelijke afbakening en schept duidelijkheid. Voor mij was dit het beste deel uit de Gemma Woodstock-trilogie. En ik zou er absoluut niks op tegen hebben als ze besluit om toch nog een boek te schrijven met Gemma Woodstock in de hoofdrol, maar ook andere boeken van haar hand zal ik zeker ter hand nemen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Het-spoor-van-de-doden

Gegevens van dit boek:
Titel: Het spoor van de doden
Auteur: Sarah Bailey
Serie: Gemma Woodstock
Uitgever: Marmer
Vertaald door: Jetty Huisman
Aantal pagina’s paperback: 448
Aantal pagina’s e-book: 416
ISBN paperback: 9789460684609
ISBN e-book: 9789460687419
Prijs paperback: € 21,99
Prijs e-book: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge